ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΙΟ ΘΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ

Μέχρι τα μέσα Μαΐου εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο που καταθέτει το επόμενο διάστημα στη βουλή, για τις βοσκήσιμες γαίες. «Πρωταρχικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να κατοχυρώσουμε τις ενισχύσεις που δικαιούται ο κτηνοτροφικός κόσμος, όπως η εξισωτική και η ενιαία ενίσχυση. Για να το καταφέρουμε αυτό όμως πρέπει να ξεπεράσουμε το μεγάλο πρόβλημα της επιλεξιμότητας των εκτάσεων που αποδέχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εμείς είπαμε λοιπόν ότι θα λύσουμε αυτό το πρόβλημα ξεκινώντας από μια προσέγγιση», δηλώνει ο Βαγγέλης Αποστόλου. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να δοθεί ένα καλό τέλος από την επίσημη πολιτεία σε αυτό το θρίλερ που αποτελεί τον πονοκέφαλο εκατοντάδων χιλιάδων κτηνοτρόφων σε όλην την χώρα, καθώς οι προηγούμενοι κυβερνώντες το άφησαν ως μια εκκρεμότητα στη νέα κυβέρνηση!


ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Υπό την απειλή τσουχτερών προστίμων είναι εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα αφού η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων νομιμοποίησης των αρδευτικών γεωτρήσεων εκπνέει στις 30 Απριλίου και αρκετοί είτε δεν έχουν καταθέσει ακόμα φάκελο είτε η αίτησή τους δεν έχει προχωρήσει λόγω αδυναμίας  των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμων που δεν έχουν προσωπικό για να αντεπεξέλθουν στην γραφειοκρατική δουλειά. Αν και τόσο οι αγρότες όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένουν μια νέα παράταση ακόμα τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό από το αρμόδιο για το θέμα Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ένα ουδόλως ευκαταφρόνητο πρόστιμο που φτάνει στα 1000 Ευρώ για όποιον δεν ανταποκριθεί σ αυτήν την υποχρέωση και γι αυτό θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο όλο θέμα!

ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΦΕΤ ΚΑΙ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Αλλαγή φρουράς  στις εποπτευόμενες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θέσεις ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου την Πέμπτη 16 Απριλίου. Σημειώστε λοιπόν: στον ΟΠΕΚΕΠΕ, Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αντώνης Μωυσίδης, Α΄ Αντιπρόεδρος η Ειρήνη Κατσινοπούλου, Β΄ Αντιπρόεδρος η Άννα-Μαρία Γιάντση και Γενικός Διευθυντής ο Γιώργος Αποστολάκης. Παρουσιάζοντας τη νέα ηγεσία του οργανισμού, ο κ. Αποστόλου επανέλαβε πως πρόθεσή του είναι να επιστρέψει το ΟΣΔΕ σπίτι του, δηλαδή στον οργανισμό πληρωμών, ώστε να μην επιβαρύνονται οι παραγωγοί για τις δηλώσεις τους. Στον ΕΛΓΑ, Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Νίκος Στουπής και Αντιπρόεδρος ο Θανάσης Ζανιάς, με άμεση προτεραιότητα την κάλυψη όλων ζημιογόνων αιτίων για την φυτική και ζωική παραγωγή. Στόχος για τον οποίο ξεκινούν αναλογιστικές μελέτες. Στον ΕΛΓΟ Δήμητρα, Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αλέκος Κουτσούρης και Αντιπρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Καρέτσος. Στον ΕΦΕΤ, Πρόεδρος παραμένει ο Γιάννης Τσιάλτας και Αντιπρόεδρος η Φωτεινή Αθανασοπούλου. Τέλος, στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Θανάσης Σαπουνάς. Εμείς θα είμαστε από δίπλα τους και ανά πάσα στιγμή θα ελέγχουμε και θα κρίνουμε το έργο τους, όπως άλλωστε πάντα κάνουμε!

 

 

ΔΟΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ΣΤΟ 25ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ

Παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου 2015  πήρε τελικά το 25ευρώ στα τέλη εξέτασης για τη χρήση φυτοπροστατευτικών, τα οποία μετά την 1η Σεπτεμβρίου θα ανέβουν στα 50 Ευρώ σύμφωνα με νέα ΚΥΑ. Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω πιστοποιητικό θα είναι υποχρεωτικό για τους χρήστες από τις 26 Νοεμβρίου 2015. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την  ΚΥΑ των υπουργών Οικονομίας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης το ύψος του τέλους συμμετοχής των ενδιαφερομένων στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοπροστατευτικών ορίζεται ως εξής: Μέχρι τις 31 Αυγούστου 2015, ορίζεται στα 25 Ευρώ. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, ορίζεται στα 50 Ευρώ. Παράλληλα υπενθυμίζεται πως από 26 Νοεμβρίου 2015 η πώληση των φυτοπροστατευτικών για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης. Ή πρέπει να διασφαλισθεί ότι η χρήση τους γίνεται υπό την επίβλεψη προσώπου στο οποίο έχει χορηγηθεί το εν λόγω πιστοποιητικό. Σημειώνεται πως την εν λόγω υποχρέωση για την απόκτηση την έχει αυτός στο όνομα του οποίου εκδίδονται τα παραστατικά προμήθειας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

ΜΕΧΡΙ 10 ΜΑΙΟΥ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ

Πρέπει να γνωρίζουν οι φίλοι κτηνοτρόφοι πως δεν απαιτείται κατάθεση ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ κτηνοτρόφου και κτηνιάτρου εκτροφής. Από τη λίστα των εγκεκριμένων κτηνιάτρων, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, καλούνται μέχρι τις 10 Μαΐου να δηλώσουν τον κτηνίατρο εκτροφής της επιλογής τους οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του μελιταίου πυρετού. Οι κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Κτηνιατρικής ενημερώνουν τους κτηνοτρόφους ότι έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο κατάλογος με τους εγκεκριμένους κτηνιάτρους εκτροφής, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην εφαρμογή του προγράμματος του μελιταίου πυρετού. Ως εκ τούτου, οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να δηλώσουν το αργότερο μέχρι 10 Μαΐου 2015 στο Τμήμα Κτηνιατρικής και τα Αγροτικά Κτηνιατρεία της περιοχής τους τον κτηνίατρο εκτροφής επιλογής τους, ώστε στη συνέχεια να υπογραφεί σύμβαση μεταξύ της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και των κτηνιάτρων εκτροφής για το έργο της εφαρμογής του προγράμματος του μελιταίου στους συγκεκριμένους κτηνοτρόφους.


Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Γνωρίζατε ότι η χρήση των γενετικά τροποποιημένων τροφών  είναι μια σχετικά παλιά τακτική; Ξεκίνησε στην Αμερική τη δεκαετία του ’90 και από τότε έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Πλέον, η γενετική τροποποίηση της τροφής μας είναι δεδομένη και ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα θέματα προς συζήτηση όσον αφορά την ανθρώπινη υγεία. Είναι αρκετά νωρίς ώστε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για τις επιπτώσεις της μακροπρόθεσμης κατανάλωσης γενετικά τροποποιημένων τροφών στον άνθρωπο, υπάρχουν ήδη όμως αρκετοί λόγοι που μας κατευθύνουν προς την αποφυγή τους. Έρευνα του δρ. Gilles-Eric Seralini δείχνει πως μια διατροφή βασισμένη σε γενετικά τροποποιημένες τροφές, προκάλεσε καρκινικούς όγκους σε ποντίκια. Σταματήστε λοιπόν να αναρωτιέστε γιατί τα ποσοστά ασθενών με καρκίνο έχουν εκτοξευθεί. Τα Γενετικά Τροποποιημένα τρόφιμα χρειάζονται περισσότερα φυτοφάρμακα. Άρα αυτά τα φυτοφάρμακα τα καταναλώνουμε! Τα Γενετικά Τροποποιημένα τρόφιμα χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες: η πρώτη περιέχει αυτά που είναι γενετικά τροποποιημένα ώστε να σκοτώνουν τα παράσιτα. Η δεύτερη περιέχει αυτά που έχουν «ανοσία» στα φυτοφάρμακα, για να αντέχουν τις τεράστιες ποσότητες χημικών που χρησιμοποιούνται για να σκοτώνουν τα παράσιτα. Και όλα αυτά καταλήγουν στο τραπέζι μας. Παρόλη την προπαγάνδα ότι οι γενετικά τροποποιημένες τροφές είναι ο μόνος τρόπος να υπάρχει φαγητό για ολόκληρο τον πλανήτη (ασχέτως που στην Αφρική πεινάνε…), είναι περισσότερο από βέβαιο πως τα βιολογικά προϊόντα μπορούν να καλύψουν αυτή τη ζήτηση. Η επιλογή είναι αποκλειστικά δική μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ