ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ: ΓΙΑ ΝΑ

ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Μπορεί από την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 να άρχισε και επίσημα η σαιζόν της αντιχαλαζικής προστασίας όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΛΓΑ αυτό όμως πρακτικά σημαίνει τι και πόσο μπορεί να είναι ήσυχοι οι αγρότες μας;

Υπάρχει η αντίστοιχη διαβεβαίωση από τον ΕΛΓΑ ότι δεν θα επαναληφθούν τα περσινά ή και τα προπέρσινα  όπου δεν υπήρξε ενεργοποίηση αυτής της αντιχαλαζικής προστασίας με τα αποτελέσματα που όλοι είδαμε και ζούμε καθημερινά στην Πιερία, την Ημαθία και την Πέλλα;

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι απολύτως απρόβλεπτα και αναπάντεχα, δεν θα σταματήσουν να ταλαιπωρούν τις αγροτικές μας καλλιέργειες, αλλά αν αναλογιστεί κανείς τις πολύ υψηλές εισφορές που έχει θεσπίσει ο ΕΛΓΑ αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι θα πρέπει να παρέχει ακόμη περισσότερες καλύψεις και παροχές σ αυτόν τον κόσμο. Άρα λοιπόν θα πρέπει να γίνει άμεσα πράξη η αναμόρφωση της νομοθεσίας του ΕΛΓΑ την οποία συζητούσε και η προηγούμενη κυβέρνηση!

ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΑΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΣ!!

Κάποτε τέτοια χρονική περίοδο ξεκινούσε η σαιζόν συγκομιδής της φράουλας και οι ενασχολούμενοι αγρότες-παραγωγοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους και σε διάφορα σημεία της περιοχής μας πουλώντας οι ίδιοι την σοδειά τους.

Σήμερα οι ελάχιστοι εναπομείναντες φραουλοπαραγωγοί σε περιοχές όπως ο Σβορώνος, προς την Κατερινόσκαλα, προς τον Αρωνά, αλλά και αλλού εξ ανάγκης καλλιεργούν αυτό το προϊόν που έκανε γνωστή την Πιερία μας.

Όσον αφορά την παραγόμενη ποιότητα της φράουλας στην περιοχή μας,  ουδείς λόγος, αλλά ειλικρινά θα πρέπει να νοιώθουν κάτι το διαφορετικό αφού επιμένουν να καλλιεργούν την φράουλα. Ο συν/σμός φραουλοπαραγωγών Σβορώνου Κατερίνης, κατά τα λοιπά, είναι μόνον στα χαρτιά. Τυπικά υπάρχει, αφού άλλωστε στερείται των μελών του. Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι οι μέρες των μεγαλείων του παρελθόντος για την φράουλα ανήκουν στο παρελθόν με ότι αυτό συνεπάγεται!

ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ  ΤΕΥΤΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ!

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο υπουργός αναπληρωτής Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, διαβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τους τευτλοπαραγωγούς ότι έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για την άμεση αποπληρωμή της παραγωγής τους για το έτος 2014 και ότι εντός των ημερών θα βρίσκονται στα χέρια τους. Ο υπουργός λοιπόν και ο υπουργός αναπληρωτής  Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνουν, επίσης ότι έχει διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και με βάση το τιμολόγιο που ανακοίνωσε η νέα Διοίκηση της ΕΒΖ, καλούν τους τευτλοπαραγωγούς να προχωρήσουν μαζικά και αποφασιστικά στην καλλιέργεια τεύτλων για την καλλιεργητική περίοδο του 2015. Χάθηκε πραγματικά πολύτιμος χρόνος και πολύ έδαφος για τη μελλοντική προοπτική συνέχισης καλλιέργειας των τεύτλων στην χώρα και τώρα άντε να μπορέσει να κερδηθεί αυτό για να ξανακαλλιεργήσουν τεύτλα οι άνθρωποι αυτοί που εμπαίχτηκαν με τρόπο πρωτοφανή από την προηγούμενη κυβέρνηση!

ΠΑΡΘΕΝΑ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΜΑΣ!

Ασυνήθιστοι να τρώνε ελαιόλαδο εμφανίζονται οι εκ Βορρά γείτονές  μας, οι Βούλγαροι.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία και αναλύσεις εξειδικευμένων εντύπων του κλάδου, η μέση κατανάλωση ελαιολάδου ανά άτομο στη Βουλγαρία ανέρχεται σε μόλις 200 γραμμάρια ετησίως, όταν στην Ελλάδα η αντίστοιχη κατανάλωση υπερβαίνει τα 14 λίτρα. Πάντως, βάσει των ίδιων αναλύσεων, η κατανάλωση ελαιολάδου στη Βουλγαρία ενισχύεται σταθερά την τελευταία δεκαετία, με μόνη εξαίρεση το 2010, οπότε παρατηρήθηκε κάμψη. Σύμφωνα με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών διανομής τροφίμων στη Βουλγαρία, το 2012 οι λιανικές πωλήσεις ελαιολάδου αυξήθηκαν περίπου 6 –7% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Και σίγουρα η γείτονα Βουλγαρία αποτελεί ένα πολύ καλό σημείο για να φτάσουν τα μεταποιημένα μας αγροτικά προϊόντα, ειδικά από την δική μας την περιοχή που έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα της πολύ μικρής απόστασης από τους εμπορικούς της οίκους. Βέβαια ανασταλτικό παράγοντα συνεχίζει να αποτελεί το γεγονός των πολύ χαμηλών τιμών προϊόντων, αλλά και της αγοραστικής αδυναμίας των καταναλωτών σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας όπως είναι το ελαιόλαδο!

ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ

ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ;

Σημαντικό αντίκτυπο στο μοναδικής ποιότητας Ελληνικό μέλι και τους 20.000 Έλληνες μελισσοκόμους έχει η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απορρίψει τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι, όπως μετέδωσε διαδικτυακό ΜΜΕ. Έτσι, το ελληνικό μέλι εξομοιώνεται με το χαμηλής ποιότητας και βιομηχανικό άλλων χωρών κι επιπλέον, χάνεται το ποιοτικό πλεονέκτημα των ελλήνων μελισσοκόμων, έναντι μελισσοκόμων τρίτων χωρών που καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς  και εισάγονται αθρόα στην Ε.Ε. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο καταναλωτής δε θα είναι σε θέση να γνωρίζει αν το μέλι που επιλέγει περιέχει γενετικά τροποποιημένη γύρη. Θέλω να πιστεύω ότι το θέμα σε καμία περίπτωση δεν τελειώνει εδώ και πως θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί από τους όποιους υπευθύνους η ποιότητα στο Ελληνικό μέλι!

ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΚΤΡΟΦΗ ΒΟΕΙΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5 ΜΗΝΩΝ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για στήριξη της Ελληνικής βοοτροφίας, και εναρμονίζοντας την Εθνική νομοθεσία με τις διατάξεις του Κανονισμού 1760/2000 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου υπέγραψε Υπουργική Απόφαση που αφορά τις λεπτομέρειες εφαρμογής της  κοινής υπουργικής απόφασης σχετικά με την χρήση της προαιρετικής ένδειξης «Ελληνική εκτροφή άνω των 5 μηνών» για το βόειο-μοσχαρίσιο κρέας. Με την υπογραφείσα υπουργική απόφαση καταργείται η καταβολή τελών από τους παραγωγούς που θέλουν να κάνουν χρήση της προαιρετικής ένδειξης «Ελληνική εκτροφή άνω των 5 μηνών» με συνέπεια μια πολύ σοβαρή οικονομική ελάφρυνσή τους. Παράλληλα, απλοποιείται η διενέργεια των ελέγχων και γίνεται πιο αποτελεσματική μέσω διασταυρωτικών ελέγχων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της Κτηνιατρικής και του συστήματος «ΑΡΤΕΜΙΣ». Επιπλέον, πραγματοποιείται μέσα σε 24 ώρες από την σφαγή τους η ηλεκτρονική καταγραφή των βοοειδών που θα κάνουν χρήση της εν λόγω προαιρετικής ένδειξης στο σύστημα «ΑΡΤΕΜΙΣ», διασφαλίζοντας και με αυτό τον τρόπο την αξιοπιστία της προαιρετικής ένδειξης «Ελληνική εκτροφή άνω των 5 μηνών».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ