ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΑΛ. ΟΦΙΔΗΣ, ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ: «ΠΡΩΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗΣ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΠΡΟΩΡΗ»

Πρώτα θα πληρωθεί η συνδεδεμένη βάμβακος(τα περίπου 200 εκατ. Ευρώ), στην συνέχεια οι απλήρωτοι αγρότες της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014-στην Πιερία 50 τον αριθμό, σύμφωνα με πληροφορίες- και αμέσως μετά οι απλήρωτοι δικαιούχοι της πρόωρης σύνταξης αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τουλάχιστον αυτά μας δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Αλέκος Οφίδης ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην πληρωμή των δικαιούχων αγροτών της πρόωρης σύνταξης(τελευταία πληρωμή πραγματοποιήθηκε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου κι από τότε οι δικαιούχοι περιμένουν με αγωνία για την ακριβή ημερομηνία πληρωμής τους). Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια, αφού η έλλειψη ρευστότητας οδήγησε τα χρήματα των ταμείων και των φορέων αλλού, με αποτέλεσμα να την πληρώσουν και αυτοί που καμία σχέση δεν έχουν με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας τελευταίως!

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Στις 20 Μαρτίου 2015 θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος χαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα που εκτελεί ο ΕΛΓΑ. Η διάρκεια της περιόδου θα είναι μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015. Το πρόγραμμα, που είναι πενταετούς διάρκειας, θα καλύψει έκταση 5,2 εκατομμυρίων  στρεμμάτων στην Κεντρική Μακεδονία, σε τμήματα των Νομών Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και στη Θεσσαλία σε τμήματα των Νομών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων. Η εκτέλεση του Προγράμματος γίνεται σύμφωνα με σχετική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΕΛΓΑ και της αναδόχου εταιρείας «Γενικών Αεροπορικών Εφαρμογών 3Δ Α.Ε.» Εύχομαι και ελπίζω να αποφευχθούν τα περσινά που στοίχισαν τόσο στις αγροτικές καλλιέργειες της Πιερίας που βρέθηκαν απροστάτευτες από την αντιχαλαζική προστασία με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή!

 

 

ΓΙΝΕ ΚΙ  ΕΣΥ ΑΓΡΟΤΗΣ!

ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

Όπως ανακοίνωσε ο επίσημος φορέας που διοργανώνει τις κλαδικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη, η περσινή(2014) AGROTICA παρουσίασε φέτος ρεκόρ όλων των εποχών στην επισκεψιμότητά της και κατ αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται με πανηγυρικό τρόπο το ενδιαφέρον και η στροφή του κόσμου-όχι απαραίτητα και των αγροτών- στον πρωτογενή τομέα.

Αυτό καθ΄ εαυτό βέβαια είναι ένα γεγονός που δεν διαφαίνεται να προβληματίζει ποσώς την επίσημη πολιτεία καθώς δεν υπάρχει ο τρόπος να καθοδηγήσει τον άνεργο, ή τον ενδιαφερόμενο να ενταχθεί στο αγροτικό επάγγελμα, μέσω των γεωτεχνικών του δημοσίου που έχουν αποδεκατιστεί ή συνταξιοδοτηθεί η πλειοψηφία αυτών.

Έτσι λοιπόν λυμαίνονται τον χώρο αυτό διάφοροι φορείς, οργανώσεις και επιχειρήσεις από τους οποίους όλοι οι εν δυνάμει να ασχοληθούν με την γεωργία προσδοκούν κάτι. Κι εκεί γίνεται το μεγάλο πάρτι στο οποίο η πολιτεία συνεχίζει να  είναι απλός θεατής των όποιων εξελίξεων!

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ 2014-2020

ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ  Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Σειρά ενημερωτικών ημερίδων προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας ετοιμάζεται να διοργανώσει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και κτηνιατρικής Πιερίας που θα αφορούν τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της περιόδου 2014-2020 που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα ερωτήματα, τα κενά και οι απορίες των αγροτών μας είναι πάμπολλα, καθώς ακούγανε από τον περασμένο Αύγουστο ότι έρχονται αλλαγές στην εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, θέλανε μάλιστα να κάνουν τον προγραμματισμό τους για το τι θα αλλάξουν, τι θα μειώσουν και τι θα αυξήσουν, αλλά δεν μπορούσαν να πάρουν συγκεκριμένες και υπεύθυνες απαντήσεις από την πολιτεία. Στο γνωστό μπάχαλο που λειτουργεί η κρατική μηχανή ελπίζω αυτήν την φορά να μπορέσουν να βοηθηθούν έγκαιρα οι άνθρωποι που αγωνίζονται στον πρωτογενή τομέα και θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν συγκεκριμένα και υπεύθυνα πράγματα από το προσωπικό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σε κάθε γωνιά της Πιερίας!

 

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

 

Μια πολύ καλή πρωτοβουλία υλοποιούν στα Ιωάννινα οι εκπρόσωποι της Κίνησης Κτηνοτρόφων Ιωαννίνων δίνοντας την δυνατότητα να ξαναγευτούν ντόπιο γάλα υψηλής ποιότητας. Έτσι λοιπόν ξεκίνησαν να παράγουν και να διανέμουν σε σημεία της πόλης τους παστεριωμένο γάλα και γιαούρτι υψηλής θρεπτικής αξίας ακολουθώντας το εξίσου πετυχημένο παράδειγμα της “ΘΕΣ Γάλα” στον Θεσσαλικό κάμπο. Όπως μάλιστα υποστηρίζουν οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων η νέα αυτή προσπάθεια στοχεύει στην βιωσιμότητα των μονάδων των τοπικών κτηνοτρόφων που θέλουν να αποδείξουν ότι θα παράγουν και θα διαθέτουν στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής ποιοτικής αξίας σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές για όλους!

Και είναι περισσότερο από σίγουρο πως το παράδειγμα των Θεσσαλών ή των Ηπειρωτών κτηνοτρόφων μπορεί και πρέπει να έχει συνέχεια και να το ακολουθήσουν κι άλλες περιοχές της χώρας που παράγουν γαλακτοκομικά προϊόντα!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ


 

Τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών και άλλων μικρομεσαίων αγροτών που επλήγησαν από τις κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας που προκάλεσαν αντίμετρα, ζητάει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με τη γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση αναφέρονται τα παρακάτω: "Στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φτωχομεσαία αγροτιά από την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων έχουν προστεθεί από το καλοκαίρι του 2014 οι κυρώσεις ΕΕ - ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας που προκάλεσαν τα αντίμετρα της τελευταίας στο πλαίσιο των ανταγωνισμών που εξελίσσονται στην Ουκρανία. Οι μικρομεσαίοι ροδακινοπαραγωγοί στην Ελλάδα βρίσκονται σήμερα σε απόγνωση, καθώς χιλιάδες τόνοι ροδάκινων παραμένουν αδιάθετοι. Από την ελληνική κυβέρνηση με Κοινή Υπουργική Απόφαση λίγες μέρες πριν τις εκλογές ανακοινώθηκαν ενισχύσεις ψίχουλα για τον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών από τις οποίες αποκλείονται οι μικροκληρούχοι αγρότες που αποτελούν και την πλειοψηφία των ζημιωθέντων, αφού προϋπόθεση για να εξασφαλιστεί αυτή η πενιχρή αποζημίωση είναι οι δικαιούχοι να διατηρούν τουλάχιστον 10 στρέμματα επιτραπέζιων ροδακίνων ή/και νεκταρινιών. Η πρόσθετη δε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. ευρώ που αποφασίσθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 για την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελλάδα ως αποζημίωση για τα προϊόντα που έπληξαν οι κυρώσεις της ΕΕ ήταν μια κοροϊδία, όταν μόνο στην Ελλάδα και μόνο για τους ροδακινοπαραγωγούς, η ζημία αφορά σε 60.000τόνους με αξία πάνω από 40 εκατ. Ευρώ. Καμία άλλη πρόβλεψη, επίσης, δεν υπάρχει για τους φτωχομεσαίους αγρότες άλλων καλλιεργειών (όπως μήλα, ακτινίδια, αχλάδια, πορτοκάλια κ.α.) που επίσης επλήγησαν από το εμπάργκο της ΕΕ.

Δεδομένου ότι το εμπάργκο προβλέπεται να είναι σε ισχύ μέχρι τις 5Αυγούστου 2015, και με βάση το γεγονός ότι η τελευταία Άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης επέκτεινε τις κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, αθωώνοντας μάλιστα τις ευθύνες της ΕΕ ερωτάται η Επιτροπή : Προτίθεται να πάρει άμεσα μέτρα για την ουσιαστική αποζημίωση των μικρομεσαίων ροδακινοπαραγωγών και των άλλων αγροτών που επλήγησαν από το εμπάργκο της ΕΕ και αν ναι, ποια;

Σκοπεύει να άρει εκ μέρους της ΕΕ τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που προκαλούν τα αντίμετρά της πλήττοντας τη μικρομεσαία αγροτιά στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες ;"


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ