Ν. Χρυσομάλλης: «Η μοίρα των πολιτών βρίσκεται στα χέρια τους»

Συνέντευξη με τον υποψήφιο βουλευτή της «Χρυσής Αυγής»

 

Υποψήφιος με το κόμμα της «Χρυσής Αυγής» στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου στην Πιερία είναι ο Νίκος Χρυσομάλλης. Ήδη περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας, ο κ. Χρυσομάλλης αναλύει στην «Ε» τις θέσεις του για την Πιερία, τα προβλήματά της και παρουσιάζει τις δικές του προτεινόμενες λύσεις για την προβολή της και την ανάπτυξή της. Ακόμη απαντά απερίφραστα στο «καυτό» ερώτημα περί εγκληματικής οργάνωσης, χαρακτηρισμός που έχει αποδοθεί στο κόμμα του και υπόσχετε πως η «Χρυσή Αυγή» δεν πρόκειται να κοροϊδέψει κανέναν.

 

1. Είστε ήδη περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας. Ποιος ήταν ο λόγος που αποφασίσατε να συμμετέχετε και στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου;

 

Η απόφασή μου για ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι τωρινή και φυσικά δεν είναι ευκαιριακή. Θα πρέπει να σας πω ότι είμαι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, του ανώτατου κομματικού οργάνου και κατά συνέπεια η εμπλοκή μας είναι συνεχής σε κάθε εκλογική διαδικασία. Δεν είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές, αν και για πρώτη φορά τυγχάνω υποψήφιος βουλευτής Πιερίας, η οποία αποτελεί και την ιδιαίτερη πατρίδα μου.

 

2. Ποιο θεωρείτε πως είναι σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα της Πιερίας, το οποίο απαιτεί άμεση αντιμετώπιση;

 

Η Πιερία, ως μια περιφερειακή ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας βιώνει την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη από την κεντρική διοίκηση. Η πρωτογενής παραγωγή, ο τουρισμός και οι υποδομές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ιδιαίτερα προβληματικοί τομείς αιχμής ειδικά στην Πιερία.

Η εγκατάλειψη της γης και η αποβιομηχάνιση ενίσχυσαν τα τελευταία χρόνια το μεταναστευτικό ρεύμα των νέων. Απαράδεκτη θεωρώ την αντιμετώπιση του νομού σε θέματα τουριστικής προβολής. Μια περιοχή με την ιστορία και το φυσικό κάλλος της Πιερίας πιστεύω ότι έπρεπε να τύχει  καλύτερης αντιμετώπισης.

Σημαντική επίσης είναι η υστέρηση σε θέματα υποδομών που αφορούν  τη διασύνδεση της περιοχής με τις πύλες εισόδου της χώρας. Αν και βρισκόμαστε σε πλεονεκτική θέση δυστυχώς οι μέχρι τώρα πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν κατάφεραν να κάνουν την Πιερία ελκυστική για την εγκατάσταση επιχειρήσεων.

 

3. Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποια βασικά σημεία της ατζέντας σας για την Πιερία και την ανάπτυξη του νομού;

 

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ρόλος της πολιτικής δεν είναι να διαπιστώνει προβλήματα αλλά να δίνει λύσεις. Συνεπείς σε όσα λέμε ως παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η προσπάθεια μας επικεντρώνεται σε αυτούς τους τρεις τομείς για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Πιερίας.

Η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα με τα χρήματα που σήμερα σπαταλούνται σε δημόσιες σχέσεις και αμφιλεγόμενες δράσεις, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των προσβάσεων και τη δημιουργία νέων, σε αγορές κλειστές μέχρι σήμερα, πιστεύουμε ότι θα δώσει νέα ώθηση σε μια υποβαθμισμένη τοπική οικονομία.

Θεωρούμε σημαντική και  αυτονόητη την τουριστική προβολή, όχι μόνο για οικονομικούς αλλά και για εθνικούς λόγους, αφού η Πιερία αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά μακεδονικά κέντρα.

 

4. Η «Χρυσή Αυγή» έχει χαρακτηριστεί ως εγκληματική οργάνωση, με τον πρόεδρό της και αριθμό βουλευτών της να είναι προφυλακισμένοι. Τι έχετε να απαντήσετε;

 

Να σας διορθώσω λέγοντας ότι ο χαρακτηρισμός προέρχεται από μια, στην κυριολεξία, χούντα, που χρησιμοποίησε κάθε παράνομο τρόπο, προκειμένου να εξοντώσει πολιτικά τους Εθνικιστές. Η αδυναμία του μνημονιακού κατεστημένου ν’ αντιπαρατεθεί πολιτικά με την αλήθεια, το οδήγησε ακόμα και σε αντισυνταγματικές εκτροπές. Οι ηχογραφημένες παρεμβάσεις του πρωθυπουργού συνιστούν έγκλημα που κανονικά θα έπρεπε να τον οδηγήσει στη φυλακή, αλλά η στήριξη των καναλαρχών – μεγαλοεργολάβων προσφέρουν, για την ώρα, την ατιμωρησία στο πραγματικά εγκληματικό κατεστημένο. Έχουν δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα η οποία όμως δεν πείθει πλέον κανέναν. Πραγματική εγκληματική οργάνωση είναι όλοι αυτή που εξαθλίωσαν τη χώρα και ευθύνονται για περισσότερες από 10.000 μέχρι σήμερα.

 

5. Τι θα λέγατε απευθυνόμενος στους πολίτες της Πιερίας για να σας ψηφίσουν;

 

Θα τους έλεγα ότι η μοίρα τους βρίσκεται στα χέρια τους. Κάποιοι το 2012 έλεγαν ότι «λεφτά υπάρχουν» και κάποιοι άλλοι τους υπόσχονταν ότι θα «σκίσουν τα μνημόνια». Αντί γι’ αυτά ψηφίστηκαν 2 μνημόνια ακόμα, μειώθηκαν περισσότερο οι μισθοί και οι συντάξεις και πολλαπλασιάστηκε η φορολογία. Αυτοί οι ίδιοι έρχονται και ζητάνε ξανά την ψήφο τους. Ακόμα και κάποιοι που δηλώνουν ότι «δεν έχουν ξανακυβερνήσει» ψεύδονται διότι είναι τα παλιά πρόσωπα με νέο περιτύλιγμα, οι ίδιες παλιές νοοτροπίες της εξαπάτησης των ψηφοφόρων και της αρπαχτής.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να τους υποσχεθούμε είναι ότι δεν πρόκειται να κοροϊδέψουμε κανέναν. Το αποδείξαμε εξάλλου στη μέχρι τώρα θητεία μας στη βουλή και στο περιφερειακό συμβούλιο.

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Κατερίνης θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Πιερίας με κεντρικό ομιλητή τον ευρωβουλευτή μας κο Λάμπρο Φουντούλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ