ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Μια πολύ συγκροτημένη και σοβαρή πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 4 χρόνια στην Πιερία.

Αφορά την Ομάδα Παραγωγών Ελαιολάδου που είναι ενταγμένοι στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση και στο τιμόνι αυτής βρίσκεται σήμερα ο Βασίλης  Γκριμούλας. Οι παραγωγοί αυτής της Ομάδας συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 9 Οκτωβρίου στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου τους υποδέχτηκε  ο συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχου Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, Δημήτρης Ρουκάς που από την πρώτη στιγμή έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα αυτό και το υποστηρίζουν θεωρώντας την τεράστια προοπτική που έχει η καλλιέργεια της ελιάς για το νομό μας.

Θέμα της σύσκεψης η ενημέρωση των μελών για την πορεία της ομάδας, το εμπορικό όνομα του τελικού παραγόμενου  προϊόντος που θα καθιερωθεί και θα κατοχυρωθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης δια μέσου νομικού που του το ανέθεσαν  καθώς και άλλα διαδικαστικά και τεχνοκρατικά που αφορούν την οργάνωση αυτή.

 Σημειωτέον στην Ομάδα Παραγωγών Ελαιολάδου  μέλη της αποτελούν γνωστοί, έμπειροι και καταξιωμένοι γεωτεχνικοί της περιοχής μας, αλλά και ελαιοκαλλιεργητές που ξεπερνούν τους 300 τον αριθμό, ενώ τα επόμενα βήματά τους είναι απολύτως προσεγμένα και συγκεκριμένα…

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΚΟΠΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΗΝ ΚΟΒΕΤΕ ΑΓΟΥΡΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ!

Επειδή μπήκαμε στην τελική ευθεία για να αρχίσει η κοπή των ακτινιδίων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και όλοι περιμένουμε να δοθεί το πράσινο φως από το αρμόδιο για το θέμα υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, να τονίσω ότι θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι ακτινιδιοπαργωγοί, αλλά και έμποροι ακτινιδίων, να πειθαρχήσουν στα δεδομένα που απαιτούνται και αφορούν τα 6,2  BRIX, δηλαδή τον ικανοποιητικό βαθμό των σακχάρων ούτως ώστε να μην δώσουμε την ευκαιρία σε αγορές του εξωτερικού να συκοφαντήσουν αρνητικά την χώρα μας ότι εξάγει άγουρα ακτινίδια στις χώρες αυτές, πολύ περισσότερο δε φέτος που έχουμε ένα ακόμη πονοκέφαλο στην όλη υπόθεση που ακούει στο όνομα Ρωσικό εμπάργκο.

Να σεβαστούν λοιπόν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις δυσκολίες που υπάρχουν φέτος στην διαδικασία της εμπορίας διακίνησης των ακτινιδίων στην Πιερία, την Πέλλα, την Ημαθία αλλά και σε κάθε σημείο που καλλιεργείται αυτό το είδος! Και επιτέλους όταν και αν υπάρξουν τέτοια φαινόμενα οι παραβάτες να τιμωρηθούν με πολύ τσουχτερά  και άκρως εξοντωτικά υψηλά πρόστιμα(500.000Ευρώ ή και παραπάνω), ούτως ώστε να τελειώνουμε μ αυτό το θέμα που κάθε χρόνο αμαυρώνει την διαδικασία της εμπορίας ακτινιδίου!

Ο ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ

ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΣΦΥΡΑΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΑ!!

Φαίνεται πως οι ψεκασμοί που υφιστάμεθα καθημερινά από αέρος βλάπτουν σοβαρά τους εγκεφάλους κάποιων αρμοδίων που λαμβάνουν αποφάσεις για την καθημερινότητά μας.

Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την τοποθέτηση κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου προ ημερών στην Αθήνα, σε γενόμενη σύσκεψη των εμπλεκόμενων αναφορικά με το ποσοστό  θνησιμότητας,  που έδωσε  για την ζωονόσο του καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα σε όλην την Ελλάδα; Σύμφωνα λοιπόν με τον αξιωματούχο αυτόν της κυβέρνησης το ποσοστό θνησιμότητας από τον καταρροϊκό πυρετό ανέρχεται στο αμελητέο ποσοστό του 0,8%!!!

Και τα εκατοντάδες χιλιάδες ψόφια αιγοπρόβατα στην  Πιερία,  την Ημαθία, την Πέλλα, την Λάρισα,  το Κιλκίς και άλλες περιοχές της χώρας μας από τι πήγανε άραγε;

Θεωρώ άκρως ανεύθυνη αυτήν την στάση της επίσημης πολιτείας που θέλει κατ αυτόν τον τρόπο να ελαχιστοποιήσει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που απ ότι φαίνεται δεν θα φύγει τόσο εύκολα από την χώρα. Αντί δηλώσεων ας φέρουν επιτέλους στην χώρα το εμβόλιο και ας το προμηθεύσουν στους σε απόγνωση ευρισκόμενους αιγοπροβατοτρόφους μας που χάσανε τον λογαριασμό στο μέτρημα του ζωικού τους κεφαλαίου!

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ,

 ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ. ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για τη Νέα ΚΑΠ συνδιοργανώνουν οι 3 συνεταιρισμοί του πρώην Δήμου Δίου, (ήτοι ο ΑΣ Καρίτσας, ο ΣΠΕΚΟ Βροντούς και ο ΠΕΣΚΟ Κονταριώτισσας) με την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Δίου Ολύμπου την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014, στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Αγίου Σπυρίδωνα στις 6:00 το απόγευμα, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου και του Αντιδημάρχου Δίου Αγροτικής, Κτηνιατρικής και Αλιευτικής Ανάπτυξης, Διονύση Φόλιου.  Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γνωστός σε όλους μας  Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννης Κολυβάς, για να μιλήσει σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ 2014-2020), τα προβλήματα και τις προοπτικές του αγροτικού τομέα. Μια πολύ καλή ευκαιρία να πληροφορηθούμε όλοι μας για ότι νεότερο υπάρχει αναφορικά με τη νέα ΚΑΠ της περιόδου 2015-2020, από την συνδιοργάνωση αυτή από την οποία το επίσημο κράτος λάμπει δια της απουσίας του, αδιαφορώντας για την υπεύθυνη ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, από τον οποίο όμως κατά τα λοιπά προσδοκεί να βγάλει την χώρα από την κρίση….

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ(ΑΚΚΕΛ): «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ!»

Αναφορά κατά του Ελληνικού κράτους υπέβαλε ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος (του γνωστού μας ως ΑΚΚΕΛ) Βάκης Τσιομπανίδης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις παράνομες παρακρατήσεις των αγροτικών-Κοινοτικών επιδοτήσεων λόγο οφειλών προς το δημόσιο.
Σύμφωνα με την Κοινοτική νομοθεσία κάθε παρακράτηση σε βάρος οποιασδήποτε Κοινοτικής επιδότησης είναι παράνομη , που σημαίνει πως τα χρήματα του κοινοτικού Ταμείου Ε.Π.Τ.Π.Ε – εγγυήσεις πρέπει να χορηγούνται αποκλειστικά και εξ΄ ολοκλήρου στους δικαιούχους και μόνο σ΄ αυτούς. Η τελευταία ρύθμιση του νόμου 4254/2014 για την δημιουργία ενδιάμεσου λογαριασμού ΗΔΙΚΑ που νομιμοποιεί τις παράνομες παρακρατήσεις επιδοτήσεων . Καμία μεθόδευση όπως για π.χ. οφειλές προς ΟΓΑ, ταμεία ,απόφαση οργάνων Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων ( ΑΣΟ) δεν μετατρέπει τις παρακρατήσεις από παράνομες σε νόμιμες . Αυτό σημαίνει πως ακόμα και όταν ο αγρότης έχει κάποια οφειλή πρέπει τα χρήματα που δικαιούται να τα πάρει εξ΄ ολοκλήρου και μετά ο ίδιος να πληρώσει την οφειλή του. Πρόκειται για σαφέστατη καταστρατήγηση της παραγράφου 3 του άρθρου 14 του Νόμου 3614/2007 και ζητούμε την συνδρομή σας ώστε η Ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει αυτό το έγκλημα κατά του αγροτικού-κτηνοτροφικού κόσμου, τονίζει το ΑΚΚΕΛ.

ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

Συνολικά 10 δικαιολογητικά χρειάζονται   οι παραγωγοί πωλητές των λαϊκών αγορών για να ανανεώσουν τις άδειές τους, ακόμα κι αν αυτές είναι σε ισχύ, με βάση  το Ν. 4264/2014.Σύμφωνα με το σχετικό νόμο, τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι στους δήμους, προκειμένου να ανανεωθεί η άδειά τους είναι: 1. Βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας της αρμόδιας ΔΟΥ. 2. Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλιστικού φορέα. 3. Έντυπο Ε1 , Ε3 και Εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογικών δηλώσεων για τα τελευταία τρία έτη. 4. Βεβαίωση άσκησης δραστηριοτήτων από το Σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.5. Πιστοποιητικό υγείας σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση. 6. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν ασκεί άλλο επάγγελμα ο ίδιος και ότι δεν έχει συνταξιοδοτηθεί λόγω γήρατος ή αναπηρίας από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα. 7. Βεβαίωση καταβολής του ημερήσιου τέλους Λαϊκών Αγορών. 8. Δημοτική Ενημερότητα.9. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας και τέλος 10. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ