ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ  Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ

 ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ(ΤΣΕΚ) ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ;

Παρότι η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βγαίνει και πομπωδώς ανακοινώνει πως η προκαταβολή του τσεκ(της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014, που δικαιούνται οι αγρότες μας) θα δοθεί το μήνα Οκτώβριο,  οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως ημερομηνία «κλειδί» για την πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης είναι η Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 και μακάρι- αυτήν την φορά- να διαψευστούμε και να πάρουν οι δικαιούχοι αγρότες τα χρήματά τους, έστω και στα τέλη Οκτωβρίου, όπως έχει γίνει απειροελάχιστες φορές τα προηγούμενα χρόνια.

Θεωρώ ότι όλα είναι έτοιμα από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας να γίνει η πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης το συντομότερο δυνατόν γρήγορα, ειδικά φέτος που οι κυβερνώντες φορτώσανε ΟΛΟΥΣ μας με νέους φόρους(κλασσικότερη περίπτωση ο ΕΝΦΙΑ), υποχρεώνοντας τον κοσμάκη να κόψει από το ήδη πετσοκομμένο του και εξαϋλωμένο εισόδημά του!

ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΝ π. ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ!

Συμπληρώθηκαν ήδη 2 ολόκληροι μήνες από την τεράστια καταστροφή που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα της 1ης Αυγούστου στον αγροτικό κάμπο του πρώην Δήμου Δίου.

Καπνοκαλλιέργειες, αμπέλια, μποστάνια, ακτινιδιές, καλαμποκιές, μηλιές κλπ ισοπεδώθηκαν στην κυριολεξία από τον μετεωρολογικό Αρμαγεδώνα εκείνης της αποφράδας ημέρας που έκοψε την χαρά και την ελπίδα στους τίμιους και σκληρά εργαζόμενους αγρότες της Καρίτσας, της Βροντούς, της Κονταριώτισσας, του Αγίου Σπυρίδωνα, της Νέας Εφέσου και του Δίου. Χιλιάδες οι πληγέντες αγρότες, εκατοντάδες χιλιάδες τα στρέμματα που καταστράφηκαν ολοσχερώς από το πρωτοφανές χαλάζι, σφοδρή βροχόπτωση, συνοδευόμενη από ανεμοθύελλες ασυνήθιστες για την περιοχή. Έκτοτε οι γεωπόνοι εκτιμητές του ΕΛΓΑ πέρασαν από τις περιοχές αυτές έκαναν τις εκτιμήσεις τους και τώρα περιμένουν ΟΛΟΙ να δούνε την πραγματική στοργή και ενδιαφέρον της επίσημης πολιτείας απέναντι στην τεράστια καταστροφή που υπέστησαν. Οι πολιτικοί μας έβγαλαν τις σχετικές τους ανακοινώσεις… στήριξης στους πληγέντες αγρότες του πρώην Δήμου Δίου. Απομένει αυτό να το δούμε στην πράξη όμως και ο χειμώνας πλησιάζει απειλητικά, οι υποχρεώσεις τρέχουν και οι πληγέντες περιμένουν πολύ υπομονετικά να δούνε φως!

ΠΡΙΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ

ΤΩΡΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ

Όταν εκδηλώθηκε για πρώτη φορά η ζωονόσος του καταρροϊκού πυρετού, με πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Πιερίας διοργανώθηκε ομιλία ενημερωτικού χαρακτήρα για τους κτηνοτρόφους στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, με ομιλητή τον Προϊστάμενο του Τμήματος Κτηνιατρικής Πιερίας,  όπου προσήλθαν με το ζόρι 27 άτομα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην δημόσια τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Συν/σμού Κώστας Ανθόπουλος, στην τελευταία σύσκεψη που διοργανώθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

Σήμερα που ο καταρροϊκός πυρετός κατέβηκε και στον κάμπο και θερίζει στην κυριολεξία τα αιγοπρόβατα, σχεδόν σε κάθε σημείο της Πιερίας, οι κτηνοτρόφοι παραπονιούνται και φωνάζουν πως «δεν έχουν ενημέρωση και τι κάνουν οι αρμόδιοι για την όλη κατάσταση».

 Είναι λοιπόν και αυτοί συνυπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία οδηγηθήκαμε, έχοντας σαφώς το μικρότερο μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί και θα πρέπει να αναθεωρήσουν αυτήν τους την στάση στο μέλλον, συμμετέχοντας σε ότι αφορά το επάγγελμά τους και τους κινδύνους που απορρέουν σε ότι έχει σχέση με αυτό!

ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΑΙ ΟΛΥΜΠΟΥ

Μέλη από Ενώσεις Νέων Αγροτών της Γερμανίας επισκέφτηκαν την χώρα μας αυτές της ημέρες, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της ΕΝΑ Λακωνίας Δημήτρη Σταματάκο. Στο πλαίσιο αυτό η Γερμανική αντιπροσωπεία των Νέων Αγροτών από την περιοχή της Βυρτεμβέργης Γερμανίας επισκέφτηκε την περιοχή μας το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου το βράδυ,  την 6η Έκθεση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου  Πιερίας(ΕΒΕΠ) και ειδικότερα το σταντ της νεοσύστατης ΚΟΙΝΣΕΠ Τσάι Ολύμπου εκφράζοντας τον εντυπωσιασμό τους για τα όσα γνώρισαν για το εκλεκτής ποιότητας αυτό προϊόν καθώς και για τη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την Πρόεδρο του ΚΟΙΝΣΕΠ Αναστασία Μποστανίτη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής επισκέψεων Νέων Αγροτών από την Γαλλία, την Γερμανία και την Πολωνία στο οποίο συμμετέχουν και νέοι αγρότες από την χώρα μας, ανταλλάσοντας επισκέψεις στις χώρες αυτές με στόχο την γνωριμία των νέων αγροτών ευρωπαϊκών χωρών και την ανταλλαγή της τεχνογνωσίας και των εμπειριών των νέων ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα!

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ,

 ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ. ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓ.ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για τη Νέα ΚΑΠ συνδιοργανώνουν οι 3 συνεταιρισμοί του πρώην Δήμου Δίου, (ήτοι ο ΑΣ Καρίτσας, ο ΣΠΕΚΟ Βροντούς και ο ΠΕΣΚΟ Κονταριώτισσας) με την Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Δίου Ολύμπου την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014, στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Αγίου Σπυρίδωνα στις 6:00 το απόγευμα, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου και του Αντιδημάρχου Δίου Αγροτικής, Κτηνιατρικής και Αλιευτικής Ανάπτυξης, Διονύση Φόλιου.  Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γνωστός σε όλους μας  Γενικός Διευθυντής της ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιάννης Κολυβάς, για να μιλήσει σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ 2014-2020), τα προβλήματα και τις προοπτικές του αγροτικού τομέα. Μια πολύ καλή ευκαιρία να πληροφορηθούμε όλοι μας για ότι νεότερο υπάρχει αναφορικά με τη νέα ΚΑΠ της περιόδου 2015-2020, από την συνδιοργάνωση αυτή από την οποία το επίσημο κράτος λάμπει δια της απουσίας του, αδιαφορώντας για την υπεύθυνη ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, από τον οποίο όμως κατά τα λοιπά προσδοκεί να βγάλει την χώρα από την κρίση….

ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ

 «ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΥΡΙΩΝ» ΤΟΥ ΜΑΚΗ  ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ

Νέες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αγορά γάλακτος προανήγγειλε  ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος που βρέθηκε προ ημερών στην Κατερίνη για να εγκαινιάσει την 6η ΕΒΕΠ, συνομολογώντας ουσιαστικά την αποτυχία των διατάξεων που τέθηκαν σε ισχύ μόλις την περασμένη άνοιξη. Ωστόσο δε διευκρίνισε αν οι αλλαγές θα δρομολογηθούν προς την κατεύθυνση του περαιτέρω «ανοίγματος» της αγοράς ή θα εισακουσθούν κάποιες έστω από τις προτάσεις των παραγωγών που φώναζαν εξαρχής εναντίον της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του «φρέσκου» γάλακτος. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο κ. Γιακουμάτος υπεραμύνθηκε της «συμφωνίας κυρίων» με τις γαλακτοβιομηχανίες και τις αλυσίδες μέσω των οποίων οι τιμές υποχώρησαν, όπως είπε, κατά 5% έως 10% από τις 22 Σεπτεμβρίου. «‘Όχι λόγω του νόμου που επιμήκυνε κατά δύο ημέρες τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος», όπως σημείωσε με νόημα ο υφυπουργός.  Ο ίδιος ανέφερε ότι θα επανεξετάσει το νόμο στα τέλη του χρόνου. Προφανώς ο υφυπουργός Ανάπτυξης δεν επισκέπτεται τα Ελληνικά σούπερ μάρκετ ή τα παντοπωλεία της γειτονιάς όπου η τιμή του αγελαδινού γάλακτος παραμένει σε δυσθεώρητα ύψη όπως καθημερινά διαπιστώνουμε ΟΛΟΙ μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ