ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ  ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ  ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μεγάλες πληγές στην αιγοπροβατοτροφία της Πιερίας άφησαν τα κρούσματα της ευλογιάς που εντοπίστηκαν από το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ Πιερίας λίγο πριν ή μετά τις γιορτές του Πάσχα στην περιοχή, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα τουλάχιστον σε 3 κτηνοτρόφους μας, που προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές που άφησε πίσω της η ζωονόσος αυτή.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι πληγέντες αιγοπροβατοτρόφοι έλαβαν το μεγαλύτερο ποσό της αποζημίωσης που δικαιούνται (περί τα 110 Ευρώ/ανά σφαγιασθέν ζώο), πλην όμως απομένουν κι άλλα χρήματα να τους αποδοθούν και για το λόγο αυτό ζητούν άμεσα την αποπληρωμή τους, καθώς ήδη έχουν υποστεί τεράστια ζημιά.

Καλούνται λοιπόν όλοι οι συναρμόδιοι και εμπλεκόμενοι παράγοντες(τοπικοί βουλευτές, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και οργανώσεις του αιγοπροβατοτρόφων) να πιέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ θα πρέπει ένα τέτοιο πιθανό-απίθανο νέο ενδεχόμενο να αντιμετωπισθεί πολύ πιο προσεκτικά και υπεύθυνα στο μέλλον, χωρίς να θέλουμε να προσάψουμε κάτι στον χειρισμό που έγινε από τους φορείς.

 Γιατί πραγματικά είναι κρίμα, η μη ακριτική και άκρως κτηνοτροφική Πιερία να ανοίγει πληγές και θέματα που δεν θα έπρεπε να είχε ανοίξει!

 

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 173 ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 112 ΤΩΝ «ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ» ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Τους 173 έφτασαν οι υποψήφιοι για το Πρόγραμμα 112 των Νέων Αγροτών στην Πιερία οι οποίοι υπέβαλλαν τον σχετικό τους φάκελο στην αρμόδια υπηρεσία της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ), της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Πρόκειται για το γνωστό  πρόγραμμα που «έτρεξε» από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι τις 16 Μαΐου 2014 και στην συνέχεια έλαβε μια μικρή παράταση, με καταληκτική ημερομηνία μέχρι τις 6 Ιουνίου 2014.

Θέλω να πιστεύω πως οι απ εδώ και πέρα διαδικασίες θα κινηθούν γρήγορα και ουσιαστικά ούτως ώστε να αναδειχθούν οι τελικοί δικαιούχοι προς ένταξη στο Πρόγραμμα αυτό από το οποίο προσδοκούμε όλοι να κινηθεί το κατιτί παραπάνω στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας!

ΝΟΤΙΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΠΛΟΚ(ΓΑΛΛΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ

-ΙΤΑΛΙΑ & ΕΛΛΑΔΑ) ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Μια ομάδα εργασίας με σκοπό να διεκδικήσουν συγκεκριμένη οικονομική στήριξη για τους ροδακινοπαραγωγούς από την Κομισιόν αποφάσισε να συστήσει, το Νότιο Ευρωπαϊκό μπλοκ που αποτελείται από την  Γαλλία,  Ισπανία,  Ιταλία και φυσικά και την χώρα μας, την Ελλάδα. Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Γιώργος  Καρασμάνης, την Πέμπτη 24 Ιουλίου ενώπιον της Διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αυτό το είχε θέσει ο υπουργός σε συνάντηση προ δύο εβδομάδων στον επίτροπο Γεωργίας, κ. Τσιόλος, στο περιθώριο συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. Ακολούθως, μετά από 2 ημέρες κατατέθηκε και φάκελος με πλήρη στοιχεία, όπως ζητήθηκε από τον επίτροπο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργήθηκε και η προαναφερθείσα διακρατική ομάδα εργασίας. Μακάρι, έστω κι έτσι να διεκδικήσουν οι χώρες του Ευρωπαϊκού νότου το δικαίωμα να υπερασπιστούν την διάθεση και εμπορία αυτού του εξαιρετικού προϊόντος που παράγουν χρόνια τώρα!

 

 

 

ΠΙΕΣΤΕ κ.κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΝΑ ΚΥΡΥΧΘΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!

 

Η πρωτοφανής και ανυπολόγιστη καταστροφή,  ο όλεθρος στις αγροτικές καλλιέργειες στον πρώην Δήμο Δίου(Καρίτσα, Βροντού, Άγιος Σπυρίδωνας, Κονταριώτισσα, Ν. Έφεσσος και Δίον)είναι ολοκληρωτική κι αυτό πλέον είναι σαφές και ευδιάκριτο σε ΟΛΟΥΣ μας.

 

Περιμένω και προτείνω λοιπόν, τους κ.κ. θεσμικούς μας παράγοντες της Πιερίας(Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιπεριφερειάρχη κλπ)να απαιτήσουν από την επίσημη πολιτεία να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες και οι εξελίξεις εκείνες που θα οδηγήσουν στο απόλυτα επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλ. στην πλήρη καταγραφή και αποπληρωμή των αποζημιώσεων εκείνων.

 

 Διαφορετικά, για παράδειγμα, οι υποδομές που υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημιές(πανιά, υποστυλώματα στα καπνοξηραντήρεια, πάσσαλοι στις ακτινιδιές και στα αμπέλια  κλπ) προβλέπεται από τη νομοθεσία του ΕΛΓΑ να αποζημιωθούν από τα ΠΣΕΑ, όπερ έστι μεθερμηνευόμενο σε τουλάχιστον 3-4 χρόνια από σήμερα και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτό είναι δώρον άδωρον!!!

 

Μην αρκεστούμε λοιπόν σαν αγροτική περιοχή που επλήγη κατ αυτόν τον τρόπο στην απλή καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών από τους γεωπόνους εκτιμητάς του ΕΛΓΑ, αλλά να πιεστεί άμεσα η πολιτεία να κηρύξει τον πρώην Δήμο Δίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!!!

 

 

 

ΤΙ «ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ» Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 ΑΓΡΟΤ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Καθορίσθηκαν με απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά οι αρμοδιότητες του νέου αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  Πάρη  Κουκουλόπουλου, ένα μήνα και πλέον μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Αναλυτικά, όπως δημοσιεύθηκαν στο σχετικό ΦΕΚ  στον αναπληρωτή υπουργό ανατέθηκε η άσκηση των εξής αρμοδιοτήτων: της Γενικής Διεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής, της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, της Γενικής Διεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής, της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργικών Εφαρμογών και Έρευνας, της Διεύθυνσης Διαχείρισης κρίσεων και κινδύνων στον αγροτικό τομέα, της Διεύθυνσης Επιθεώρησης, της Αυτοτελούς Υπηρεσίας έλεγχου εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων, του Τμήματος Ενημέρωσης αγροτικού πληθυσμού του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, του ΕΛ.Γ.Α., του Κονιάρειου Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών Κορινθίας, του Οργανισμού Κεντρικής Αγοράς Αθηνών ΑΕ και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ΑΕ. Επίσης, στο πλαίσιο της άσκησης των αρμοδιοτήτων του περιλαμβάνονται και οι ακόλουθες: α) Οι κοινοβουλευτικές αρμοδιότητες. β) Η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων. γ) Η έκδοση πράξεων ατομικού και κανονιστικού χαρακτήρα και δ) Η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς.

ΠΟΙΑ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΙΤΗΣΗΣ  ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΟΥ 2013, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ

Την πορεία της αίτησής τους στο Μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης του 2013, μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω της αρμόδιας για το θέμα υπηρεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ οι κτηνοτρόφοι, ώστε να πληροφορηθούν για την πορεία του φακέλου τους ή για τυχών εκκρεμότητες που διαπιστώνονται κατά το διοικητικό έλεγχο της αίτησης.Στην ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρεται πως στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, και με γνώμονα την ενημέρωση των ενδιαφερομένων παραγωγών και τη μείωση των υποβαλλόμενων ενστάσεων μετά την 1η ανάρτηση αποφασίστηκε η χρησιμοποίηση μηχανογραφικής web εφαρμογής : Αναζήτηση Πορείας Ελέγχου Παραστατικών Εξισωτικής 2013 για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων με τις τυχόν εκκρεμότητες των αιτήσεων πληρωμής τους που διαπιστώνονται κατά το διοικητικό έλεγχο της αίτησης, και οι οποίες τεκμηριώνουν τα αρχικώς υποβαλλόμενα δικαιολογητικά τους στο μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2013. Καλό, θεμιτό και λογικό το επικοινωνιακό παιχνίδι που θέλει να κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στην πράξη όμως γίνονται μάλλον τα αντίθετα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ