ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΟ ΟΣΔΕ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ

Α.Κ.Σ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αναφορικά με το θέμα του ΟΣΔΕ και το «ποιος» ή «ποιοι» θα  πρέπει να το αναλάβουν το έργο αυτό στην Πιερία για το 2014,  θεωρώ ότι είναι περισσότερο από αυτονόητο και σωστό να ανατεθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις οργανωμένες Ομάδες Παραγωγών Καπνού, ή στους Αγροτικούς Καπνικούς Συνεταιρισμούς, λειτουργούντες Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που διαθέτουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία της διαδικασίας αυτής.

Τα κριτήρια βεβαίως θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρά και θα πρέπει να υπάρχουν οι διασφαλίσεις εκείνες που να έχουν την βεβαιότητα οι αγρότες πως δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το ΟΣΔΕ τους, τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2020.

Απεύχομαι κάτι διαφορετικό να συμβεί και εκτιμώ ότι θα πράξουν το αυτονόητο οι αρμόδιοι και θα αναθέσουν το έργο του ΟΣΔΕ σε αυτούς τους θεσμοθετημένους φορείς της περιοχής μας!

ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ

Δεν αποφεύχθηκαν δυστυχώς και φέτος οι γνωστές απίθανες σκηνές απείρου κάλους των προηγούμενων χρόνων με τους αγρότες μας να σπεύδουν αυτές τις ημέρες στα τραπεζικά καταστήματα και υποκαταστήματα της ΑΤΕ-Πειραιώς, ή καλύτερα της σκέτης «Πειραιώς» που πλήρωσε και πληρώνει την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης για το 2013, υπόλοιπα αγροτικού πετρελαίου και άλλα χρήματα που οφείλονται στους ταλαίπωρους Έλληνες αγρότες, ενώ απομένει και η πληρωμή της 3ης και τελευταίας δόσης για το Μέτρο 144 που αφορά αποκλειστικά τους καπνοπαραγωγούς της περιοχής μας.

Οφείλω ως δημοσιογράφος, βέβαια να ομολογήσω τις πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων τραπεζοϋπαλλήλων του νομού μας, που υπερέβαλλαν εαυτόν και δούλεψαν σκληρά όλο αυτό το χρονικό διάστημα προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους αγρότες που επισκέφτηκαν τις τράπεζες για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν. Δυστυχώς ενώ το έχουμε επισημάνει τόσες φορές προς τους αρμόδιους, για να δίνονται τα χρήματα τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα, αυτοί τον χαβά τους!

ΣΤΙΣ 10.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

 ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σχετικά με το ζήτημα της τήρησης βιβλίων εσόδων-εξόδων απτους αγρότες, το οποίο έθεσαν αρκετοί βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, στις 20 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πως το υπουργείο προσανατολίζεται να θέσει ως όριο ακαθάριστων εσόδων για την τήρηση βιβλίων τις 10.000 ευρώ. Επίσης, αναφερόμενος ειδικά στην αγροτική γη, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως η φορολογική της επιβάρυνσης διατηρήθηκε σε ελάχιστα επίπεδα, τα ειδικά κτίρια θα αντιμετωπίζονται ομοιόμορφα, ανεξάρτητα εάν ανήκουν σε νομικά ή φυσικά πρόσωπα, και ειδικά τα κτίρια αγροτικής γης δεν θα έχουν καμία φορολογική επιβάρυνση. Σύμφωνα δε με τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, «για πρώτη φορά ο φόρος αυτός θα εκπίπτει ως δαπάνη της επιχείρησης». «Ο βασικός φόρος για τους βοσκοτόπους και τα χέρσα είναι μόλις 0,5 ευρώ το στρέμμα, και για τις καλλιέργειες κάθε είδους μόλις 2 ευρώ το στρέμμα. Είναι αυτό δήμευση κύριοι βουλευτές;» αναρωτήθηκε ο Γ. Στουρνάρας και συνέχισε: «Το 85% των σπιτιών είναι σε ζώνες κάτω των 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, δηλαδή ο φόρος δεν ξεπερνά τα 4 ευρώ ανά τετραγωνικό. Σχεδόν το 80% των οικοπέδων θα πληρώσουν από 3 ευρώ έως 60 ευρώ το στρέμμα. Το 90% των αγροτεμαχίων που καλλιεργούνται θα πληρώνουν φόρο μέχρι 2,6 ευρώ το στρέμμα. Είναι δήμευση αυτό; Υποστηρίζει ο σεβαστός Υπουργός μας. Συμπληρωματικό φόρο θα πληρώσει μόνον το 5% των φορολογουμένων, ενώ 800.000 φορολογούμενοι θα έχουν μειωμένο ή καθόλου φόρο». Τα συμπεράσματα δικά σας βεβαίως!

ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ

ΚΡΑΣΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Συγκομιδή χρυσών και αργυρών μεταλλίων απέφερε η συμμετοχή των κρασιών της Ομάδας συνεταιρισμών COOP WINES OF GREECE στο διαγωνισμό GOLDEN BOTTLE AWARDS 2013, που αποτελεί το σημαντικότερο διαγωνισμό στην πολυπληθέστατη  Κίνα.Στόχος του διαγωνισμού είναι να επιλέξει από τα καλύτερα κρασιά, εκείνα τα οποία ταιριάζουν περισσότερο στο γευστικό αισθητήριο των Κινέζων καταναλωτών και επαγγελματιών. Ως εκ τούτου, τα βραβευθέντα κρασιά ισοδυναμούν με τη λίστα "αγορών" για τους ενημερωμένους επαγγελματίες και τους καταναλωτές. Τα κρασιά που βραβεύτηκαν (Pathos και Boheme από ΚΑΪΡ, Νήσσος από ΕΑΣ Πεζών και Ρομπόλα Classic από Ρομπόλας Κεφαλονιάς) αποδεικνύεται ότι μέσω των COOP WINES OF GREECE, συναποτελούν ένα portfolio κρασιών εναρμονισμένων με τις γευστικές απαιτήσεις της αγοράς της Κίνας και έχουν φυσική θέση στην αγορά της. Με ιδιαίτερη χαρά και ανακούφιση μεταδίδουμε τέτοιου είδους νέα που αποτελούν μια πολύ αισιόδοξη νότα για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας!

Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ

ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟ 2014!

Το 2013 έφυγε το 2014 έρχεται και φυσικά ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος αισθάνεται ότι μια ακόμη πιο δύσκολη χρονιά ξεκινάει. Μια χρονιά με άγρια και άνιση φορολόγηση  σε έναν κλάδο που κατά τα λοιπά λέγεται ότι θα βγάλει την χώρα από την κρίση. Ζώντας σε γυάλινο πύργο η επίσημη πολιτεία φαίνεται ότι δεν ακούει τα μηνύματα του αγροτικού κόσμου που βράζει. Κοχλάζει θα έλεγα. Η λέξη χύτρα είναι χαρακτηριστική για την περίπτωση των αγροτών μας και αλλοίμονο σε αυτόν ή σε αυτούς που θα κληθούν να ανοίξουν το καπάκι.  Είναι σίγουρο ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, μπροστά και για τον πρωτογενή τομέα της περιοχής και της χώρας μας. Θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, εξωστρέφεια και να δώσουμε βάρος στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων με καινοτομία στην εμπορία τους.

καλή χρονιά να έχουμε φίλες και φίλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι. Θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και να σας τις μεταφέρουμε με γνώμονα το καλό και την προκοπή του πρωτογενή τομέα μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ