ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Η  ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

 ΤΗΣ  ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2013 ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ;

Την διαβεβαίωση στην στήλη και τον υπογράφοντα έδωσε ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και συντοπίτης μας Αλέκος Οφίδης όσον αφορά την ημερομηνία πληρωμής της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης του 2013 που ενδιαφέρει αμεσότατα όλους τους αγρότες που συντεταγμένα το προηγούμενο διάστημα υπέβαλλαν τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ οι προσπάθειες που γίνονται από τους αρμοδίους κατατείνουν ούτως ώστε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου αυτό να καταστεί δυνατόν και να μπορέσουν να πληρωθούν τα μισά χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες όλης της χώρας και ανέρχονται στο ποσό του 1,1 δις Ευρώ περίπου.

Θέλω να πιστεύω ότι οι προσπάθειες θα αποδώσουν καρπούς και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα μπορέσουν να εισπράξουν τις προκαταβολές τους οι δικαιούχοι αγρότες και κτηνοτρόφοι όλης της χώρας!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου επιτρέπεται και επίσημα η κοπή ακτινιδίων σε όλη την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, μετά από το σχετικό πράσινο φως που δόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σήμερα.

 Έτσι λοιπόν, μπορούν απρόσκοπτα όλοι οι ακτινιδιοπαραγωγοί της περιοχής μας, που περίμεναν την τελική έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο να αρχίσουν την κοπή των ακτινιδίων τους, αρκεί βέβαια αυτά να έχουν και τον κατάλληλο βαθμό ωριμότητας 6,2 Brix.

 Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί πως στην γειτονική Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας έχει δοθεί το πράσινο φως για την κοπή ακτινιδίων από την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

 Οπότε εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε σε όλους τους ακτινιδιοπαραγωγούς και της Πιερίας καλή σοδειά και ακόμη καλύτερες τιμές για τα προϊόντα που θα παραδώσετε!

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ

 ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ;

"Κώδωνα κινδύνου" για τις αθρόες εισαγωγές νωπών κοτόπουλων από τη βαλκανική αγορά τα οποία ελληνοποιούνται παράνομα και διατίθενται στη συνέχεια στην εγχώρια αγορά κρούει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πτηνοτρόφων Παραγωγών . Όπως καταγγέλλει με επιστολή του προς τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης  ο Σύνδεσμος, τα «ελληνικά» κοτόπουλα διοχετεύονται στο στρατό, στα νοσοκομεία, στους χώρους μαζικής εστίασης, ακόμα και στα σούπερ-μάρκετ. Μάλιστα, όπως σημειώνει, ένα μέρος της ποσότητας αυτής εισάγεται από μεγάλες ελληνικές εταιρείες παραγωγής κοτόπουλου τα οποία διατίθενται στην αγορά ως ελληνικά κοτόπουλα με δικιά τους φίρμα και ένα μέρος τεμαχίζεται σε εργαστήρια επεξεργασίας κρέατος  που πολλά από αυτά δεν πληρούν τους όρους του κοινοτικού κεκτημένου για την υγιεινή των τροφίμων λειτουργούν χωρίς άδεια. Επίσης σημαντικές ποσότητες των ελληνοποιημένων εισαγωγών αφορούν κατεψυγμένα σφάγια ή τεμάχια κοτόπουλων που έχουν αποψυχθεί παράνομα. Από πού και πώς να προφυλαχθεί ο ταλαίπωρος ο Έλληνας καταναλωτής όταν η παντελής απουσία της πολιτείας στον τομέα των Ελληνοποιήσεων στους ελέγχους,  ζει και βασιλεύει;

 

 

 

 

ΤΟ «GREEKYOGURT» ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΚΑΙ Ο ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Το Greek Yogurt (ελληνικού τύπου γιαούρτι) επιθυμεί να εισάγει η κυβέρνηση του Μπάρακ Ομπάμα στα σχολεία των ΗΠΑ προκειμένου να προσφέρει μία υγιεινή επιλογή στο μενού των μαθητών, όπως θα πληροφορηθήκατε μέσω δημοσιευμάτων των ΜΜΕ. Σύμφωνα πάντα,  με όσα αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ  ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να προμηθεύεται γιαούρτι για τα σχολεία που συμμετέχουν σε ομοσπονδιακό πρόγραμμα που επιχορηγεί τα σχολικά γεύματα. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει σε τέσσερις πολιτείες: Αριζόνα, Αϊντάχο, Νέα Υόρκη και Τενεσί. Υποθέτω και φαντάζομαι και η επίσημη Ελληνική πολιτεία, δια των μηχανισμών της, να σταθεί έμπρακτα και ουσιαστικά αρωγός και μπροστάρισα σ αυτό το θέμα και σ αυτήν την φάση,  βοηθώντας και δημοσιοποιώντας την άριστη ποιότητα των Ελληνικών γιαουρτιών, δεδομένου ότι αυτήν την ποιότητα, ως γνωστόν, επιχείρησαν να καπηλευτούν και στο παρελθόν, οι εξ Ανατολών γειτόνοι μας, οι Τούρκοι, που παράγουν επίσης αυτό το προϊόν!

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ: ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΚΡΑΣΙ!

Δύο έως επτά ποτήρια κρασί την εβδομάδα, μειώνουν τον κίνδυνο να αποκτήσουμε κατάθλιψη σε ένα ποσοστό 32% κατά μέσο όρο, λένε οι ερευνητές.Η νέα μελέτη συντάχθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ισπανίας και είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους μεσήλικες και τους ηλικιωμένους. Οι ερευνητές μελέτησαν την υγεία σε 5.500 -ελαφρά έως μέτρια- πότες ηλικίας 55 έως 80 κατά τη διάρκεια μιας επταετούς περιόδου και αξιολόγησαν την κατανάλωση τους σε αλκοόλ, ψυχική υγεία και τον τρόπο ζωής. Εκείνοι που έπιναν μέτρια έδειξαν να είναι σε «σημαντικά χαμηλότερο» κίνδυνο να περιέλθουν σε κατάθλιψη. Ο καθηγητής Miguel Martinez-Gonzalez, συντάκτης της έκθεσης, σχολίασε: «Μικρότερες ποσότητες κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να ασκήσουν προστασία με παρόμοιο τρόπο όπως έχει παρατηρηθεί για τη στεφανιαία νόσο. Στην πραγματικότητα, πιστεύεται ότι η κατάθλιψη και η στεφανιαία νόσος μοιράζονται κάποιους κοινούς μηχανισμούς ασθένειας». Η είδηση είναι ένα ακόμη θετικό στις μελέτες για την υγεία σχετικά με την λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ. Κι αν αναλογιστούμε ότι την σήμερον ημέρα η κατάθλιψη είναι η πλέον διαδεδομένη και συνήθης ασθένεια των Ελλήνων, αντιλαμβάνεστε την αποτελεσματικότητα που έχει η κατανάλωση του κρασιού από όλους μας!

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ

 ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΑΡΑΓΓΙ

Άλλη μια μεγάλη ήττα υπέστη η χώρα μας σε ένα εξαιρετικό και πολύ γνωστό αγροτικό προϊόν που καλλιεργείται και παράγεται χρόνια τώρα στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, το Ελληνικό σπαράγγι, του οποίου η ποιότητα είναι γνωστή παγκοσμίως. Όπως αναφέρει η είδηση: στον ταχέως αναπτυσσόμενο κατάλογο των προϊόντων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) μπήκε το γερμανικό σπαράγγι Walbecker Spargel. Το σπαράγγι αυτό, ένα νωπό λευκό, πράσινο ή βιολετί σπαράγγι, παράγεται στα βορειοδυτικά της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, κοντά στα γερμανο-ολλανδικά σύνορα. Να υπενθυμίζω τις τεράστιες εξαγωγές σπαραγγιών που έκανε η ευρύτερη περιοχή μας, δίνοντας ασφαλές και ικανοποιητικό εισόδημα σε εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγούς μας, τονώνοντας παράλληλα και  τον όγκο των εξαγωγών μας. Δεν ξέρω βέβαια εκεί στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αν όλα αυτά μοιάζουν ψιλά γράμματα, αν τα γνωρίζουν καν ότι συμβαίνουν και αν ναι τι κάνουν για την αναστροφή του κλίματος αυτού, αφού οι ίδιοι ανά πάσα στιγμή υποστηρίζουν ότι ο πρωτογενής τομέας θα βγάλει την χώρα από την κρίση;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ