ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ: ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2013

Οι αγρότες όλης της χώρας περιμένουν με πολύ πολύ υπομονή,  από ώρα σε ώρα,  να πληροφορηθούν για το «πότε ακριβώς» θα πληρωθούν το υπόλοιπο οφειλόμενο σε αυτούς ποσό της επιστροφής του αγροτικού πετρελαίου.

 Περιμένουν επίσης να πληρωθούν το υπόλοιπο της εξισωτικής αποζημίωσης, που τους υποσχέθηκαν πως θα γίνει τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.

 Και στην συνέχεια μέσα στον Οκτώβρη, μετά τις 20 του μηνός,  περιμένουν να εισπράξουν την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης για το 2013, που επίσης τους υποσχεθήκαν οι κυβερνητικοί παράγοντες και υπεύθυνοι της πολιτικής ηγεσίας.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι περιμένουν γενικώς κ.κ. Βουλευτές και λοιποί εκλεγμένοι άρχοντες εκπρόσωποί τους, για να πράξετε το αυτονόητο.

Δεν μπορούν να κάνουν άλλωστε και τίποτε περισσότερο.

Θερμή παράκληση: Μην τους εμπαίξετε, μην τους αγνοείτε!

 

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ  Ε.Ν.Α. ΠΙΕΡΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ:

ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

Χωρίς αμφιβολία η Οργάνωση της ΕΝΑ Πιερίας επιτελεί πολύ σημαντικό έργο για τον αγροτικό πληθυσμό του νομού μας.

Οι πολλές εκδηλώσεις ενημέρωσης που οργανώθηκαν από τους ανθρώπους της ΕΝΑ Πιερίας το τελευταίο χρονικό διάστημα,  με επικεφαλής τον Δημήτρη Δαλαμήτρα και τους άξιους συνεργάτες του αποτελούν έμπρακτα δείγματα γραφής και βεβαίως τα μέλη που έχουν εγγραφεί στην Οργάνωση αυτή οφείλουν με έμπρακτο και ενεργό τρόπο να αποδεικνύουν την  στήριξή τους.

Το γεγονός ότι η ΕΝΑ Πιερίας διαθέτει γραφεία και στέγη δική της στο παλιό Δημαρχείο του Δήμου Ελαφίνας,  αποτελεί δίχως άλλο επιτυχία και βεβαιότατα τα μέλη της οφείλουν να στηρίξουν ακόμη περισσότερο την λειτουργία του θεσμικού αυτού οργάνου που ήρθε και άλλαξε τα δεδομένα για τη μελλοντική προοπτική του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας.

 Προτροπή λοιπόν προς τους νέους αγρότες μέλη της ΕΝΑ Πιερίας: στηρίξτε ενεργά και ουσιαστικά την λειτουργία της Οργάνωσής σας, αλλά και προς τους νεότερους αγρότες μας: αγκαλιάστε αυτήν την προσπάθεια από την οποία έχετε να αποκομίσετε μόνον οφέλη!

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 12 ΚΑΙ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ

ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΥΡΟ ΧΟΙΡΟ

Μια χρυσή ευκαιρία θα έχουν όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν περισσότερα για τον Ελληνικό μαύρο χοίρο. Ο Πανελλήνιος Συν/σμός Εκτροφέων Ελληνικού Μαύρου Χοίρου «ΕΥΜΑΙΟΣ» διοργανώνει επιστημονική διημερίδα το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Ποσειδών Παλλάς στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Συνδιοργανωτές της διημερίδας είναι η επιχείρηση «Φάρμα Φωτιάδη» και το σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος», ενώ συμμετέχουν το Α.Π.Θ., το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Θεσσαλονίκης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Την πρώτη ημέρα θα γίνουν παρουσιάσεις από επιστήμονες και ειδικούς και την δεύτερη θα γίνει επίσκεψη στην «Φάρμα Φωτιάδη» και στους βοσκότοπους όπου οι ενδιαφερόμενοι θα δουν τους μαύρους χοίρους στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης, Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.λπ.

Στην διημερίδα είναι χορηγός επικοινωνίας η ΔΙΟΝ Τηλεόραση, που καλύπτει πάντα όλα αυτά τα σημαντικά γεγονότα….

ΜΙΚΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

 ΔΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ

Η Εθνική Ελεγκτική Επιτροπή Γεωργίας της Γαλλίας παρουσίασε πρόσφατα τις προβλέψεις για τις εξελίξεις του γεωργικού εισοδήματος για το 2012. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το εισόδημα αυτό έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 25 χρόνια. Υπάρχουν όμως μεγάλες διαφορές μεταξύ των τομέων. Ο κλάδος του οίνου ιδίως, δεν γνωρίζει καμία τέτοια αύξηση, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που οδήγησαν σε μια ιστορική μείωση της συγκομιδής. Παρά την αύξηση των τιμών και την εξισορρόπηση των αποθεμάτων (το έτος 2011 ήταν γενναιόδωρο), τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 32.800 ανά ενεργό μη μισθωτό κατά μέσο όρο το 2012, έναντι € 47.200 το 2011 (μείωση 30,5%). Αντίθετα, τα αποτελέσματα αυτά είναι καλύτερα από τις προβλέψεις του Δεκεμβρίου, που ήταν € 22.800. Αν κανείς προσεγγίσει όμως προσεκτικά τα δεδομένα διάφορων περιοχών θα παρατηρήσει μεγάλες ανισότητες και μέσους όρους εισοδημάτων και κάτω των 10.000 € ετησίως, ενώ η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις από άποψη μέσου όρου, αλλά και απόλυτων μεγεθών.

ΚΡΑΤΑΕΙ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ Η ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΚΟΡΦΗ ΑΕ» ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!

Η Βιομηχανία Γάλακτος Κατερίνης  «ΚΟΡΦΗ ΑΕ», του γνωστού επιχειρηματία Νίκου Τριφταρίδη, που βρίσκεται στην περιοχή του  Κάτω Αγιάννη Πιερίας, με πωλήσεις ύψους 5,07 εκατ. Ευρώ, μειωμένες έναντι εκείνων του 2011 (5,28 εκατ. ευρώ) κατά 3,9%, κατέγραψε  κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 0,55 εκατ. ευρώ (0,75 εκατ. ευρώ το 2011), κέρδος προ φόρων 0,30 εκατ. Ευρώ (0,31 εκατ. ευρώ) και καθαρό κέρδος 0,29 εκατ. Ευρώ (0,27 εκατ. ευρώ), με σύνολο απασχολουμένων κεφαλαίων στο τέλος της χρήσης 7,88 εκατ. Ευρώ, εκ των οποίων τα ίδια κεφάλαια είναι 3,03 εκατ. Ευρώ. Η απόδοση του μέσου ενεργητικού της χρήσης 2012 σε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων  ήταν 7,0% (11,4% ένα έτος πριν). Στοιχεία που αξίζουν της προσοχής μας, δεδομένης της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης τέτοιες μονάδες μεταποίησης και επεξεργασίας πρώτης ύλης(αγελαδινό γάλα) παλεύουν με νύχια και με δόντια να σταθούν απέναντι στον σκληρό και αμείλικτο ανταγωνισμό από τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες ανά την επικράτεια!

17-18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Την Πέμπτη και Παρασκευή, 17 & 18 Οκτωβρίου 2013, στην Σαντορίνη, οργανώνεται το 9ο IMICInternationalMeetingsIndustryConference με θέμα «Τουρισμός & Γαστρονομία: το επόμενο βήμα», από την Ηλιότοπος.

Τα προηγούμενα ασχολήθηκαν με όλα σχεδόν τα θεωρητικά ζητήματα που αφορούν στη σχέση Τουρισμού & Γαστρονομίας και ακούστηκαν πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και πρακτικές εφαρμογές από μεμονωμένες πετυχημένες επιχειρηματικές προσπάθειες. Ο γαστρονομικός τουρισμός μιας περιοχής δεν είναι υπόθεση μόνο των εστιατορίων και τυχόν εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων αλλά αφορά στο σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων, στο σύνολο του κλάδου τροφίμων, ποτών, στο σύνολο άλλων συναφών υπηρεσιών, στο σύνολο της τοπικής αγροτοδιατροφικής παραγωγής και στο σύνολο της κοινωνίας, όπως αυτή εκφράζεται από τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Είναι βέβαια και υπόθεση των κατοίκων της περιοχής που θα πρέπει να συμμετέχουν και να στηρίξουν την κοινή προσπάθεια και να κατανοήσουν ότι το όφελος που προκύπτει αφορά συνολικά στον προορισμό. Η καταγραφή των προϊόντων, των συνταγών και των υπηρεσιών που είναι το πρώτο βήμα για τη διαμόρφωση ενός γαστρονομικού χαρτοφυλακίου προωθείται συστηματικά, αλλού περισσότερο, αλλού λιγότερο. Το γεγονός όμως είναι ότι δεν αρκεί μόνο αυτό. Το φαγητό, το κρασί και τα άλλα τοπικά προϊόντα από μόνα τους, όσο καλά και αν είναι, δεν μπορούν να δημιουργήσουν τουριστική ζήτηση, εκτός εάν αντιπροσωπεύουν την ταυτότητα και τη μοναδικότητα ενός προορισμού. Στο IMIC 2013 θα επιδιωχθεί να προσδιορισθεί και να συζητηθεί το απαραίτητο «επόμενο βήμα». Η εμπειρία που αποκτήθηκε από την επιτυχημένη πορεία της πρωτοβουλίας «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη» θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ