ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΝΑ «ΤΡΕΞΕΤΕ» ΑΜΕΣΑ ΤΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ!!

Μέσα στο φθινόπωρο του 2013 θα είναι έτοιμο για προκήρυξη το πρόγραμμα «Νέοι Αγρότες», προκειμένου να δεχτεί κι άλλους υποψηφίους, σύμφωνα με σχετική πληροφόρηση που υπάρχει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπολογίζεται ότι 5000-6000 δικαιούχοι νέοι αγρότες σε όλην την χώρα θα μπορέσουν να ενταχθούν στη δράση αυτή, με Πριμ πρώτης εγκατάστασης κατά μέσο όρο στα 17.000 Ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα θα έχει περίπου τις ίδιες προϋποθέσεις με το  προηγούμενο πρόγραμμα των Νέων Γεωργών της περιόδου 2007-2013 και στόχος είναι να υλοποιηθεί με μετακίνηση κονδυλίων κατά το 2014 και 2015. Ελπίζω και πιστεύω το αρμόδιο για το θέμα Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μπορέσει να «τρέξει» το πρόγραμμα αυτό με ρυθμούς αστραπής, αφού ούτως ή άλλως έχουμε μείνει πολύ πίσω και η ύπαιθρος αναστενάζει και βογκάει για το θέμα αυτό, που μόνον επικοινωνιακά έχει αντιμετωπιστεί από την επίσημη πολιτεία μέχρι σήμερα!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΦΟΛΙΟΣ: «ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ

 ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ….»

Ξεκίνησαν οι αγοραπωλησίες καπνού φετινής εσοδείας σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς μέχρι ώρας να υπάρχουν στοιχεία για τις τιμές πώλησης – αγοράς. Όπως δήλωσε στο διαδικτυακό paseges.gr το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, και συντοπίτης μας, Διονύσης Φόλιος: «οι παραγωγοί καπνών, ποικιλίας Κατερίνης τηρούν προς το παρόν στάση αναμονής έναντι των αγοραστών, ελπίζοντας σε καλές τιμές».

 Εν τω μεταξύ μειωμένα έσοδα και κέρδη προ φόρων, καθώς και ζημιές μετά την πρόβλεψη για τους φόρους, κατέγραψε το 2012 η ελληνική βιομηχανία επεξεργασίας καπνού και παραγωγής φύλλων καπνού, που προμηθεύει με τα προϊόντα της τις διεθνείς εταιρείες παραγωγής τσιγάρων. Οι πιέσεις των διεθνών εταιρειών καπνού για συμπίεση των τιμών διάθεσης των ελληνικών καπνών, σε συνδυασμό με τη στενότητα κεφαλαίων και το υψηλό κόστος χρηματοδότησης, έπληξαν τα οικονομικά μεγέθη των ελληνικών επιχειρήσεων του τομέα, οι οποίες αντιμετωπίζουν και κατά το τρέχον έτος παρόμοιες συνθήκες, με συνέπεια να επικρατεί αβεβαιότητα για την επίτευξη βελτιωμένων επιδόσεων συνολικά στη διάρκεια του 2013. Ο βιομηχανικός τομέας της επεξεργασίας καπνού και παραγωγής φύλλων καπνού εμφάνισε το 2012, σε σύγκριση με το 2011, μειωμένα 21% κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (40,2 εκατ. ευρώ), ίσα προς το 18,2% των συνολικών εσόδων του (21% το 2011), σε συνθήκες πτώσης των εσόδων του κατά 9% και συμπίεσης του μεικτού περιθωρίου κέρδους του (23,4% το 2012, από 24,5% το 2011).

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

 ΚΑΠΝΟΥ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Παρουσία του Πρωθυπουργού  και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Philip Morris,  Νίκος Θεοφιλόπουλος ανακοίνωσε στις 29 Αυγούστου, μια ακόμη σημαντική αναπτυξιακή δράση. Η εταιρεία προχωρά στoν εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των παλαιών εγκαταστάσεων της στο Αγρίνιο τις οποίες μετατρέπουν σε κέντρο διακίνησης (logistics) για τις θυγατρικές της στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της εταιρείας, από τις εγκαταστάσεις του Αγρινίου θα διακινούνται ετησίως περίπου 15.000 τόνοι προϊόντος ετησίως. Στην πράξη το Αγρίνιο καθίσταται βασικό κέντρο logistics για τη μεγάλη διεθνή καπνοβιομηχανία, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προωθεί ενεργά αναπτυξιακές δράσεις για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της επιχειρηματικής δραστηριότητας με «εργαλείο» τη συμβολαιακή γεωργία. Κύριος στόχος είναι να εξασφαλιστεί το αγροτικό εισόδημα, να ενισχυθεί η απασχόληση και φυσικά η ρευστότητα των παραγωγών. Θεωρώ σημαντική την πρωτοβουλία αυτή, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο έπρεπε να γίνει στην πλέον καπνοπαραγωγική περιοχή όλης της χώρας που είναι η Πιερία, η οποία για πολλοστή φορά αδικείται κατάφορα από την επίσημη πολιτεία!

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 50% ΤΑ ΤΕΛΗ ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

 ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Στην υπογραφή ΚΥΑ προχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  Μάξιμος Χαρακόπουλος με την οποία εξορθολογίζονται τα τέλη εκτίμησης – επανεκτίμησης καθώς και τις δαπάνες και τις αποζημιώσεις που καλύπτονται από αυτά για την εκτέλεση του εκτιμητικού έργου από τον ΕΛΓΑ. Η ΚΥΑ προωθήθηκε για υπογραφή στο συναρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ειδικότερα, μειώνονται, σε ποσοστό 50%, τα τέλη επανεκτίμησης που πληρώνουν οι παραγωγοί στον ΕΛΓΑ όταν υποβάλλουν ένσταση επί των πορισμάτων ζημιάς για το σύνολο των καλλιεργειών. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό δυσκολίας των επιμέρους εκτιμήσεων και το ύψος της ασφαλιζόμενης αξίας των αντίστοιχων καλλιεργειών με την ίδια απόφαση:α) μειώνονται τα τέλη εκτίμησης για τα σιτηρά από 1 ευρώ /στρέμμα σε 0,5 ευρώ/στρέμμα, β) μειώνονται τα τέλη εκτίμησης για τα ακτινίδια από 5 ευρώ /στρέμμα σε 2 ευρώ/στρέμμα και γ) τα τέλη εκτίμησης των ζημιών στα κηπευτικά αυξάνονται από 1 ευρώ/στρέμμα σε 2 ευρώ/στρέμμα λόγω της απαιτούμενης συνεχούς παρακολούθησης των συγκεκριμένων καλλιεργειών σε περίπτωση ζημιάς καθώς και της διενέργειας δεύτερης εκτίμησης σε αρκετές περιπτώσεις.

ΜΕΧΡΙ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 ΟΙ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ  ΑΓΕΛΑΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Οι Αμερικανοί εξαγωγείς υψηλής ποιότητας βοείου κρέατος θα διατηρήσουν την αδασμολόγητη πρόσβαση τους στις αγορές της ΕΕ, τουλάχιστον μέχρι το 2015, μετά την απόφαση των Βρυξελλών να επεκτείνουν την ποσόστωση για προϊόντα χωρίς ορμόνες, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ  την  Πέμπτη 1 Αυγούστου. Σε κοινή δήλωσή τους, ο γενικός γραμματέας του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας, Τομ Βίλσακ και ο Εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ, Μάικλ Φρόμαν δήλωσε ότι η ΕΕ σχεδιάζει να επεκτείνει την ποσόστωση με μηδενικό δασμό μέχρι τις 2 Αυγούστου του 2015. Είδηση που αναμφισβήτητα ενδιαφέρει και αφορά και  τους Ευρωπαίους εκτροφείς αγελάδων που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα μέσα και έξω!

ΜΕΧΡΙ 15/12/13  ΣΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ

Όσοι παραγωγοί/αμπελουργοί επιθυμούν να λάβουν δωρεάν δικαιώματα φύτευσης οινοποιήσιμων αμπέλων από το Εθνικό Αποθεματικό, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην Δνση Γεωργίας Πιερίας, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2013.

Απαραίτητα δικαιολογητικά  της αίτησης είναι :Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) 2013. Φωτοτυπία των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας. Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού της Εφορίας. Βεβαίωση επαγγελματία αγρότη ή κατόχου αγροτικής εκμετάλλευσης. Και τίτλοι ιδιοκτησίας ή ενοικιαστήρια για τα υπό φύτευση αγροτεμάχια. Σε περίπτωση χορήγησης δικαιωμάτων, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προσκομίσουν ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης διάρκειας τουλάχιστον δέκα  ετών. Στις περιπτώσεις αυτές, υποβάλλεται συμβολαιογραφικό έγγραφο και το πιστοποιητικό μεταγραφής του μισθωτηρίου. Προϋπόθεση για τη χορήγηση δικαιωμάτων σε αμπελουργούς/κατά κύριο επάγγελμα αγρότες οινοποιήσιμων ποικιλιών, είναι η κατάθεση δήλωσης συγκομιδής στην Υπηρεσία αυτή μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013, από την οποία να προκύπτει η παράδοση/πώληση σταφυλιών σε νόμιμα λειτουργούντα οινοποιεία. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2351351243  της Δ/νσης Γεωργίας Πιερίας, αρμόδια υπάλληλο Κατερίνα Κρικέλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ