ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

(ΜΕΤΡΟ 112) ΑΠΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διευκρινιστική εγκύκλιο εξέδωσε το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο την επιτάχυνση και απλοποίηση της διαδικασίας πληρωμής της 2ης ή και 3ης δόσης της ενίσχυσης των Νέων Γεωργών του Μέτρου 112 του ΠΑΑ 2007-2013. Στην εγκύκλιο αναφέρονται λεπτομέρειες για τους διοικητικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται και τονίζεται ότι ο έλεγχος θα ολοκληρώνεται μετά την υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών (επαρκούς επαγγελματικής ικανότητας, αδειοδότησης κτηνοτροφικής εγκατάστασης κτλ). Νέοι γεωργοί που εντάσσονται στη δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του Μέτρου 214 του ΠΑΑ 2007-2013, αναλαμβάνουν την ειδική δέσμευση να θέσουν σε αγρανάπαυση το σύνολο της έκτασης των αγροτεμαχίων υποχρεωτικά μια φορά την περίοδο προσαρμογής. Επίσης Νέοι Γεωργοί της πρώτης περιόδου του Μέτρου, απόφοιτοι του Επαγγελματικού Λυκείου ή και της Επαγγελματικής Σχολής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης ή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων, πληρούν το δεσμευτικό στόχο του Επιχειρηματικού Σχεδίου, της απόκτησης ή συμπλήρωσης επαρκούς επαγγελματικής ικανότητας, εφόσον η εκπαίδευσή τους είναι ανάλογης κατεύθυνσης με την κατεύθυνση της εκμετάλλευσής τους και δεν είναι υπόχρεοι κατάρτισης από τον «ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ», εφόσον αποφοιτήσουν μέχρι το έτος 2013…

ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ Η ΔΗΜ. ΧΑΛΙΚΙΑ;

Την υπολογίζαμε και αναμέναμε πως θα παραιτηθεί από την θέση της Αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, την κ. Δήμητρα Χαλικιά, όταν το κόμμα της, η ΔΗΜ.ΑΡ., απεχώρησε από την τρικομματική κυβέρνηση, καθώς αυτή μάλιστα ήταν υποψήφια Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του εν λόγω κόμματος στην Πιερία μας και στην συνέχεια διορίστηκε στην θέση της Αντιπροεδρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ, μαζί με τον επίσης δικό μας Αντιπρόεδρο Αλέκο Οφίδη, αλλά δεν το έκανε.

 Για δικούς της λόγους προφανώς, δεν το θεώρησε σκόπιμο να παραιτηθεί, καθώς όλοι οι ομοϊδεάτες της παραιτήθηκαν από κρατικοδίαιτες και παχυλά αμειβόμενες θέσεις δημοσίων λειτουργών.

 Θεωρώ ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που την γνωρίζουν από τις 10 Ιανουαρίου 2013, οπότε και διορίστηκε σ αυτήν την θέση, αλλά και ο λοιπός κόσμος έχει κρίση και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του!

Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο!

ΠΩΛΗΣΕΙΣ 66,38 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ 2012

ΑΠΟ ΤΑ «ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ ΑΒΕΕ»

Πωλήσεις ύψους 66,38 εκατ. Ευρώ παρουσίασε η γνωστή Πιερική βιομηχανία «Κοτόπουλα Έξοχής Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ» , επιβεβαιώνοντας με ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι «δυνατός παίχτης» στον ιδιωτικό τομέα του σκληρού ανταγωνισμού στον στρατηγικής σημασίας κλάδο των πτηνοτροφικών βιομηχανιών. Έτσι λοιπόν παρατηρείται για το 2012 μια αύξηση στις πωλήσεις, εν συγκρίσει με το 2011 κατά 24,1%(υπενθυμίζεται πως οι πωλήσεις το 2011 ήταν 53,50 Εκατ. Ευρώ.)

Τα κέρδη προ αποσβέσεων και τόκων ανήρθαν στα 2,93 Εκατ. Ευρώ το 2012, έναντι 2,58 Εκατ. Ευρώ το 2011.

Η δυναμική της εταιρίας συνεχίζει να υφίσταται και ούτε η οικονομική κρίση επηρεάζει τις τολμηρές αποφάσεις που καθημερινά λαμβάνει ο Πρόεδρός της κ. Μάκης Αμβροσιάδης. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, στον κλάδο της πτηνοτροφικής βιομηχανίας δραστηριοποιούνται σήμερα 50 μονάδες εκ των οποίων οι 18 στην Βόρεια Ελλάδα και η Πιερική αυτή βιομηχανία καθημερινά αποδεικνύει  ότι μόνον τυχαία δεν βρίσκεται ψηλά στην  λίστα αυτή….

30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ,

ΤΟ 20ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΝΑ

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (γνωστή ως Π.Ε.Ν.Α.) θα πραγματοποιήσει στις 30, 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2013 το ετήσιο Πανελλήνιο συνέδριο της, στη Λαμία με τίτλο: «Αγροτική Οικονομία & Πολιτισμός, Πυλώνες Ανάπτυξης & Δημιουργίας». Εκτός από τις εισηγήσεις οι οποίες θα εστιάζουν στους νέους αγρότες θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον πολιτισμό και τον τουρισμό ως βασικούς και αδιαίρετους αναπτυξιακούς πυλώνες. Κάθε φορά το συνέδριο της Π.Ε.Ν.Α. αφήνει το αποτύπωμά του στην πόλη στην οποία πραγματοποιείται. Έτσι και αυτή τη φορά μέσω του συνεδρίου θα προβληθεί και θα αναδειχθεί η τοπική παράδοση και γαστρονομία, τα τοπικά  ακούσματα και τα διάφορα  μνημεία της περιοχής. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο ιστορικό κάστρο της Λαμίας. Στις εργασίες του συνεδρίου, προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών   Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης, ο  Πολιτισμού  Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Τουρισμού  Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νέων Αγροτών  μέλος του οποίου είναι η Π.Ε.Ν.Α. Τέλος, υπενθυμίζεται πως το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΝΑ πραγματοποιήθηκε πέρσι, στο Ελατοχώρι Πιερίας, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις!

72 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2018

 ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΡΑΣΙΩΝ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ

Υπογράφηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  απόφαση που αφορά στη συνέχιση της εφαρμογής του ειδικού μέτρου στήριξης «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» για την πενταετία 2014-2018, σύμφωνα και με το Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης που υποβλήθηκε στην Ε.Ε.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι ιδιαίτερα αυξημένος σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο εφαρμογής και ανέρχεται σε 72 εκατ. €, εκ των οποίων 36 εκατ. € αφορούν κοινοτική συμμετοχή. Το μέτρο της «Προώθησης οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης του ελληνικού οίνου στις σημαντικότερες αγορές τρίτων χωρών όπως είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ρωσία, η Κίνα, η Ελβετία, κ.α. καθώς και στη μεγιστοποίηση των οφελών των ελληνικών συνεταιριστικών και ιδιωτικών οινοποιητικών επιχειρήσεων. Επισημαίνεται ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4ο έτος εφαρμογής όσον αφορά στην υλοποίηση των δράσεων, του ειδικού μέτρου στήριξης «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» για τη χρονική περίοδο 2010 – 2013 στο πλαίσιο της Κοινής Οργάνωσης Αμπελοοινικής αγοράς και του Εθνικού Φακέλου Στήριξης, με συνολικό προϋπολογισμό 36,3 εκατ. €. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είναι συγχρηματοδοτούμενο και ενισχύεται κατά 50% από κοινοτικούς πόρους, 30% από εθνικούς και το 20% από την ιδία συμμετοχή των δικαιούχων. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2013 ολοκληρώνονται και οι πληρωμές των δικαιούχων του προγράμματος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΟΙ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΤΗΣ ΞΕΥΤΙΛΑΣ ΑΠΤΟΝ ΨΕΚΑΣΜΟ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΜΠΑΝΑΝΩΝ!

Κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση για τη διακρίβωση της ορθότητας καταγγελιών, βάσει των οποίων στην Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης χρησιμοποιείται επικίνδυνο φυτοφάρμακο για να ωριμάζουν ταχύτερα οι μπανάνες, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, παράγγειλε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας. Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε την Δευτέρα 22 Ιουλίου και αφού προηγουμένως είχε κοινοποιηθεί πρόστιμο που επέβαλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους κατηγορούμενους για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με τα έγγραφα που κοινοποίησαν οι εισαγγελικές Αρχές, υπάρχουν εκθέσεις που δείχνουν την ύπαρξη του επίμαχου απαγορευμένου φυτοφάρμακου στα προϊόντα που ελέγχθηκαν. Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης οι επιτήδειοι εφευρίσκουν τρόπους για να κάνουν τις αρπαχτές τους εις βάρος της τσέπης και-κυρίως αυτό- εις βάρος της τόσο ευάλωτης δημόσιας υγείας μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ