ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΣΑΥΤΑΡΗ

 ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΕΝΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Έμπρακτη στήριξη στους Νέους Αγρότες μέσω των Κοινοτικών προγραμμάτων αλλά και του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) υποσχέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης, στο νέο προεδρείο της αγροτοσυνδικαλιστικής οργάνωσης, η οποία κλείνει φέτος 20 χρόνια ζωής. Ο κ. Τσαυτάρης επεσήμανε ότι για το Υπουργείο, αποτελεί βασική προτεραιότητα η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στον πρωτογενή τομέα, διότι τα τελευταία χρόνια μόλις το 6% των αγροτών πανευρωπαϊκά είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών ενώ τόνισε πως περίπου 6.000 νέοι έκαναν αιτήσεις για τη Γεωργία. Επανέλαβε πως η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική  προβλέπει την υποχρεωτική ενίσχυση προς τους νέους αγρότες, έως το ύψος του 2% του συνόλου των ενισχύσεων της χώρας, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν 25% πρόσθετες συμπληρωματικές πληρωμές σε αγρότες, κάτω των 40 ετών για τα πρώτα 25 εκτάριά τους. Πρόκειται για ελληνικές προτάσεις, που υιοθετήθηκαν στο τελικό κείμενο της συμφωνίας για τη νέα ΚΑΠ. Εκ μέρους της ΠΕΝΑ συμμετείχαν ο Πρόεδρός της Θόδωρος Βασιλόπουλος, ο αντιπρόεδρος Νίκος Παυλονάσιος, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΑ Στέλιος Βογιατζής και ο ταμίας Λεωνίδας Αρνίδης….

100 ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΚΑΤΣΑΝ

 ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡ0 17-19 ΙΟΥΛΙΟΥ

Περισσότεροι από 100 μελισσοκόμοι  της Πιερίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα της κυψέλης και την συντήρησή τους, για την παραγωγή σύνθετων προϊόντων με βάση τα προϊόντα της κυψέλης (πχ καλλυντικά, προϊόντα διατροφής, φάρμακα, κλπ), για την Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις) και για τις μεθόδους αντιμετώπισης των κυριότερων εχθρών και ασθενειών των μελισσών,  μέσω ταχύρρυθμης  εκπαίδευσης,   που  υλοποίησε για μια ακόμη φορά ο ΕΛΓΟ  «ΔΗΜΗΤΡΑ» στις εγκαταστάσεις  του κέντρου Δήμητρα Κατερίνης και ολοκληρώθηκε την   Παρασκευή 19 Ιουλίου, το απόγευμα. Εισηγητές ήταν μεταξύ των άλλων ο Ευάγγελος Μωραΐτης μελισσοκόμος, παραγωγός βασιλικού πολτού και ο Δημήτρης Ρουκάς Ζωοτέχνης.

Σημειώνεται πως την εκπαίδευση παρακολούθησε και ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας Κώστας Παπαγιαννούλης που πάντοτε βρίσκεται κοντά και δίπλα σε ότι έχει σχέση με το μέλι και την μέλισσα….

ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ «ΝΤΗΛ» ΓΙΑ ΤΗΝ

Ε.Β.Ζ.  ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ

Νέα τροπή για το διαγωνισμό που αφορά στην πώληση του 82,33% της ΕΒΖ, αφού  ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ με ανακοίνωσή του δίνει παράταση στη διεθνή διαγωνιστική διαδικασία σχεδόν τεσσάρων μηνών, προφανώς γιατί οι επαφές που είχε με τους Γάλλους της περιβόητης πλέον, Cristal Union, δεν ευδοκίμησαν, καλώντας παλαιούς και νέου ενδιαφερόμενους να καταθέσουν καινούριες δεσμευτικές προσφορές. Πιο συγκεκριμένα,  βάσει της ανακοίνωσης του ειδικού εκκαθαριστή, ο διαγωνισμός παρατείνεται μέχρι την 1η Νοεμβρίου του 2013, οπότε τυχόν ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές έως τότε. Ο στόχος της απόφασης αυτής, όπως επισημαίνεται, είναι η επίτευξη της βέλτιστης δυνατής λύσης, σε σχέση με τη διαγωνιστική διαδικασίας πώλησης της συμμετοχής που διαθέτει η υπό ειδική εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ. Ζητείται λοιπόν νέος ιδιοκτήτης και για την ΕΒΖ και οι φίλοι αγρότες τευτλοπαραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΟΙ

 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΕΝΟΥΣ

Από τον  ερχόμενο Αύγουστο σχεδιάζεται να καταβάλλεται αναδρομικά το ποσό των 37 Ευρώ ανά μήνα στους συνταξιούχους  ΟΓΑ  στους οποίους  «κόπηκε» καθώς οι σύζυγοι είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους για  να πάρουν σύνταξη. Το πρόβλημα προέκυψε όταν αυξήθηκε κατά δύο χρόνια, από 65 στα 67, η καταβολή σύνταξης γήρατος από τον ΟΓΑ. Πιο αναλυτικά, οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους ώστε να συνταξιοδοτηθούν στα 65 χρόνια τους. Πάντα, στις περιπτώσεις που η σύζυγος καταθέσει δικαιολογητικά για σύνταξη, «κόβεται» από τη σύνταξη του συζύγου της ποσό ύψους 37 Ευρώ. Αυτό το ποσό ο συνταξιούχος το λαμβάνει μόνο όταν η σύζυγος του δεν είναι εισπράττει σύνταξη. Όταν καταθέσει τα δικαιολογητικά της για σύνταξη, τότε το ποσό αυτό δεν καταβάλλεται. Φέτος όμως προέκυψε πρόβλημα καθώς το όριο ηλικίας για τις συντάξεις του ΟΓΑ αυξήθηκε. Έτσι, σε αυτές τις περιπτώσεις και κόπηκε το ποσό των 37 Ευρώ από τη σύνταξη και οι σύζυγοι δεν θα συνταξιοδοτηθούν προς το παρόν.  Θα πληρώνουν εισφορές μάλιστα για ακόμα 2 χρόνια.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

 

Έρευνα που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Χανίων για τις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών του Δήμου Χανίων ως προς την αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων παρουσιάστηκε πρόσφατα στους τυροκόμους του Νομού. Η έρευνα περιλαμβάνει την ανεύρεση, ανάλυση και ερμηνεία πρωτογενών στοιχείων με σκοπό την παροχή πληροφοριών για τη λήψη αποφάσεων τόσο για τον φορέα όσο και για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά γάλακτος. Μεταξύ άλλων τα νοικοκυριά των Χανίων επιλέγουν το γάλα σαν βασικό προϊόν τους σε ποσοστό 90%, η πλειοψηφία δηλαδή καταναλώνει γάλα καθημερινά. Τυρί και γιαούρτι το 98,8% των καταναλωτών επιλέγει από σπάνια έως και σε καθημερινή βάση στη διατροφή του.  Οι οκτώ  στους δέκα αγοράζουν τυροκομικά προϊόντα από τα supermarkets, ενώ ένα ποσοστό αγοράζει και από τον παραγωγό. Οι πολίτες καταναλώνουν παγωτό τρείς φορές την εβδομάδα ενώ δυναμικό άνοιγμα στη Χανιώτικη αγορά έχει κάνει και το παγωτό γιαούρτι. Καλό θα ήταν κάτι παρόμοιο να κάνουμε κι εμείς εδώ στην Πιερία, αφού άλλωστε υπάρχουν αξιόλογες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τα προϊόντα αυτά!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΤΕΟ ΤΡΑΚΤΕΡ

 ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ!

 «Γλύτωσαν» απτους ετήσιους ελέγχους ΚΤΕΟ  τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, καθώς οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε σχετική πρόταση της Κομισιόν. Η πρόταση περιλαμβανόταν στο κείμενο μιας νέας οδηγίας για τον εναρμονισμό των κανόνων ασφαλείας στα οδικά μέσα μεταφοράς σε όλη την Ευρώπη. Στη συζήτηση που έγινε  στην Επιτροπή Μεταφορών  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές, στήριξαν την πρόταση της Κομισιόν να υποβάλλονται σε ελέγχους οι μοτοσυκλέτες και τα σκούτερ, κι αυτό παρά την αντίθετη εισήγηση των 27. Ωστόσο, στο θέμα των τρακτέρ, οι ευρωβουλευτές απέρριψαν την πρόταση της Κομισιόν, κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος για να επιβαρυνθούν οι αγρότες με το κόστος ενός ετήσιου τεχνικού ελέγχου. Η αρχική πρόταση της Κομισιόν προέβλεπε υποχρεωτικό έλεγχο για όλα τα τρακτέρ που μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα πάνω από 40 χλμ./ώρα και για τα ρυμουλκούμενα που ζυγίζουν πάνω από 750 κιλά. Χάρη στην παρέμβαση των ευρωβουλευτών η πρόταση τροποποιήθηκε και έτσι από ΚΤΕΟ θα περνάνε μόνο τα ρυμουλκούμενα που ζυγίζουν πάνω από 2 τόνους και τα τρακτέρ που χρησιμοποιούνται «κυρίως» σε δημόσιους δρόμους για μεταφορές και τα οποία έχουν μέγιστη ταχύτητα πάνω από 40 χιλιόμετρα την ώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ