Υπό έκδοση προκήρυξη 500 Ειδικών Φρουρών

assets_LARGE_t_420_88349Δόθηκε η έγκριση και προχωρά η διαδικασία για τις προσλήψεις

Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη νέων Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία, μετά την έκδοση της απαραίτητης εγκριτικής απόφασης από το υπουργείο Οικονομικών. Η προκήρυξη είναι έτοιμη και αναμένεται να εκδοθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όμως ο αριθμός των Ειδικών Φρουρών που θα προσληφθούν τελικά υπολείπεται κατά πολύ του αρχικού αιτήματος.
Συγκεκριμένα, ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε υποβάλει αίτημα που αφορούσε την πρόσληψη 1.500 ατόμων, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενέκρινε τελικά μόλις 500 θέσεις, λόγω της δυσμενούς δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. Για τον ίδιο λόγο αναμένεται να μειωθούν οι θέσεις των υποψήφιων Συνοριοφυλάκων (150 άτομα), αλλά και των ΕΠ.ΟΠ. στον Στρατό Ξηράς (1.000 άτομα) που βρίσκονται στη σειρά για έγκριση από το ΓΛΚ.

Ειδικοί φρουροί
Εως τα τέλη Ιουνίου αναμένεται η έκδοση της προκήρυξης των 500 νέων Ειδικών Φρουρών, αφού προηγουμένως υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ακολουθήσει η δημοσίευσή του από το Εθνικό Τυπογραφείο. Στόχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι οι αιτήσεις των υποψηφίων να υποβληθούν μέσα στον Ιούλιο, ώστε το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι φρουροί να έχουν τοποθετηθεί στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. Οι ειδικοί φρουροί (όπως άλλωστε και οι συνοριακοί φύλακες) προσλαμβάνονται στην Ελληνική Αστυνομία με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και πρέπει να είναι Ελληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), απόφοιτοι Λυκείου, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (οι άνδρες), να έχουν ανάστημα άνω του 1,70 μ. και να μην υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους.

Τα προσόντα

Ως πρόσθετα προσόντα πρόσληψης θεωρούνται:
-Η γνώση ξένης γλώσσας.
-Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης.
-Ο υποψήφιος να είναι τέκνο προσωπικού της Ε. Α. που έχει δολοφονηθεί ή τραυματιστεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ή εξαιτίας αυτού.
-Η  άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου, ή μοτοσικλέτας, ή αυτοκινήτου.
-Πτυχίο δημόσιου ΙΕΚ, ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».
-Ο υποψήφιος να είναι γονιός ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

Η βαθμολογία των ειδικών φρουρών γίνεται με βάση
τα ακόλουθα αντικειμενικά κριτήρια:
-Τον γενικό βαθμό Απολυτηρίου ή πτυχίου Λυκείου ή ΤΕΕ.
-Την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε Ειδικές Δυνάμεις ή ως ΕΠΥ (1 έως 4 μονάδες).
-Το επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας (1 έως 3 μονάδες).
-Την κατοχή πτυχίου δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας» (2 μονάδες).
-Την κατοχή άδειας οδήγησης (1 έως 2 μονάδες).
-Αν είναι τέκνο προσωπικού της Ε. Α. που έχει δολοφονηθεί ή τραυματιστεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ή εξαιτίας αυτού (10 μονάδες).
-Αν είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας (2 έως 6 μονάδες).
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στα αστυνομικά τμήματα του τόπου κατοικίας τους, αμέσως μόλις εκδοθεί η προκήρυξη και οριστεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

Οι εξετάσεις

Υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιοι για τις θέσεις ειδικών φρουρών, μετά την κατάταξή τους στους πίνακες επιτυχόντων, θα κληθούν να προσέλθουν για εξέταση των σωματικών, ψυχικών και διανοητικών τους προσόντων, που περιλαμβάνει υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικές-αθλητικές δοκιμασίες. Οι επιτυχόντες καλούνται να εξεταστούν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά, μέσω υγειονομικών εξετάσεων και ψυχοτεχνικών-αθλητικών δοκιμασιών.

Οι δοκιμασίες αυτές περιλαμβάνουν Δρόμο 100 μ., Δρόμο 1.000 μ., άλμα σε ύψος, άλμα σε μήκος, ρίψη σφαίρας.

Οσοι υποψήφιοι κριθούν ικανοί προσλαμβάνονται ως ειδικοί φρουροί στην Ελληνική Αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τη συμπλήρωση πενταετούς θητείας (στην οποία περιλαμβάνεται ο χρόνος της βασικής εκπαίδευσης) μπορούν να μείνουν μόνιμα στο Σώμα, έπειτα από την υποβολή σχετικής αίτησης. Οσοι δεν υποβάλουν αίτηση μονιμοποίησης, με τη λήξη της θητείας τους απολύονται με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ