ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

 

ΑΓΡΟΤΕΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ - ΗΜΑΘΙΑΣ ΥΠΟΒΑΛΤΕ

ΟΣΔΕ 2013, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

(ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΕΑΣ Πιερίας, Χατζόγλου 48)

(ΒΕΡΟΙΑ: Πραξιτέλους 2& Θεσ/νίκης)

Καλούνται από την προσεχή Δευτέρα 29 Απριλίου,  οι Αγρότες (Γεωργοί, Κτηνοτρόφοι) του Νομού Πιερίας: Κάτοχοι Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης και  Ενταγμένοι στα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, (Εξισωτικής Αποζημίωσης, Βιολογικής γεωργίας, Βιολογικής κτηνοτροφίας,     Μείωση νιτρορύπανσης γεωργικής εκμετάλλευσης) και κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων-Εκτροφών να προσέρχονται στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ στην οδό Χατζόγλου 48, στην Κατερίνη, στο κτίριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας, ή για την Βόρεια Πιερία στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αιγινίου και  για τη Νότια Πιερία στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας για: την Υποβολή της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης ΟΣΔΕ 2013, Υποβολή Δήλωσης Καλλιέργειας /Εκτροφής ΕΛΓΑ Έτους 2013. Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και  καθορισμό ραντεβού:  23510-46858  και 23510-26234 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pas_kat@otenet.gr. Επίσης στην Ημαθία να προσέρχονται οι δικαιούχοι αγρότες στην οδό Πραξιτέλους 2 & Θεσσαλονίκης (Έναντι super market ΓΑΛΑΞΙΑ), στην Βέροια, να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:  23310-76488 και 23310-76478 και e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης  μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα δοθεί από τα υποκαταστήματα και τα καταστήματα της ΑΤΕ –ίσως και να δίνεται αυτές τις ώρες-η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες μας που την περιμένουν εναγωνίως.

Όλα είναι έτοιμα όσον αφορά την πληρωμή των δικαιούχων, απομένει μια σημαντική λεπτομέρεια που δεν είναι άλλη από το εξασφαλιστούν τα χρήματα που θα αποδοθούν στους αγρότες παραγωγούς ανά την χώρα!

Βέβαια το γεγονός ότι αλλάζει από φέτος η απόδοση της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες μας θα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα καθώς θα πρέπει να περάσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα από τα υποκαταστήματα της ΑΤΕ μέσω των οποίων γίνεται η όλη διαδικασία και εύχομαι να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι δικαιούχοι!

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΑΠΟ  ΤΑ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στην τελική ευθεία για τις Πασχαλιάτικες μας αγορές και είναι σίγουρο ότι η αγορά και της περιοχής μας κινείται μάλλον υποτονικά, καθώς ο δραστικός περιορισμός των ημερομισθίων, των μισθών και των συντάξεων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχει φανεί και σε συνδυασμό με την πλήρη κατάργηση του Δώρου του Πάσχα στους μισθωτούς και συνταξιούχους του δημοσίου θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στους επαγγελματίες μας.

Παρ όλα αυτά ο πατροπαράδοτος οβελίας του Έλληνα-είτε πρόκειται για αρνάκι, είτε για κατσικάκι- δεν θα απουσιάσει και φέτος από τους καταναλωτές. Θα περιοριστεί η ποσότητα και ενδεχομένως και τα συνεπακόλουθα του οβελία.

Εμείς σας συστήνουμε να προτιμήσετε τα κρεοπωλεία της γειτονιάς σας και να προμηθευτείτε τα αμνοερίφιά σας από τους κρεοπώλες μας που διαθέτουν ποιότητα και επάρκεια κρεάτων καθώς προσπαθούν και αυτοί να συμπιέσουν τις τιμές τους για να μπορέσει να το προμηθευτεί και ο τελευταίος καταναλωτής που δέχεται αδιάκοπα σφυροκοπήματα από την πολιτεία…

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΕΡΑΣΙΩΝ ΡΑΧΗΣ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΡΩΣΙΑΣ

Σε Διεθνή Έκθεση Τροφίμων  στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας,  συμμετείχε από τις 9 μέχρι και τις 12 Απριλίου 2013 ο Συνεταιρισμός Κερασιών Ράχης Πιερίας «ο Άγιος Λουκάς», σε ένα σύγχρονο σταντ μαζί με έναν ακόμη συνεταιρισμό της Νάουσας του νομού Ημαθίας στα πλαίσια του προγράμματος Eurofresh Fruits.

Η πετυχημένη πορεία του Συνεταιρισμού Κερασιών Ράχης Ολύμπου είναι γνωστή σε όλους μας και η εξωστρέφεια που τον διακρίνει αποτελεί εχέγγυο για επιτυχίες στην παγκοσμιοποιημένη αγορά των φρούτων, όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός.

Το 2012 οι άμεσες και έμμεσες εξαγωγές του συνεταιρισμού έφτασαν το 80% του συνολικού όγκου παραγωγής, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Παραγωγών  των επώνυμων ποιοτικών κερασιών Ράχης Ολύμπου,  Δημήτρης Ντούρος με τους συνεργάτες του εργάζονται με προσεγμένα βήματα, μεθοδικά, υπεύθυνα και με σοβαρότητα, αποτελώντας ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνον για το συνεταιριστικό κίνημα της χώρας μας, αλλά και για επιχειρήσεις του αμιγούς ιδιωτικού τομέα!

Τέτοιες και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες του πρωτογενή τομέα,  μπορούν να οδηγήσουν την χώρα μας στην έξοδο από την κρίση!

ΔΥΟ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΝΑ:

ΟΙ ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΡΝΙΔΗΣ

Αέρας ανανέωσης πνέει στο κορυφαίο συνδικαλιστικό Όργανο των αγροτών της χώρας μας, την ΠΕΝΑ(Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών),  όπου την Κυριακή 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προεδρείου. Νέος  Πρόεδρος εξελέγη ο Θοδωρής Βασιλόπουλος από την ΕΝΑ Ηλείας, Γραμματέας ο δικός μας Στέλιος Βογιατζής από την ΕΝΑ Θεσσαλονίκης, Ταμίας ο Λεωνίδας Αρνίδης από την ΕΝΑ Κοζάνης και μέλη, οι Δημήτρης Σταματάκος από την ΕΝΑ Λακωνίας και Νίκος Παυλονάσιος από την ΕΝΑ Λάρισας. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Πρόεδρος ένας Πελοποννήσιος, Γραμματέας ένας αγωνιστής Βορειοελλαδίτης κτηνοτρόφος από τα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, Ταμίας επίσης ένας ακόμη Βορειοελλαδίτης από την Κοζάνη και μέλη ένας Πελοποννήσιος και ένας Θεσσαλός. Μάλλον ισορροπιστικό το νέο Προεδρείο της ΠΕΝΑ από το οποίο σαφέστατα όλοι μας προσδοκούμε και κυρίως οι νέοι αγρότες απαιτούν, πολλά πράγματα που αφορούν το μέλλον τους, που αφορούν την προοπτική τους, την επιβίωσή τους στον κλάδο αυτό, που λέγεται κατά κόρον ότι θα βγάλει την χώρα από την κρίση!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

Είμαστε στην τελική ευθεία για να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα και φέτος, υπό τις πλέον δύσκολες και αντίξοες συγκυρίες και συνθήκες αφού η μάστιγα της ύφεσης και της ανεργίας έχει σαρώσει τον κοινωνικό ιστό και έχει προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας. Ας ευχηθούμε ο δρόμος του Γολγοθά να έχει εκτός από την Σταύρωση και την Ανάσταση. Ανάσταση λαού, που τον στριμώξανε όλοι τους στην γωνία, τον ξεζουμίζουνε και τον απαξιώνουνε στους θεσμούς της ζωής. Σας εύχομαι από καρδιάς να περάσετε μια ήρεμη εβδομάδα και να γιορτάσετε το Άγιο Πάσχα με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ