ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΛΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ, ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΧΟΙΡΩΝ,

ΓΡΙΠΗ ΠΤΗΝΩΝ, ΑΛΟΓΙΣΙΟ ΚΡΕΑΣ. ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ;

Από την σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών, τις γνωστές τρελές αγελάδες, τις διοξίνες στα χοιρινά, την τρομώδη νόσο των προβάτων,  την ανύπαρκτη γρίπη των πτηνών, τώρα μας δίνουν αφειδώς το αλογίσιο τους κρέας. Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι που κόπτονται για την δημόσια υγεία και για την ασφάλεια των τροφίμων τους, έχουν βάλει το χέρι τους σε όλα τα τετράποδα και δίποδα ζώα τα οποία αποτελούν κύριο συστατικό στην διατροφή μας.

Αυτοί που τάχαμου ενδιαφέρονται για το καλό μας, για την προοπτική ύπαρξής μας, για το μέλλον της φυλής μας.

Σαφέστατα όμως και φταίμε κι εμείς οι ίδιοι, αφού τόσα χρόνια δεν μπορέσαμε-ή δεν θελήσαμε, αφού μας βόλευε η κατάσταση αυτή,- να είμαστε αυτάρκεις σε κτηνοτροφικά και ζωικής προέλευσης προϊόντα και ξοδεύαμε-και συνεχίζουμε να ξοδεύουμε δηλαδή,- έναν σκασμό χρήματα για να τα εισαγάγουμε και να τα καταναλώσουμε.

Είναι περισσότερο από σίγουρο πως τα διατροφικά σκάνδαλα που μας έρχονται από την Ευρώπη και από αλλού, θα συνεχίσουν και θα ενταθούν οι ρυθμοί τους, καταστόντας μας απροστάτευτους ως καταναλωτές από τους αδερφούς μας τους Ευρωπαίους. Ένας ακόμη πολύ σοβαρός λόγος να επιμένουμε, δια ροπάλου στις αγορές μας, σε ντόπια εκτρεφόμενα και παραγόμενα κτηνοτροφικά προϊόντα!

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1.027 ΠΙΕΡΙΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ  ΠΑΙΡΝΟΥΝ

3,1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ

Δικαιούχοι στην Πιερία της ειδικής συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι είναι 1.027 παραγωγοί, οι οποίοι  πήραν συνολικά 3.135.000 Ευρώ, με αρκετή καθυστέρηση. Τα χρήματα δίνονται μέσα από την ΑΤΕ Πειραιώς. Η πληρωμή αφορά συνολικά 49.738 δικαιούχους σε όλη την χώρα. Η τιμή της ειδικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 72 ευρώ ανά στρέμμα έναντι 70,5 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Επισημαίνεται ότι δεν συμπεριλήφθηκαν στην τρέχουσα πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος, όσοι παραγωγοί δεν παρέδωσαν καμία ποσότητα, όσοι  έχουν σοβαρά ευρήματα ελέγχου, εκείνοι που παρά την προσθήκη της ζημιάς που καταγράφηκε από τον ΕΛΓΑ δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις των εθνικών και κοινοτικών διατάξεων, καθώς επίσης και αυτοί που οι αιτήσεις τους εμφανίζουν  σφάλματα.

Για τα προφανή σφάλματα των αιτήσεων θα δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στους δικαιούχους, μέσω διοικητικών πράξεων από τις 15 Μαρτίου 2013.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΗΣ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ

 

Ανακοίνωση αναφορικά με την πώληση κρέατος αλόγου στην Ελλάδα, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, τονίζοντας ότι “τα παραδοσιακά κρεοπωλεία ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει ή πωλήσει κρέας αλόγου, πολύ δε περισσότερο συσκευασμένα κατεψυγμένα παρασκευάσματα”. Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει: “Κατόπιν των τελευταίων ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της αποκάλυψης του σκανδάλου διάθεσης συσκευασμένων κατεψυγμένων παρασκευασμάτων, αλλά και συσκευασμένων έτοιμων γευμάτων στα οποία περιέχεται κρέας αλόγου χωρίς να αναφέρεται στην συσκευασία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών θα ήθελε να τονίσει, για άλλη μια φορά, ότι τα παραδοσιακά κρεοπωλεία ουδέποτε έχουν χρησιμοποιήσει ή πωλήσει κρέας αλόγου, πολύ δε περισσότερο συσκευασμένα κατεψυγμένα παρασκευάσματα. Όλα τα κρέατα που διακινούνται στα καταστήματά μας είναι από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, με κωδικούς που εκδίδουν τα αρμόδια όργανα και εξασφαλίσουν την υγιεινή και την ποιότητα του κρέατος. Από αυτά τα κρέατα, που είναι καθ’ όλα νόμιμα και ελεγμένα, δημιουργούμε τα παρασκευάσματά μας σε κατάλληλο χώρο στα καταστήματά μας, ώστε να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία”. Όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών “ο Έλληνας παραδοσιακός κρεοπώλης εγγυάται την ποιότητα και την υγιεινή των κρεάτων, αλλά και των παρασκευασμάτων που παρέχει στους καταναλωτές του και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τους συστηματικούς ελέγχους των αρμόδιων φορέων και ελεγκτικών μηχανισμών σε όλα τα κρεοπωλεία της επικράτειας.” Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί πως σε σχετική επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Πιερίας Νίκο Νατσιόπουλο, υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων για το θέμα από το τοπικό συνδικαλιστικό όργανο του νομού μας!


ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ  ΤΑ 55,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

1994-2012 ΠΟΥ ΠΗΡΑΝΕ ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ & ΣΥΔΑΣΕ;

Τρελό χορό επιχορηγήσεων έστησαν  οι αγροτοπατέρες των κορυφαίων Οργανώσεων της χώρας μας, ήτοι ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, έτσι όπως επίσημα ανακοινώθηκαν από την Βουλή των Ελλήνων ότι έλαβαν από τον κρατικό κορβανά τα τελευταία 18 συναπτά έτη.

Τα ποσά αφορούν την χρονική περίοδο από το 1994 μέχρι και το 2012 και απολαύστε τα φίλες και φίλοι αγρότες και κτηνοτρόφοι: στην ΠΑΣΕΓΕΣ είχαν δοθεί όλα αυτά τα χρόνια 37.471.011,39 Ευρώ, στην πρασινοκόκκινη  ΓΕΣΑΣΕ το ποσό των 11.321.002 Ευρώ και στην εταίρα γαλάζια αγροτοσυνδικαλιστική Οργάνωση των αγροτών της χώρας μας, την ΣΥΔΑΣΕ, το ποσό των 6.807.218,12 Ευρώ. Σύνολον από το 1994 μέχρι και το 2012 πήρανε οι 3 αυτές οργανώσεις των αγροτών της χώρας μας,  το ποσόν των 55.599.231,51 Ευρώ από την επίσημη πολιτεία, ή αν θέλετε διαφορετικά αντιστοιχεί από 3.088.846,19 Ευρώ ανά έτος επιχορήγησης.

Χρήματα που δεν ξέρω κατά πόσο πιάσανε τόπο ή βοήθησαν τον ταλαίπωρο Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφο να βελτιώσει την μίζερη και ζοφερή του καθημερινότητα. Και δεν ξέρω τώρα που τα πληροφορείτε αυτά ο κάθε αγρότης, κτηνοτρόφος, αλιέας, μελισσοκόμος κλπ πως αισθάνεται άραγε;;

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ PHILIP MORRIS

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑ ΜΑΣ

Στο Μέγαρο Μαξίμου «έκλεισε» και τυπικά στα τέλη Φλεβάρη η συμφωνία της Ελλάδας με την παγκοσμίου φήμης καπνοβιομηχανία Phillip Morris για την απορρόφηση του 50% της εγχώριας παραγωγής καπνού την ερχόμενο τριετία 2013-2015. Οι υπογραφές έπεσαν παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, του προέδρου της Phillip Morris Ευρώπης,  του Chief Operating Office της Phillip Morris Ιnternational, Ανδρέα Καλατζόπουλο και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της «Παπαστράτος», Νικήτα Θεοφιλόπουλου. Η συμφωνία αφορά 12.000 καλλιεργητές, 13.000 εργάτες και 3.000 εργαζόμενους που ασχολούνται με τη μεταποίηση καπνού. Δεδομένου ότι η ελληνική παραγωγή καπνών υπολογίζεται σε 26 εκατ. κιλά, η πολυεθνική θα απορροφά περί τα 13 εκατ. κιλά ετησίως. Μήπως όμως από αυτήν την συμφωνία προσδοκούμε ανάσταση νεκρών φίλες και φίλοι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας που λιώνετε στα καπνοχώραφά σας όλον τον χρόνο και ελπίζω να μην είναι ένα απλό επικοινωνιακό πυροτέχνημα, όπως έγινε σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν!

ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΤΩΝ ΟΓΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην χορήγηση των συντάξεων, η διοίκηση του ΟΓΑ μετά την καταγραφή των συνταξιούχων που ολοκληρώθηκε στις 31.12.2012 προχώρησε στην απογραφή των δικαιούχων συντάξεων χηρείας και ορφάνιας, με αυτοπρόσωπη παρουσία. Η προθεσμία απογραφής δικαιούχων συντάξεων επιζώντων έληξε την 1η Μαρτίου,  και από το σύνολο 10.145 συνταξιούχων απογράφηκαν οι 8.600 περίπου. Ο νέος Διοικητής του ΟΓΑ, Δημήτρης Κοντός ενέκρινε την παράταση της απογραφής των δικαιούχων συντάξεων χηρείας και ορφάνιας μέχρι την προσεχή Παρασκευή  15 Μαρτίου 2013. Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα δοθεί άλλη παράταση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Επισημαίνεται ότι, στους δικαιούχους συντάξεων επιζώντων που δεν απογραφούν μέχρι τις 15 Μαρτίου 2013 θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους από την 1η Μαΐου 2013 πράγμα το οποίο σημαίνει πως αν δεν θέλετε να σας κόψουν την σύνταξη ανταποκριθείτε στην απογραφή αυτή!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ