ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 18 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ 12.000 ΠΙΕΡΙΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Άρχισε από την περασμένη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου από τα υποκαταστήματα της ΑΤΕ, η πληρωμή του μισού ποσού της ενιαίας ενίσχυσης για το 2012 που δικαιούνται οι 670.000 αγρότες μας  ανά την επικράτεια, όπως ακριβώς είχε ανακοινώσει πως θα συμβεί η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στους περίπου 12.000 δικαιούχους αγρότες της Πιερίας δίνονται ή θα δοθούν αυτές τις ημέρες το συνολικό ποσό των 17.958.779 εκατ. Ευρώ και ειδικότερα ανά κατάστημα: τη μερίδα του λέοντος φυσικά έχει η ΑΤΕ Κατερίνης  με το ποσό των 13.000.000 Ευρώ, η ΑΤΕ Αιγινίου το ποσό των 2.728.779 Ευρώ, η ΑΤΕ Κολινδρού το ποσό του 1.600.000 Ευρώ και η ΑΤΕ Λιτοχώρου το ποσό των  630.000 Ευρώ.

Φαίνεται τελικά πως φέτος δεν είχαμε επανάληψη της περσινής χρονιάς όπου η διαδικασία πληρωμής των προκαταβολών είχε γίνει με πολυήμερη καθυστέρηση και ευτυχώς υπάρχει φυσιολογική κατάληξη που μάλλον πρέπει να ικανοποιεί τους αγρότες μας!

ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 144(ΤΟΥ ΕΝΝΙΑΧΙΛΙΑΡΟΥ)

Το θέμα με τους συνολικά 78 δικαιούχους του Μέτρου 144(του γνωστού μας εννιαχίλιαρου) που ενώ είχαν αποβιώσει φέρονταν να συνεχίζουν να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις της ενίσχυσης αναμφισβήτητα θα υπέπεσε στην αντίληψή σας, καθώς ορθά αναδείχτηκε δημοσιογραφικά από τα ΜΜΕ.

Ο εντοπισμός τους έγινε μετά από διασταυρωτικούς ελέγχους, μεταξύ των αρχείων των δικαιούχων του Μέτρου 144 και του αρχείου με τους αποβιώσαντες απ΄ την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, που έκανε ο ΟΠΕΚΕΠΕ τον περασμένο  μόλις Ιούνιο.

Εύχομαι κι ελπίζω πως στην συνέχεια δεν θα αυξηθεί ο τελικός αριθμός τους, αλλά και βεβαίως όχι μόνον πρέπει να κληθούν έντοκα να επιστρέψουν τα χρήματα που πήρανε, αλλά  να υποστούν τις κυρώσεις της νομοθεσίας με τρόπο παραδειγματικό για να αποθαρρυνθούν μελλοντικά παρόμοια φαινόμενα!

 

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

Αυτό που κάνει με ιδιαίτερη επιτυχία και με πολύ προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, αλλά και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες και οργανώσεις ανά την επικράτεια,  θα μπορούσε να το κάνει το συνεταιριστικό κίνημα για να καταπολεμήσει την ανίατη ασθένεια των μεσαζόντων, των καρτέλ και των μεγαλεμπόρων, όπως τους κατονομάζουμε όλοι μας.

Δυστυχώς από μόνο του το συνεταιριστικό κίνημα στην χώρα μας έχει ακόμη να αντιπαλέψει παιδικές ασθένειες και το κενό αυτό καλύπτουν οι άνθρωποι του εθελοντικού κινήματος που μας εξασφαλίζουν φτηνότερες πατάτες, ελαιόλαδα, ρύζια, κρεμμύδια , αλεύρια, φακές κλπ, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη, την στήριξη και την αμέριστη συμπάθειά μας. Θα περίμενα αν μη τι άλλο όσοι βρίσκονται και υπηρετούν το συνεταιριστικό κίνημα στην χώρα μας να φιλοτιμούνταν και να θέλανε να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Εθελοντικών οργανώσεων και χαρακτηρίστε με ρομαντικό ή αιθεροβάμονα ακόμη το προσδοκώ!

ΤΑ FARMERS MARKET ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ

¨ΚΟΡΦΗ ΑΕ” Ν. ΤΡΙΦΤΑΡΙΔΗΣ  ΑΠΤΗΝ  ΑΝΟΙΞΗ

Ανεβάζει τον πήχη το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και σκοπεύει μέχρι το τέλος του 2012 να δημιουργήσει από ένα μέχρι και 3 πιλοτικού χαρακτήρα Farmers markets, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Θανάση Τσαυτάρη. Θα λειτουργούν Σάββατο, θα είναι αποκλειστικά για παραγωγούς και θα είναι στις παρυφές των αστικών περιοχών, συγκεντρώνοντας παραγωγούς της περιοχής ή και από γειτονικές περιοχές, αλλά και όμορους νομούς. Στόχος είναι να έρθει πολύ κοντά ο καταναλωτής στον παραγωγό και να γνωρίζουν οι άνθρωποι από ποιον αγοράζουν καλά και φτηνά προϊόντα.

Να υπενθυμίσω πως την περασμένη μόλις άνοιξη με πρωτοβουλία του συντοπίτη μας επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της Γαλακτοβιομηχανίας “ΚΟΡΦΗ ΑΕ”, Νικόλαου Τριφταρίδη, υπήρξε η ιδέα δημιουργίας τέτοιων Farmers market στην περιοχή μας, αλλά το όλο εγχείρημα δεν ευόδωσε τα αναμενόμενα και ίσως είναι τώρα η ευκαιρία για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί αυτή η ιδέα, που εισάγει και επίσημα στην χώρα μας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης!

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΓΑ

Με τροπολογία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στο σχέδιο νόμου, που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αφορά την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αυξάνονται οι εισφορές των ασφαλισμένων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων ώστε να ενισχυθεί η ανταποδοτική σχέση εισφορών και παροχών.  Με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ασφαλισμένοι κατατάσσονται στην κατώτερη κατηγορία, η εισφορά για υγειονομική περίθαλψη ανέρχεται σε 14,65 ευρώ το μήνα ή σε 175,80 ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση της τροπολογίας, η εισφορά θεωρείται πολύ μικρή σε σχέση, αφενός με τις παρεχόμενες από τον ΕΟΠΥΥ υπηρεσίες υγείας και αφετέρου με την εισφορά που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι όλων των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών. Η εισφορά στο εξής θα ανέρχεται σε 25,87 ευρώ το μήνα και το υπουργείο Εργασίας αναμένει ότι θα επιφέρει ετήσια αύξηση της τάξεως των 86.000.000 ευρώ και ταμειακή απόδοση της τάξεως των περίπου 56.000.000 ευρώ. Η επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία έχουν ασφαλιστεί θα κυμαίνεται από 19,60% έως και 22,91% ή από 122,88 έως 179,16 ευρώ σε ετήσια βάση.

ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΤΟ ΒΗΧΑ

ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ & ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΥΠΝΟ

Μια κουταλιά μέλι ηρεμεί το νυχτερινό βήχα των παιδιών και τα βοηθάει να κοιμηθούν καλύτερα, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όταν το μέλι συγκρίθηκε με το σιρόπι του βήχα, διαπιστώθηκε ότι υπερείχε. Τα αποτελέσματα είναι τόσο έντονα που οι επιστήμονες λένε πως το μέλι είναι καλύτερο απ΄ την απουσία θεραπείας. Επί του παρόντος δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για τον βήχα λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού όπως το κοινό κρυολόγημα. Το μέλι χρησιμοποιείται παγκοσμίως σαν παραδοσιακή θεραπεία για τον βήχα και προσφέρει μια ασφαλή εναλλακτική και αποτελεσματική θεραπεία γι αυτόν. Οι επιστήμονες συνέκριναν το μέλι σίκαλης  σε 105 παιδιά που αναζήτησαν θεραπεία για το νυχτερινό βήχα λόγω κρυολογήματος. Οι γονείς έδωσαν συνέντευξη την ημέρα της επίσκεψης στον παιδίατρο και την επόμενη ημέρα, αφού αυτοί που ανήκαν στην ομάδα θεραπείας είχαν χορηγήσει στα παιδιά μέλι. Μεταξύ των 3 ομάδων τα παιδιά που πήραν μέλι είχαν τη μεγαλύτερη μείωση στη συχνότητα του βήχα και τον πιο βελτιωμένο ύπνο.

Το μέλι έχει επίσης αντιμικροβιακές επιδράσεις. Δεν συστήνεται σε βρέφη νεότερα του ενός έτους λόγω του σπάνιου αλλά σοβαρού κινδύνου να προκαλέσει βοτουλίαση. Για τα μεγαλύτερα παιδιά πάντως, είναι γενικά ασφαλές...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ