500 ΜΟΝΙΜΟΙ ΣΟΦΡΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΟΦΡΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Προχωράει η πρόσληψη 500 μόνιμων υπαλλήλων για την κάλυψη των σωφρονιστικών καταστημάτων και τη δυνατότητα στελέχωσης τριών νέων φυλακών.
Την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης αποφάσισε το απελθόν Υπουργικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση και ο τ. υπηρεσιακός υπουργός Χρ. Γεραρής κάλεσε τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτη να φροντίσει ως πρώτο μέλημα να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις των νέων καταστημάτων κράτησης, που δεν μπορούν ακόμα να στελεχωθούν και να δεχθούν κρατουμένους. Οι θέσεις αφορούν κυρίως τα νέα καταστήματα κράτησης σε Νιγρίτα, Χανιά και Δράμα.
Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί πολύ σύντομα καθώς οι ανάγκες των φυλακών σε προσωπικό είναι μεγάλες. Το αρχικό αίτημα αφορούσε σε 1.000 θέσεις μονίμων, ωστόσο, «πράσινο φως» έλαβαν μόλις οι μισές. Η διαδικασία των 500 προσλήψεων αναμένεται να προχωρήσει πολύ σύντομα, δεδομένου ότι η κατάσταση στις φυλακές είναι εκρηκτική αφού κρατούνται 12.500 κρατούμενοι (με 30% υπέρβαση των θέσεων κράτησης), που κατά 70% είναι αλλοδαποί από 101 χώρες και υπάρχει έλλειψη επαρκούς προσωπικού, αφού το σύνολο του φυλακτικού και διοικητικού προσωπικού προσεγγίζει τους 5.000 υπαλλήλους.


Οι προϋποθέσεις για τους σωφρονιστικούς
Προκειμένου να προσληφθούν, οι υποψήφιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, ενώ θα περάσουν και από συγκεκριμένες ειδικές δοκιμασίες και εκπαίδευση. Ως γενική αρχή, ισχύει ότι υπάρχει όριο ηλικίας για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, αλλά και όριο αναστήματος (οι άνδρες 1,70 μ. και οι γυναίκες 1,60 μ.). Για την πρόσληψη απαιτείται, επίσης, να κατέχουν απολυτήριο ενιαίου λυκείου ή ενιαίου πολυκλαδικού λυκείου ή τεχνικού επαγγελματικού λυκείου ή λυκείου γενικής κατεύθυνσης ή πτυχίο Β’ κύκλου σπουδών ΤΕΕ ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται βάσει του βαθμού τίτλου σπουδών, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η εγγραφή στα δημοτολόγια δήμων ή κοινοτήτων για τουλάχιστον μία διετία και η μόνιμη διαμονή για το ίδιο χρονικό διάστημα στους νομούς όπου εδρεύουν τα καταστήματα κράτησης, για τα οποία προκηρύσσονται οι θέσεις. Επιπλέον μόρια προσθέτουν η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας στις ένοπλες δυνάμεις ή στις ειδικές δυνάμεις, η προϋπηρεσία τους ως εθελοντών πενταετούς υπηρεσίας κτλ. Επίσης, η κατοχή διπλώματος μετα-δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΕΕΚ στην ειδικότητα «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας», η καλή γνώση ξένων γλωσσών κ.ά.
Οι δοκιμασίες
Όσοι υποψήφιοι συγκεντρώσουν τα περισσότερα μόρια, θα υποβληθούν σε υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές εξετάσεις. Ειδική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης θα εξετάσει, μετά τις υγειονομικές εξετάσεις, τον βαθμό ετοιμότητας, ψυχραιμίας και αντίληψης των υποψηφίων, ο οποίος θα διαπιστωθεί με τεστ και εξέταση ψυχοτεχνικής δοκιμασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ