ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΡΓΟ

ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;

22222Με εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης εξασφαλίζεται ποσό ύψους 2,8 εκατ. ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την υλοποίηση του προγράμματος ΟΣΔΕ για το έτος 2012. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους 2.800.000 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του Προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οικονομικού έτους 2012 για την «επιχορήγηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, βάσει της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για την υλοποίηση του προγράμματος ΟΣΔΕ έτους 2012». Τελικά φαίνεται ότι αν και καλοκαίρι, καύσωνες και υπερβολική ζέστη δεν πτοούν τους ανθρώπους που διαφεντεύουν τις τύχες του αγροτικού κόσμου. Βέβαια περιμένουν οι αγρότες μας και περιμένουν όλοι μας να δούμε τα έμπρακτα και ουσιαστικά δείγματα γραφής τους στο να λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις που να σπρώχνουν την Ελληνική γεωργία μας που δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες της!

ΥΠΟΒΑΛΤΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ  ΤΩΝ  ΕΤΩΝ  2009  ΚΑΙ  2010

Οι καταστάσεις αγροτών-παραγωγών των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν με βάση τα κριτήρια επιλεξιμότητας και οι λόγοι απόρριψης καθώς και ονομαστική κατάσταση παραγωγών που πληρούν τα κριτήρια και εντάσσονται στα μέτρα 2.1.1.-2.1.2. για τα έτη 2009 &2010 έχουν αναρτηθεί στους κατά τόπους Δήμους  ανά την επικράτεια. Ενστάσεις θα μπορούν υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους εντός δέκα εργάσιμων ημερών από την ημέρα ανάρτησης των καταστάσεων στους Δήμους και τις Κοινότητες. Οι ενστάσεις υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους εγγράφως: είτε απ’ ευθείας στην αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση ή Νομαρχιακό Γραφείο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. είτε στις ΕΑΣ. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ενημέρωσης των παραγωγών ως προς το περιεχόμενο των καταστάσεων ανάρτησης, σε επίπεδο ΑΦΜ, από την ιστοσελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

 

ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Η ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ

Mpatzeli__Katerina_evroboyleytis_PASOKΜετά την εκλογικό πατατράκ του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και  Ιουνίου πλήθος πράσινων στελεχών αναγκάστηκε να βγει στην αγορά εργασίας για την αναζήτηση απασχόλησης, μερικοί για πρώτη φορά στη ζωή τους....αφού για πολλά πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ τους εξασφάλιζε τα... αναγκαία, τα προς το ευ ζειν. Ένα από αυτά τα στελέχη είναι και η Κατερίνα Μπατζελή, πρώην ευρωβουλευτής, βουλευτής και υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, με πλούσιο κομματικό βιογραφικό αλλά φτωχό επαγγελματικό. Η κα Μπατζελή αναγκάστηκε να αναζητήσει τη νέα της εργασία με το βιογραφικό στο χέρι χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Έτσι έφτασε στο σημείο να δηλώσει: "Εάν όμως ο κ. Σαμαράς μου προτείνει μία θέση στο πλαίσιο της τρικομματικής κυβέρνησης θα πάω χωρίς να ρωτήσω κανένα". Και να ήταν η μοναδική από το ΠΑΣΟΚ που όντας ανεπάγγελτη ψάχνεται για μια θέση στο Δημόσιο με παχυλό μισθό!

 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ

Τις λεπτομέρειες σύμφωνα με τις οποίες θα ανακτούνται χρηματικά ποσά από νέους αγρότες οι οποίοι δεν συμμορφώθηκαν με τις υποχρεώσεις τους κατά την υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδίου στα πλαίσια του Μέτρου 112 περιγράφει σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στον διαδικτυακό τόπο Διαύγεια. Στην απόφαση την οποία υπογράφει ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Διβάρης αναφέρεται ότι χρηματικά ποσά θα ανακτούνται όταν πρόκειται για αθέτηση των υποχρεώσεων των Νέων Αγροτών που αφορούν τα εξής: μη τήρηση της υποχρέωσης διατήρησης του ελαχίστου μεγέθους απαιτήσεων σε εργασία της γεωργικής εκμετάλλευσης (τουλάχιστο 0,5 ΜΑΕ), μη υποβολή στον ΟΠΕΚΕΠΕ Ενιαίας Δήλωσης Εκμετάλλευσης και μη συμμόρφωση σε έγγραφη σύσταση για προσαρμογή του μεγέθους του εισοδήματος της εκμετάλλευσης στο προβλεπόμενο από το χρονοδιάγραμμα ύψος.

 

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

Τη σύσταση Ομάδας Αντιμετώπισης Κρίσεων στο γεωργικό τομέα της Θεσσαλίας δημιουργεί η γειτονική Περιφέρεια. Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, «ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή, στοχεύουμε στη στήριξη του αγροτικού τομέα σε μια περίοδο που ολοένα και περισσότεροι στρέφονται σ' αυτόν και επιστρέφουν στην ύπαιθρο. Έργο της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων είναι η συλλογή και η επεξεργασία, σε συνεχή βάση, των δεδομένων του αγροτικού τομέα, η σήμανση συναγερμού σε περιπτώσεις πανδημίας ή ακραίων καιρικών φαινομένων, η ενημέρωση υπεύθυνα και έγκαιρα των παραγωγών και η κατάθεση προτάσεων και εισηγήσεων που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της θεσσαλικής γεωργίας». Στην ομάδα συμμετέχει η ακαδημαϊκή κοινότητα, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, το ΓΕΩΤΕΕ και γεωτεχνικοί σύλλογοι, καθώς και έμπειροι γεωτεχνικοί κατά περίπτωση. Η ομάδα θα είναι υπεύθυνη για:  τον εντοπισμό σεναρίων κρίσεων, την πρακτική ιεράρχηση σεναρίων κρίσεων (ανάλογα με την επικινδυνότητα), τις ενέργειες πρόληψης κρίσεων,  τις τεχνικές υπολογισμού των επιπτώσεων κρίσεων,  τις ενέργειες αποτελεσματικής αποφυγής κρίσεων, τις ενέργειες διαχείρισης κρίσεων,  τον εντοπισμό ομάδων που πλήττονται από την κρίση και την επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσεων. Κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να οργανωθεί και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να υποστηριχθεί ο αγροτικός τομέας ακόμη περισσότερο!

 

ΚΑΡΠΟΥΖΙ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ

ΦΡΟΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

karpoyziaΧρήσιμα και πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σας παρουσιάζω σήμερα, που αφορούν την διατροφική αξία ενός εξαιρετικού προϊόντος που παράγεται και στην περιοχή μας και που έχει την δική του δυναμική και αξία, το καρπούζι.

Το καρπούζι λοιπόν, αποδίδει μόνο 30 θερμίδες ανά 100 γρ., 7,6 γρ. υδατάνθρακες, 94 γρ. νερό, ενώ παράλληλα περιέχει αρκετές φυτικές ίνες. Παράλληλα περιέχει λίγη μόνο ζάχαρη, κατ' ακρίβεια την μισή απ' αυτή που περιέχει ένα μήλο . Η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε σάκχαρο είναι 5%. Ο λόγος που έχει τόσο γλυκιά γεύση είναι ότι το σάκχαρο είναι η κυριότερη ουσία που του δίνει τη γεύση του. Η χημική του ανάλυση έχει δείξει ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, θειαμίνη, B6,  λυκοπένιο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη. Πιο συγκεκριμένα περιέχει: Βιταμίνη C και βήτα-καροτίνη, οι οποίες προστατεύουν από διάφορους μορφές καρκίνου. Επίσης η βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση των μολύνσεων και κάποιων ουσιών που επιταχύνουν την γήρανση του οργανισμού. Βιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και τη νυκτερινή όραση και βοηθά κάποια κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την άμυνα του οργανισμού, τα λεμφοκύτταρα, να καταπολεμούν τις μολύνσεις. Απολαύστε λοιπόν ένα εξαιρετικό προϊόν που υπάρχει σε αφθονία αυτήν την εποχή και σίγουρα δεν έχετε να χάσετε!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ