ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΑΡΧΙΣΕ  3 ΜΑΙΟΥ  Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ 2ης ΔΟΣΗΣ ΣΕ 5.705 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 144

pliromi_stous-agrotesΆρχισε την περασμένη Πέμπτη 3 Μαΐου, μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών ελέγχων από την Διαχειριστική Αρχή, η πληρωμή της 2ης Δόσης συνολικά 5.705 δικαιούχων αγροτών καπνοπαραγωγών όλης της χώρας του Mέτρου 144, με ποσό πληρωμής 10.099.371,59 ευρώ.  Τα ποσά πληρωμής ήταν διαθέσιμα για ανάληψη από τους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών από την  Παρασκευή 4 Μαΐου. Η ενημέρωση των δικαιούχων για τα ποσά πληρωμής τους ήταν  δυνατή από το  απόγευμα της Παρασκευής 4 Μαΐου από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται πως η δεύτερη δόση πληρωμής στους δικαιούχους καπνοπαραγωγούς μας δεν ξεπερνάει επ ουδενί τα 3.000 Ευρώ ανά δικαιούχο καπνοπαραγωγό....

Έστω κι έτσι επεισοδιακά θα λέγαμε, και παραμονές εκλογών είναι καλοδεχούμενη από τους καπνοπαραγωγούς μας,  η διαδικασία που άρχισε και ελπίζω να συνεχιστεί απρόσκοπτα. Τέλος, θα έπρεπε η συντεταγμένη και υπεύθυνη πολιτεία να έχει αυτήν την περίεργη συνέπεια στις πληρωμές της και σε  μη προεκλογικές περιόδους!

 

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ!

 

Ωραία λοιπόν φίλες και φίλοι αγρότες και αγρότισσες. Ψηφίσαμε τους εκλεκτούς μας, εκλέξαμε όσους και όσες εκλέξαμε και τώρα εκλεγμένοι και νεοεκλεγμένοι εθνοσωτήρες μας σηκώστε τα …μανίκια και τηρείστε τις υποσχέσεις που δώσατε σε αγρότες και μη αγρότες. Τώρα δουλειά και κάθε… κατεργάρης στον πάγκο του. Πάνε τα χαμόγελα, πάνε τα χειροκουνήματα, πάνε και οι υποκριτικές αγκαλιές με τους πάμπολλους και πάμπολλες υποψήφιους που θέλανε να μας-σας σώσουν. Το έργο το έχετε και το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Για ότι επακολουθήσει που έχει να κάνει με την καθημερινότητα και την ζωή μας, είσαστε και είμαστε συνυπεύθυνοι, γιατί εμείς κάναμε τις επιλογές μας. Εμείς θα τους υποστούμε και θα τους λουστούμε ξανά.

Μην ξεχνάτε πως η συμμετοχή και η μη συμμετοχή μας στην κορυφαία διαδικασία της εκλογής είναι πράξη συνυπευθυνότητας, όσο κι αν αυτό ακούγεται βαρύγδουπο ή ενοχλητικό!

 

ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΜΑΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

5764607525183167406Μέχρι την επόμενη Τρίτη 15 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία για όσους ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης στο πρόγραμμα της «Βιολογικής Κτηνοτροφίας», μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Υπενθυμίζεται πως συνολικά οι πιστώσεις ανέρχονται σε 20 εκατ. ευρώ και αφορούν δημόσια δαπάνη. Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι όσοι έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, ως επαγγελματίες αγρότες και κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης. Όσοι είναι κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, θα πρέπει να πληρούν δύο προϋποθέσεις: Πρώτον, να είναι φυσικά πρόσωπά που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα τουλάχιστον το 35% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος. Εξαιρούνται οι απασχολούμενοι σε αγροτική δραστηριότητα σε νησιά με πληθυσμό μέχρι 100.000 κατοίκους για τους οποίους απαιτείται τουλάχιστον το 25% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος. Δεύτερον, πρέπει να είναι νομικά πρόσωπα που λαμβάνουν από την απασχόλησή τους σε αγροτική δραστηριότητα τουλάχιστον το 50% του συνολικού τους ετήσιου εισοδήματος. Το  πρόγραμμα έχει 4 βασικούς στόχους: την προστασία των φυσικών πόρων και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την αειφόρο διαχείριση των βοσκότοπων, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων και την προσφορά εγγυήσεων στους καταναλωτές για ασφαλή προϊόντα ζωικής προέλευσης.

 

 

ΥΠΟΒΑΛΤΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Μέχρι το Σάββατο  26 Μαΐου οι δικαιούχοι της Αγροτικής Εστίας μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις για τις δωρεάν 8ήμερες διακοπές, 3ήμερες εκδρομές και βιβλία. Ειδικότερα οι δικαιούχοι των προγραμμάτων θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας.  Πρόκειται ουσιαστικά για 440.000 ασφαλισμένους (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης) και συνταξιούχους του ΟΓΑ καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, μπορούν να επωφεληθούν από τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών της Αγροτικής Εστίας για να κάνουν διακοπές σε όλη την Ελλάδα καθώς και τη δωρεάν παροχή βιβλίων.
Η διάρκεια ισχύος του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού  είναι μέχρι 31-3-2013, ενώ για τα προγράμματα εκδρομών και δωρεάν παροχής βιβλίων είναι έως 31-12-2012. Από το ίδιο ΚΕΠ που ο ασφαλισμένος ή συνταξιούχους υπέβαλε την αίτηση για συμμετοχή στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών,  θα πληροφορηθεί τα αποτελέσματα της κλήρωσης (σε ποιο πρόγραμμα θα συμμετάσχει) και να παραλάβει τα σχετικά δελτία συμμετοχής του για τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και των Εκδρομών.

 

 

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΤΡΟΥΦΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ»

__29-4-2012Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε το σεμινάριο από τις «Τρούφες της Πιερίας» που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 29 Απριλίου 2012 στην περιοχή μας. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τη συλλογή τρουφών σε βιοτόπους δύο διαφορετικών ειδών. Αργότερα ακολούθησε γεύμα με άφθονο κρασάκι της περιοχής, στο «Ορειβατικό καταφύγιο Κρεβάτια», μέσα σε τοπία μαγευτικά.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με προβολή σχετικών φωτογραφιών και ενημέρωση για την καλλιέργεια της τρούφας. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε στις 6.00 το απόγευμα της Κυριακής και οι 35 συμμετέχοντες πήραν το δρόμο της επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μέχρι την επόμενη φορά που είναι σίγουρο πως θα κλέψει ξανά τις εντυπώσεις ολοένα και περισσότερων φίλων της τρούφας!

 

 

Η ΣΥΔΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ (ΜΗ)ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΥΤΛΩΝ

Τα μέλη του ΔΣ της ΣΥΔΑΣΕ ομόφωνα εξέφρασαν, την περασμένη Τετάρτη 2 Απριλίου, την βαθιά ανησυχία τους για το μέλλον του αγροτικού κόσμου και της εθνικής μας οικονομίας γενικότερα, μετά την απαξίωση που γνωρίζει η τευτλοκαλλιέργεια από τις ενέργειες της Διοίκησης της ΕΒΖ. Όπως επισημαίνουν, θεωρούν επιτακτική την ανάγκη η τευτλοκαλλιέργεια να συνεχίσει να αποτελεί μία εν δυνάμει ενδιαφέρουσα οικονομικά παραγωγική διαδικασία για τον έλληνα αγρότη. Καταλήγοντας τονίζουν πως «η παραγωγή ζάχαρης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για λογαριασμό της ΕΒΖ, σίγουρα δεν βοηθά την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καταδικάζει τη θέση του έλληνα αγρότη και υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας». Απλά να υπενθυμίσω πως η απερχόμενη κυβέρνηση, η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μαζί με την σημερινή Διοίκηση της ΕΒΖ έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάντια στην οποία οδήγησαν το τεύτλο, με ότι αυτό συνεπάγεται και έδιωξαν τον αγροτικό κόσμο από την δυναμική αυτή καλλιέργεια που τόσα προσέφερε στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και φυσικά στην Εθνική μας οικονομία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ