ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΤΕΙΝΟΥΝ  ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ  ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΟΙ...ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ  ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!!

aktinidia222cmykΞεχειμωνιάσαμε σύμφωνα με το ημερολόγιο, αλλά οικονομικά τουλάχιστον οι αγρότες-παραγωγοί των ακτινιδίων της περιοχής μας βρίσκονται σε βαρύ και ασήκωτο χειμώνα, αφού στην πλειοψηφία τους παραμένουν απλήρωτοι από το σύνολο των ποικίλων εμπόρων που τους πήραν τα ακτινίδια και τους είχαν υποσχεθεί πως μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και στην συνέχεια τέλη Φλεβάρη, θα τους δίνονταν ακόμη μια δόση, ίσως και εξόφληση για τα προϊόντα που παρέδωσαν.

Το αβέβαιο και επισφαλές οικονομικό τοπίο αποδεικνύει περίτρανα για πολλοστή φορά, πως δυστυχώς το προϊόν αυτό παραμένει έρμαιο στα χέρια των εμπόρων, ακόμη κι αν συνεκτιμήσουμε πως η οικονομική κρίση και η άτυπη στάση πληρωμών που βιώνουμε συμπαρασύρει σε εξελίξεις ντόμινο και το πάλαι ποτέ υγιές εμπόριο που λυμαίνεται την αγορά των ακτινιδίων.

Εδώ είμαστε και καταγράφουμε την κατάσταση που διαμορφώνεται, αλλά δεν πρέπει επ ουδενία να εφαρμόσουμε τη λύση “κρύβουμε τα σκουπίδια του σπιτιού μας,  κάτω από το χαλί”, γιατί θα είμαστε συνυπεύθυνοι σε ότι ακολουθεί. Και ο νοών νοείτω!

 

ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ  ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΕΙΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ 2011

Κανονικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς βρίσκονται από σήμερα Δευτέρα 5 Μαρτίου, τα χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες της Πιερίας, της ενιαίας ενίσχυσης του 2011, τα οποία σημειωτέον λαμβάνουν με καθυστέρηση 100 και πλέον ημερών, λόγω των προβλημάτων που υπήρξαν στην  ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των αγροτεμαχίων τους, την ευθύνη της οποίας φέρει η υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα δίνονται ή πρόκειται να δοθούν τις επόμενες ημέρες από τα καταστήματα της ΑΤΕ Κατερίνης το ποσό των 2.200.000 Ευρώ, από το υποκατάστημα της ΑΤΕ Αιγινίου το ποσό των 410.000 Ευρώ, της ΑΤΕ Κολινδρού το ποσό των 270.000 Ευρώ και της ΑΤΕ Λιτοχώρου το ποσό των 100.000 Ευρώ. Με λίγα λόγια οι αγρότες της Πιερίας εισέπραξαν το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3.000.000 Ευρώ.  Η προσέλευση των δικαιούχων αγροτών στην ΑΤΕ ήταν φυσιολογική, ενώ και αυτήν την φορά εκφράστηκαν παράπονα από τους αγρότες μας για παρακρατήσεις που τους έγιναν.

Τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας που  ξεκίνησε, πρόκειται να πληρωθούν τα χρήματα των δικαιούχων αγροτών για την συνδεδεμένη στο βαμβάκι και στα τεύτλα!

“ΧΑΜΗΛΑ ΤΗ ΜΠΑΛΑ” ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

ΤΗΣ ΣΤΕΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ  ΚΑΠΝΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑ

Χρήσιμη για τους αγρότες παραγωγούς της Πιερίας υπήρξε η ημερίδα που διοργανώθηκε από κοινού από  την Π.Ε. Πιερίας και την Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου, με θέμα “Η καλλιέργεια της Στέβιας και οι προοπτικές της στην Πιερία”.

Μεταξύ των άλλων μίλησαν ο Θωμάς Παπανικολάου Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του ΣΠΕΚΟ Βροντούς και φυσικά ο Πέτρος Λόλας Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι κατ εξοχήν αρμόδιοι και σχετικοί για το θέμα.

Χαιρέτισαν κατά σειρά η Διευθύντρια Γεωργίας Πιερίας Ευδοκία Κίτσιου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Επιστημονικός Σύμβουλος της Αντιπερειφερειάρχη Πιερίας Δημήτρης Ρουκάς, ο Γεωπόνος της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας και  ΣΠΕΚΟ Βροντούς Δημήτρης Λέινας και φυσικά η ίδια η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου που έδωσε και το στίγμα διοργάνωσης της εκδήλωσης που είχε ως στόχο την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου της περιοχής.

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ομάδας Καπνού Λόφου Μηλιάς Βαγγέλης Γιαννώτας, ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Πιερίας Δημήτρης Δαλαμήτρας και τα μέλη του Δ.Σ. του, εκπρόσωπος του βουλευτή Θανάση Παπαγεωργίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Τσιμήτρης και Γρηγόρης Παπαχρήστος, όλοι οι  γεωπόνοι της Δ/νσης Γεωργίας Πιερίας, αλλά και μεγάλος αριθμός καπνοπαραγωγών και αγροτών που έσπευσαν να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι για την πολυθρύλητη αυτή καλλιέργεια.

Ο Πέτρος Λόλας με απλό τρόπο αναφέρθηκε στη νέα αυτή καλλιέργεια, τονίζοντας μεταξύ των άλλων πως “θα πρέπει επιτέλους να πάμε στην γεωργία της παραγωγής” καθώς και πως “τελείωσε η γεωργία του καναπέ”, που αποτελούν και το τελικό ζητούμενο της όλης υπόθεσης...

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!!

 

Είναι η ώρα της δράσης, της αντεπίθεσης  και όχι της απάθειας συνέλληνες.

Ας εφαρμόσουμε λοιπόν από μόνοι μας, διακριτικά, προσεγμένα, διατεταγμένα και συστηματικά το εμπάργκο μας απέναντι στα προϊόντα της καθημερινότητας που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ, από το κρεοπωλείο, το αρτοποιείο, ακόμη και το ντελικατέσεν της γειτονιάς μας, επιμένοντας να ΜΗΝ είναι από την Γερμανία και την Γαλλία σε πρώτη φάση και στην συνέχεια και στους λοιπούς εταίρους μας, που απέδειξαν το κατά πως νοούν την αλληλεγγύη τους σε μια χώρα που δίδαξε πολιτισμό και ήθος. Πιστέψτε με δεν είναι καθόλου δύσκολο. Είναι θέμα αλλαγής αγοραστικής νοοτροπίας και φιλοσοφίας όλων μας. Άλλωστε τα αμιγώς Ελληνικά προϊόντα έχουν ρίξει-εκ των πραγμάτων-τις τιμές τους, αλλά κρατούν ψηλά την σημαία της ποιότητάς τους και έχοντες και μη έχουμε υποχρέωση να αναθεωρήσουμε την στάση μας, έστω και τώρα, με αφορμή την οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι στο πετσί της καθημερινότητάς μας!

Η “ΑΔΕΡΦΗ ΧΩΡΑ” ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο...

ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Άλλη μια υπέροχη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης από την αδερφή χώρα Γερμανία, που αποδεικνύει καθημερινά το ανθρώπινο πρόσωπό της: Το 2012 χρονιά που πολλαπλασιάζονται οι φτωχοί και οι άνεργοι στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, η Γερμανία με προσφυγή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πέτυχε να μειωθούν δραματικά τα χρήματα που η ΕΕ διέθετε για παροχή τροφίμων σε απόρους. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, τα κονδύλια που της αναλογούν μειώνονται από 20.045.000 το 2011 σε 4.805.742 Ευρώ το 2012. Αυτά αποκαλύπτονται σε ερώτηση που κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής αναφερόμενος στο «πρόγραμμα χορήγησης τροφίμων από τα αποθέματα παρέμβασης στους απόρους της ΕΕ», τονίζει ότι «με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην υπόθεση της Γερμανίας κατά της Επιτροπής, το Δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα της Γερμανίας για τη μείωση των κονδυλίων που θα διατεθεί η ΕΕ για τους απόρους. Με αποτέλεσμα από τα 480.000.000 Ευρώ που διατέθηκαν το 2011, να μειωθούν σε 113.487 343 Ευρώ το 2012».Συνεχίζοντας την ερώτησή του, αφού αναφέρει ότι «η πρόσφατη κρίση έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα σε χιλιάδες οικογένειες …» ζητά από την Επιτροπή να αυξήσει άμεσα τους πόρους της ΕΕ για τους απόρους και ταυτόχρονα ζητά στοιχεία για τον τρόπο διανομής των σχετικών κονδυλίων στην Ελλάδα. Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΠΝΩΝ ΠΟΥΡΩΝ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Άδεια σύστασης επαγγελματικού εργαστηρίου παραγωγής προϊόντων καπνού χορηγεί στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Καπνών Πούρων Δήμου Ποταμιάς Ελασσόνας, του νομού Λάρισας, η απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Παντελής Οικονόμου.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, ο συνεταιρισμός είχε υποβάλλει την αίτηση από τις 5 Απριλίου 2011 και εγκρίθηκε γιατί παράγει προϊόντα καπνού κατόπιν ειδικής άδειας εκτός καθεστώτος αναστολής του φόρου από το 2004, σε συνδυασμό με υπεύθυνη δήλωση του σχετικά με την παραγωγική δυναμικότητα των εγκαταστάσεών του. Η άδεια έχει ισχύ για τρία χρόνια. Ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση ο Αγροτικός Συνεταιρισμός καπνών πούρων του Δήμου Ποταμιάς Ελασσόνας, δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο σε όλους τους εμπλεκόμενους του χώρου για το πως μπορούν να πετύχουν την ανάκαμψη και να είναι παραγωγικοί. Αρκεί βέβαια σ αυτήν την κατεύθυνση και η επίσημη πολιτεία να βοηθήσει ξεπερνώντας τους πάμπολλους γραφειοκρατικούς σκοπέλους που αποτελούν  αντικίνητρο για την πολυπόθητη ανάπτυξη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ