Προσόντα για 50 αξιωματικούς και 750 δόκιμους πυροσβέστες

PUROSVEτοιμος είναι ο νέος διαγωνισμός κατάταξης Δόκιμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων στη Σχολή Πυροσβεστών και 50 Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων στην Πυροσβεστική Ακαδημία και πρόκειται να εκδοθεί έως τα Χριστούγεννα.
Ωστόσο, θα δοθεί χρονικό περιθώριο (περίπου δύο εβδομάδες) στους ενδιαφερόμενους να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να τα καταθέσουν στις αρμόδιες αρχές, πριν ξεκινήσει η 20ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων, εντός του Ιανουαρίου
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελικός αριθμός των Δόκιμων Πυροσβεστών θα είναι 725, καθώς εκκρεμεί (από δικαστικές αποφάσεις) η τοποθέτηση άλλων 25 υποψηφίων στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Τις περισσότερες θέσεις (περίπου 350) θα καταλάβουν υποψήφιοι με απολυτήριο Λυκείου και επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ' κατηγορίας. Οι πτυχιούχοι Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα διεκδικήσουν τις θέσεις των Αξιωματικών, οι οποίες δεν θα υπερβαίνουν τις 50, ενώ θα προσληφθούν και τουλάχιστον 10 υποψήφιοι της κατηγορίας Μουσικοί. Για τους τελευταίους απαιτείται απολυτήριο Λυκείου και δίπλωμα ή πτυχίο μουσικού μπάντας Ωδείου, ενώ υπηρετούν στην Αθήνα που εδρεύει η μουσική μπάντα του Σώματος.
Προϋποθέσεις συμμετοχής
Βασική προϋπόθεση κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Δόκιμος Πυροσβέστης Γενικών Καθηκόντων θεωρείται η ηλικία. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Ελληνες πολίτες, ηλικίας από 19 έως 29 ετών. Για τους εθελοντές αλλά και τους εποχικούς πυροσβέστες το όριο ηλικίας αυξάνεται στο 31ο έτος, ενώ όσοι εξ αυτών έχουν πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ μπορούν έως το 33ο έτος τους να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.
Ολοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου (τουλάχιστον), να έχουν ανάστημα άνω του 1,70 μ. (για τους άντρες) και 1,65 μ. (για τις γυναίκες) και να μην έχουν εκπέσει από στρατιωτικό βαθμό, αποβληθεί ή απολυθεί κατά περίπτωση από τις Ενοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και άλλη δημόσια υπηρεσία για λόγους πειθαρχικούς ή υγείας. Οι 50 θέσεις Αξιωματικών θα καλυφθούν από πτυχιούχους, που θα φοιτήσουν για τέσσερις μήνες στην Πυροσβεστική Ακαδημία.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι, εξάλλου, να μην έχουν καταδικαστεί για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης αξιόποινης πράξης, να μην είναι χρήστες ναρκωτικών, να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών δικαιωμάτων τους και να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση.
Κρίσιμα μόρια
Οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακες επιτυχόντων ανάλογα με τη μοριοδότηση των προσόντων τους. Επιπλέον μόρια λαμβάνουν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών (100 και 200 μόρια αντίστοιχα), όσοι έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης (100 μόρια) και μοτοσικλέτας (50 μόρια) και όσοι γνωρίζουν μία ξένη γλώσσα (100 μόρια για την άριστη και 50 για την καλή γνώση).
Εξάλλου, 50 μόρια λαμβάνουν εκείνοι που διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ και 50 μόρια οι εθελοντές ή οι εποχικοί πυροσβέστες που εργάστηκαν για μία αντιπυρική περίοδο (30 μόρια για κάθε επιπλέον έτος εργασίας).
Οι απόφοιτοι της Σχολής Πυροσβεστών υποχρεούνται να υπηρετήσουν στο Πυροσβεστικό Σώμα για 4 χρόνια από την ημερομηνία αποφοίτησής τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ