ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

ΔΩΣΤΕ  ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΠΩΣ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΤΕ!

Η πιο μεγάλη ώρα για τον αγροτικό  πληθυσμό έχει φτάσει. Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα πληρωθούν οι προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες-παραγωγούς μέσα στον μήνα, με πιο πιθανές ημερομηνίες, τις ημέρες μετά τις 25 του μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά.

Υπενθυμίζεται  ότι το 2010 η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης δόθηκε στις 29 Οκτωβρίου, ενώ το συνολικό ποσό είχε εξοφληθεί μέσα στο Δεκέμβριο του 2010. Απομένει λοιπόν λιγότερο από μία εβδομάδα και θέλω να πιστεύω πως θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών μας τα χρήματα που δικαιούνται και που δεν δίνονται από Εθνικούς πόρους, κανονικά την ερχόμενη εβδομάδα.

Σ αυτήν την κατεύθυνση θα ήταν καλό, σωστό και επιβεβλημένο να πιέσουν και οι θεσμοθετημένοι εκπρόσωποί μας(βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, Επιμελητήρια κλπ.)για να μπορέσει να κινηθεί και η αγορά της περιοχής μας!

 

ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ

Από την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου άρχισε  η κινητικότητα του ιδιωτικού εμπορίου στην περιοχή, όσον αφορά τον καθορισμό των τιμών στα ακτινίδια, δεδομένου ότι δόθηκε και το πράσινο φως για να αρχίσει η συγκέντρωση.

Είναι αλήθεια πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους φορείς του εμπορίου να συγκεντρώσουν ποσότητες ακτινιδίων, αφού η φετινή παραγωγή είναι πολύ καλή και από πλευράς ποιότητας, αλλά και από πλευράς ποσότητας. Το καρτέλ των εμπόρων ακτινιδίων θα καθορίσει ενιαία στρατηγική στις τιμές που θα προσφέρει στους ακτινιδιοπαραγωγούς μας- που και φέτος,- στην αγωνία τους να πουλήσουν και να εισπράξουν τις καλύτερες δυνατόν τιμές, “χορεύουν” στους ρυθμούς που αυτοί προστάζουν.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να επισημάνω πως καθοριστικός και σημαντικός είναι ο ρόλος της ΕΑΣ Πιερίας που με την παρέμβασή της ρυθμίζει την εμπορία των ακτινιδίων, καθώς μεγάλος αριθμός παραγωγών οδηγείται στην οργάνωση αυτή, σύμφωνα με τις τελευταίες μας πληροφορίες!

 

 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ “ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ” ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ  ΜΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

Από 3 πλευρές πλήττονται οι αγρότες μας, αυτήν την περίοδο. Ο πρώτος “πονοκέφαλος” ακούει στο όνομα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και είναι ένα χαράτσι, όπως οι ίδιοι λένε που εισπράττεται με εύσχημο τρόπο από τις επιδοτήσεις, αποζημιώσεις κλπ, χωρίς όμως να έχει πείσει για την ανταποδοτικότητά του και την αποτελεσματικότητά του. Ο δεύτερος “πονοκέφαλος” είναι η αύξηση στις εισφορές του ΟΓΑ, την στιγμή που η “σύνταξη” δεν είναι παρά ένα απλό βοήθημα, που δίνεται σαν ελεημοσύνη στους ξωμάχους της γης, στους ηλικιωμένους αγρότες μας, που δίνουν τον δικό τους άνισο αγώνα να διανύσουν τα γεράματά τους με αξιοπρέπεια, η οποία όμως καθημερινά εκλείπει από την ζωή τους.

Και βέβαια ο τρίτος και μεγαλύτερος “πονοκέφαλος” ακούει στο όνομα “πετρέλαιο θέρμανσης” που τείνει να γίνει είδος πολυτελείας, ακόμη κι από φέτος που στοιχίζει περί το 1 Ευρώ το λίτρο και του χρόνου θα εξισωθεί απόλυτα ο φόρος που θα το πληρώνουν και οι συνταξιούχοι ως χρυσάφι. Όλα αυτά όμως μοιάζουν με πολύ ψιλά γράμματα για μερικούς που περί άλλων τυρβάζουν, αλλά λειτουργούν συσσωρευτικά. Και ο νοών νοείτω!

 

 

ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2004-2007

Με την οικονομική κρίση να μην χαρίζεται τίποτα στο πέρασμά της και να κατακρεουργούνται τα πάντα , σχεδόν 10.000.000 Ευρώ λιγότερα θα εισπράξει η  Ελλάδα, εξαιτίας των προστίμων που επιβλήθηκαν από τους αδερφούς εταίρους μας στην ΕΕ, για πράξεις, παραλείψεις ή και καθυστερήσεις που αφορούν την χρονική περίοδο από το 2004 μέχρι και το 2007, στον αγροτικό τομέα, σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών ΜΜΕ.

Η χώρα μας λοιπόν, δεν θα πάρει συνολικά 9,74 εκατ. Ευρώ, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης λογαριασμών. Τα πρόστιμα αυτά δεν θα πληρωθούν με την μορφή χρημάτων, αλλά θα συνυπολογιστούν λογιστικά και θα κοπούν κονδύλια στην λογική του συμψηφισμού.

Όσον αφορά τις ευθύνες που θα πρέπει να καταλογιστούν στους υπεύθυνους, αυτές είναι γνωστό τοις πάσι πως ουδείς θα “πληρώσει” για πράξεις, παραλείψεις ή καθυστερήσεις και φυσικά το μάρμαρο θα πληρώσουν-για πολλοστή φορά- οι γνωστοί και  μη εξαιρετέοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι μας, στους οποίους ουσιαστικά θα επιβληθούν οι λογαριασμοί, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση!

 

 

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2011(ΓΙΔΙΝΟ, ΠΡΟΒΕΙΟ, ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ)

Μειωμένη κατά 8,5-9% στο γίδινο, κατά 2% στο πρόβειο και 6% στο αγελαδινό γάλα είναι η φετινή παραγωγή γάλακτος στην  χώρα μας, λόγω των αυξημένων τιμών των ζωοτροφών, σύμφωνα με συνέδριο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Πελοπόννησο.

Στην χώρα μας κυριαρχούν το Καραγκούνικο πρόβατο, της Λέσβου και το φριζάρτα. Χαμηλής παραγωγικότητας αλλά ανθεκτική είναι η Ελληνική γίδα, ενώ υπάρχει και αυτή της Σκοπέλου, που είναι πιο παραγωγική, αλλά απειλούμενο είδος.

Πέρσι(το 2010) παράχθηκαν στην χώρα μας 552.000 τόνοι πρόβειου γάλακτος, ενώ το 9μηνο Γενάρη-Σεπτέμβρη του 2011 παρήχθησαν μόλις 382.000 τόνοι, σύμφωνα με τον ΕΛΟΓΑΚ.

Το 2010 παρήχθησαν 152.000 τόνοι γίδινου γάλακτος, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος είναι τα αριθμητικά στοιχεία και για το αγελαδινό γάλα. Ένα ακόμη χρήσιμο στοιχείο που πρέπει να μας ανησυχεί, είναι το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι εισαγωγές αγελάδων από το εξωτερικό.

Τέλος, μέγιστο πρόβλημα για τους Έλληνες κτηνοτρόφους αυτό της ρευστότητας, αφού οι περισσότερες εταιρίες πληρώνουν σε 6 μήνες τους παραγωγούς που τους παραδίδουν την πρώτη ύλη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ