ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

Ιδού πρόταση για τους αγρότες της Πιερίας
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΑΥΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ»
ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΦΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΙΑΤΖΙΟΥ
Ιδού πρόταση για τους αγρότες της Πιερίας
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΑΥΡΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ»
ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΦΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΖΙΑΤΖΙΟΥ
Πολύ ενδιαφέρουσα όσο και χρήσιμη αποδείχτηκε η ημερίδα που διοργανώθηκε στο πρώην Δημαρχείο της Κονταριώτισσας, από την ομάδα της κ. Ελευθερίας Τζιάτζιου το βράδυ της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου και αφορούσε την καλλιέργεια της τρούφας στην περιοχή. Παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Γ. Φαρμάκης, οι Αντιδήμαρχοι Πέτρ. Κιάφας, Μαρ. Τσιμήτρη  και Σοφ. Νούλα, ο περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Πιερίας Δημήτρης Τσιμήτρης, ο Πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης Στέργ. Φαρμάκης, εκπρόσωπος του Βουλευτή της ΝΔ Κ. Κουκοδήμου, αλλά και αρκετοί ενδιαφερόμενοι που έσπευσαν να πληροφορηθούν για την άγνωστη αυτή καλλιέργεια.
Η κ. Τζιάτζιου με την βοήθεια διαφανειών παρουσίασε στοιχεία για την καλλιέργεια της τρούφας, την οποία οι ειδικοί αποκαλούν «μαύρα διαμάντια της κουζίνας», με πολύ μεγάλη προσφορά στην υγεία. Η τιμή της φτάνει τα 3000 Ευρώ το κιλό, ενώ υπάρχουν 6 εμπορεύσιμα είδη. Αναφερόμενη στις δαπάνες και στο κόστος καλλιέργειας τόνισε ότι φτάνει στα 1600 Ευρώ/στρέμμα. Τον λόγο πήραν και οι συνεργάτες της κ. Τζιάτζιου, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήματα, απορίες και τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων. Είναι απολύτως σίγουρο πως αυτή η πρωτοβουλία της Ελευθερίας Τζιάτζιου μπορεί και πρέπει να έχει συνέχεια, μιας και η προοπτική της περιέχει τα στοιχεία εκείνα που δίνουν αισιοδοξία για το μέλλον!

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αναπτυχθεί μια έντονη φιλολογία αναφορικά με το θέμα της επιστροφής του κόσμου στην γεωργία, στην οποία θα πρέπει να γίνουν κάποιες διευκρινήσεις.
Ασφαλώς και ισχύει αυτή η αθρόα επιστροφή στην γεωργία, αλλά όχι ως μια επιλογή των νέων ή των ανέργων που αυξήθηκαν δυσανάλογα από την ύφεση και το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Είναι μια επιλογή ανάγκης που τους οδηγεί στο να ασχοληθούν με την γη, αρκεί βεβαίως αυτή να είναι ως προαπαιτούμενο, δηλ. να υπάρχει. Κατά τα λοιπά οι δείκτες στα κόστη παραγωγής των καλλιεργειών δεν έχουν μειωθεί στο ελάχιστο.
Αντίθετα μάλιστα, η ασταμάτητη ανηφορική τροχιά στα υγρά καύσιμα, οι παραμένουσες υψηλές τιμές στα λιπάσματα και τους σπόρους, συνεχίζουν να λειτουργούν αποτρεπτικά στους συντελεστές του υψηλού κόστους παραγωγής, ενώ και η πρωτοφανής έλλειψη ρευστού στην αγορά δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα στον πρωτογενή τομέα. Είναι θέματα που καίνε και πρέπει να πρωταχθούν...

ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ,  ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;
Δάνεια 30 εκατ. Ευρώ για τους Έλληνες χοιροτρόφους ετοιμάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα τουλάχιστον με ανακοίνωση του υπουργείου, την οποία υπογράφει ο αρμόδιος αναπληρωτής  υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. Το ποσό του δανείου δεν θα ξεπερνά τις 500.000 Ευρώ για κάθε δικαιούχο χοιροτρόφο και 300 Ευρώ για κάθε χοιρομητέρα, Την εγγύηση του Δημοσίου, μέχρι 80% δίνει στα δάνεια που θα δοθούν απ΄ τις τράπεζες στους χοιροτρόφους.
Αυτά τουλάχιστον συμβαίνουν στο θεωρητικό κομμάτι της όλης υπόθεσης, έτσι όπως θέλουν να μας το σερβίρουν επικοινωνιακά. Αφού είναι γνωστόν ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας,  δίνουν πλέον δάνεια με το σταγονόμετρο και οι χοιροτρόφοι τα βλέπουν μόνον με τα... κιάλια.
Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν οι ίδιοι οι χοιροτρόφοι της περιοχής μας, σε γενόμενη ερώτηση, στο κατά πόσο αυτά τα δάνεια τους εξυπηρετούν και βοηθούν την τελματωμένη χοιροτροφία μας....
3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  ΚΑΙ ΤΥΡΙΟΥ
21-23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ο Ελληνικός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 21-23 Οκτωβρίου, στην Αθήνα. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί η 3η Έκθεση Γάλακτος και Τυριού.
Το φεστιβάλ θα επισκεφθούν τόσο εξειδικευμένο εμπορικό κοινό αποτελούμενο από εκπροσώπους εμπορικών αλυσίδων, εξαγωγικών εταιριών και διεθνών δικτύων διανομών του εξωτερικού, όσο και πάνω από 15.000 καταναλωτές και φίλοι του ελληνικού τυριού. Το συνέδριο και η έκθεση που θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στους χώρους του φεστιβάλ στοχεύουν στην ανάπτυξη του σχεδιασμού δράσεων, στη σύναψη συνεργασιών και την ενίσχυση της εταιρικότητας καθώς και στην ενίσχυση της δικτύωσης και της προβολής του τομέα της κτηνοτροφίας και της παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου και είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών της τυροκομία και γαλακτοκομίας. Ένας θεσμός που καθιερώθηκε πλέον στις συνειδήσεις των ανθρώπων αυτού του σημαντικού κλάδου για την Εθνική μας οικονομία!

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ Ο Α. ΣΥΝ/ΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΠΝΩΝ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Η είδηση μας έρχεται από την γειτονική Ελασσόνα και μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία, όσον αφορά, τον ρόλο, την ύπαρξη και τη λειτουργία του συνεταιριστικού κινήματος, που συνεχίζει να υψώνει το ανάστημά του στα σημεία και τέρατα της παγκοσμιοποίησης: χορηγήθηκε λοιπόν, άδεια σύστασης επαγγελματικού εργαστηρίου παραγωγής προϊόντων καπνού στον Αγροτικό Συν/σμό Παραγωγών Καπνών Πούρων του Δήμου Ποταμιάς Ελασσόνας, της Λάρισας. Ο Α.Σ. Ποταμιάς είχε υποβάλλει  την αίτηση στις 5 Απριλίου 2011 και εγκρίθηκε γιατί παράγει προϊόντα καπνού, κατόπιν ειδικής άδειας εκτός καθεστώτος αναστολής του φόρου από το 2004, σε συνδυασμό με την υπεύθυνη δήλωσή του σχετικά με την παραγωγική δυναμικότητα των εγκαταστάσεών του. Η άδεια ισχύει για 3 χρόνια.
Τέτοιες πρωτοβουλίες και ενέργειες, που σίγουρα είναι ελάχιστες ανά την επικράτεια, περιποιούν τιμή και προβάλλουν το συνεταιριστικό μας κίνημα, που τα τελευταία χρόνια ελάχιστα έχει να επιδείξει και συγκεντρώνει την αρνητική κριτική της πλειοψηφίας του αγροτικού κόσμου!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ