ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

ΜΗΝ ΒΙΑΣΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ  ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΣΑΣ!

 

Στην τελική ευθεία μπήκε η διαδικασία για την έναρξη της κοπής ακτινιδίων και στην περιοχή της Πιερίας. Καθημερινά οι αρμόδιοι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας Πιερίας βρίσκονται στα περιβόλια και πραγματοποιούν σακχαρομετρήσεις, ενώ από φέτος την έναρξη κοπής ακτινιδίων θα ανακοινώσει όχι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά η οικεία υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι του ιδιωτικού εμπορίου βρίσκονται ήδη στα περιβόλια της περιοχής μας και κάποιοι από αυτούς δίνουν και προκαταβολές των 500 Ευρώ για να “κλείσουν” τις ποσότητες που επιθυμούν να εμπορευθούν. Και μέσα σε όλα αυτά, παρεμβατικό ρόλο που διαμορφώνει τις τιμές, παίζει φέτος η ΕΑΣ Πιερίας η οποία είναι αποφασισμένη να συγκεντρώσει ακτινίδια για λογαριασμό των παραγωγών-μελών της, καλώντας τους να το δηλώσουν αυτό στις εγκαταστάσεις της. Οι ακτινιδιοπαραγωγοί θα πρέπει να προσέξουν και να μην βιαστούν να κόψουν, αλλά και να κόψουν μόνον αν πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις!

 

Μέχρι 27 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΤΕ ΤΟ “ΕΝΝΙΑΧΙΛΙΑΡΟ”  ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

Την ευκαιρία να υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στο Μέτρο 144 δίνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε όσους πρώην και νυν καπνοπαραγωγούς που δεν είχαν κάνει αίτηση μέχρι σήμερα . Δικαίωμα υποβολής  αίτησης ενίσχυσης έχουν όσοι δικαιούχοι δεν έχουν ενταχθεί ήδη σε αυτό και ήταν επιλέξιμοι κατά την πρώτη περίοδο υποβολής αιτήσεων (Ιανουάριος – Μάρτιος 2011), αλλά λόγω διοικητικών ή λοιπών εκκρεμοτήτων ως προς την ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης -οι οποίες έχουν αποκατασταθεί- δεν κατάφεραν να υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης. Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο Μέτρο 144 συνολικά 41.400 δικαιούχοι και έχει καταβληθεί σε αυτούς το ποσό της α' δόσης που αντιστοιχεί σε 93.786.133,28 Ευρώ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Πέμπτη  27 Οκτωβρίου. Οπότε μην καθυστερείτε καθόλου φίλοι ενδιαφερόμενοι!

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ 17/10 ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Μέχρι και  την ερχόμενη  Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μπορούν να υποβάλουν στα κατά τόπους καταστήματα του ΕΛΓΑ, την δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής για το 2011 όσοι αγρότες-παραγωγοί για διάφορους λόγους δεν την κατέθεσαν τις προκαθορισμένες ημερομηνίες. Τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσουν είναι: 1. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 (με βεβαίωση του γνησίου υπογραφής), όπου θα αναγράφονται:
α) τα στοιχεία του αγροτεμαχίου (τοποθεσία, είδος καλλιέργειας και έκταση)
β) τα στοιχεία του κατόχου του αγροτεμαχίου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, Αριθμός Φορολογικού Μητρώου). 2. Αντίγραφο του χαρτογραφικού υπόβαθρου του αγροτεμαχίου, όπου θα αναγράφεται ο 13ψήφιος κωδικός. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, για τις δηλώσεις αυτές ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα στις μέχρι σήμερα αποφάσεις, δηλαδή ποσοστιαία προσαύξηση ή απομείωση της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς μέχρι 20%, καθώς και η δυνατότητα διακανονισμού αποπληρωμής της ασφαλιστικής εισφοράς, που προκύπτει από την υποβολή των παραπάνω καλλιεργειών, σε δόσεις (έως 2 δόσεις, Οκτώβριος - Νοέμβριος 2011).

 

ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Μεγάλη είναι η κρίση που περνάει και ο κλάδος των γεωργικών μηχανημάτων τα τελευταία χρόνια, όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων, από το 2007 η αγορά έχει υποστεί καθίζηση, εμφανίζοντας μείωση πωλήσεων περίπου 75 %, ενώ έχει ήδη χαθεί το 30 % των θέσεων εργασίας. Όπως υποστηρίζουν, δεδομένου ότι, τα γεωργικά μηχανήματα είναι επενδυτικά αγαθά, η μείωση των πωλήσεων αντικατοπτρίζει την μείωση των επενδύσεων στην πρωτογενή παραγωγή, με συνέπεια να γίνεται ανέφικτη στο μέγιστο, ανάπτυξη της γεωργίας, ενός τομέα που, όπως δείχνουν τα στοιχεία των εξαγωγών του 2011, μπορεί να βοηθήσει την ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας μαζί με τον Τουρισμό και τη Ναυτιλία. Ελάχιστες είναι οι επενδύσεις-αγορές των αγροτών-παραγωγών σε αγροτικά μηχανήματα,  αφού άλλωστε καθημερινά βομβαρδίζονται από πληροφορίες αντιφατικές που διοχετεύονται και δεν διαψεύδονται από την επίσημη κυβέρνηση και προκαλώντας αναστολή και φόβο ακόμη και σε αγρότες που έχουν την απόλυτη ανάγκη στην καθημερινότητά τους αυτών των ειδών!

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ Π.Ο.Π. ΚΑΙ Π.Γ.Ε.

Σε κάθε περιοχή της χώρας μας παράγονται ελαιόλαδα με γεύση, άρωμα και χρώμα, χαρακτηριστικά απ τα οποία εξαρτώνται οι ποικιλίες της ελιάς, το έδαφος , το υψόμετρο και το κλίμα της περιοχής καλλιέργειας. Τα ελαιόλαδα ΠΟΠ(δηλ. Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) φέρουν το όνομα της περιοχής τους, ενώ η παραγωγή, μεταποίηση και επεξεργασία γίνεται σε οριοθετημένη γεωγραφικά περιοχή.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως η χώρα μας κατοχύρωσε στην Ε.Ε. τις εξής 14 περιοχές παραγωγής ελαιολάδου ΠΟΠ: Βιάννος Ηρακλείου Κρήτης, Λυγουριό Ασκληπειού, Βόρειος Μυλοπόταμος  Ρεθύμνης Κρήτης, Κροκεές Λακωνίας, Πετρίνα Λακωνίας, Πεζά Ηρακλείου Κρήτης, Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης, Καλαμάτα, Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης, Σητεία Λασιθίου Κρήτης, Αποκόρωνας Χανίων Κρήτης, Θραψανό και Φοινίκι Λακωνίας.

Στα ελαιόλαδα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης(δηλ. τα ΠΓΕ) έχουμε κατοχυρώσει 11 περιοχές παραγωγής ελαιολάδου, οι οποίες είναι: Ζάκυνθος, Θάσος, Κεφαλονιά, Λακωνία, Λέσβος, Ολυμπία, Πρέβεζα, Ρόδος, Σάμος, Χανιά  και Άγιος Ματθαίος Κέρκυρας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ