ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

kalathioΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΛΑΘΙ

Με αφορμή την ανακοίνωση των περιεχομένων με τα οποία θα αποτελείται το αγροτικό καλάθι στην Ανατολική Μακεδονία κι επειδή επίκειται να ανακοινωθεί αντίστοιχο καλάθι για την Κεντρική Μακεδονία, στην οποία εμείς ζούμε και λειτουργούμε, θεωρώ πως η Πιερία θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει σε αυτό το καλάθι κυρίως τα καπνά ανατολικού τύπου Σαμψούς καθώς και τα επώνυμα και ποιοτικά ακτινίδια που παράγονται και τα οποία προσφέρουν μεγάλο εισόδημα στους αγρότες μας.

Δευτερευόντως θα πρέπει να έχει τα κεράσια, τα σταφύλια Κρίμσον αλλά και τα μύδια, ενώ θα μπορούσαν να βρίσκονται στον αγροτικό καλάθι της Κεντρικής Μακεδονίας τα επώνυμα ποιοτικά κτηνοτροφικά προϊόντα(τυροκομικά είδη), τα οποία είναι γνωστά ανά το πανελλήνιο.

Μπορεί και πρέπει να οριστούν προϊόντα με πολύ προσοχή και με ισορροπία, αναλόγως και με την ιστορία και την συνεισφορά τους στο εισόδημα των τοπικών κοινωνιών!

ΦΘΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ  Η

ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!

 

Μεγάλες δυσκολίες και πολλά εμπόδια περνάει ο κλάδος της χοιροτροφίας εντός και εκτός Ελλάδος, την χρονιά που διανύουμε. Αιτία δεν είναι μόνον η αύξηση των τιμών των ζωοτροφών, αλλά και η υποχρεωτικότητα βελτίωσης των χοιροτροφικών εγκαταστάσεων που θέτει η Ε.Ε. η οποία μάλιστα θα ισχύσει από τις αρχές του 2013.

Σημειώστε εδώ ένα αριθμητικό στοιχείο από το οποίο μπορείτε να εξαγάγετε χρήσιμα συμπεράσματα: η Ε.Ε. είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χοιρινών, μετά την Κίνα και η παραγωγή της, το 2012 αναμένεται να μειωθεί ακόμη περισσότερο, κατά 14,6 εκατ. τόνους, στους 146,9 εκατ. τόνους, που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 6 ετών.

Η χοιροτροφία, ένας πολύ σημαντικός κλάδος της κτηνοτροφίας μας, έχει επιδείξει τεράστια συνεισφορά στις τοπικές οικονομίες και αντίστοιχα στην Εθνική μας οικονομία, φθίνει επικίνδυνα και η Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας δεν φαίνεται να συγκινεί ή και να πείθει τους συναρμόδιους υπουργούς και υπευθύνους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, με αποτελέσματα τραγικά για τους χοιροτρόφους μας!

 

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Επενδυτικό πρόγραμμα πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ύψους 150 Εκατ. Ευρώ υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.

Το μέτρο 123 για την αύξηση της αξίας των αγροτικών προϊόντων συγχρηματοδοτείται απ΄ την Ε.Ε. και το Ελληνικό Δημόσιο.

Από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ξεκινάει η κατάθεση των φακέλων, και η προθεσμία λήγει στις 28 Δεκεμβρίου. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν: το κρέας, το γάλα, αβγά και πουλερικά, μέλι, σηροτροφία, σαλιγκαροτροφία, δημητριακά, ελαιούχα προϊόντα, κρασιά, οπωροκηπευτικά, άνθη, ζωοτροφές, σπόρους αλλά φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές να ενημερώνονται από την Διεύθυνση Προγραμματισμού Τμήμα Δημοσίων και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από τις οικείες Διευθύνσεις Γεωργίας των Περιφερειών τους  ή και φυσικά από το διαδίκτυο στην γνωστή ηλεκτρονική διεύθυνση: www.minagric.gr

 

ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ

“ΧΑΣΑΜΕ” ΤΟ ΤΕΥΤΛΟ!

Έδωσε χρήμα και εισόδημα στους αγρότες της Πιερίας. Στήριξε οικογένειες και βοήθησε στην συντήρησή τους με τον πλέον εύσχημο τρόπο. Ο λόγος φυσικά για το τεύτλο και την τευτλοκαλλιέργεια που ανθούσε στην Πιερία τα προηγούμενα χρόνια, αφού έφτασε να καλλιεργείται μέχρι και σε 30.000 στρέμματα.

Την καλλιεργητική χρονιά που διανύουμε, μετά βίας υπάρχουν 2.500- 3.000 στρέμματα τεύτλων στο νομό μας και γι αυτό την ευθύνη έχουν οι πολιτικές που χαράχθηκαν μετά το 2006 και δεν στηρίχθηκε το προϊόν αυτό. Φυσική συνέπεια: να κλείσουν και 2 από τα 5 λειτουργούντα Εργοστάσια Ζάχαρης ανά την επικράτεια και τα 3 εναπομείναντα να προσπαθούν να μαζέψουν πρώτη ύλη από τους απρόθυμους αγρότες-καλλιεργητές που παράτησαν το τεύτλο.

Αντ΄ αυτών όμως ανθούν και ευημερούν τα 2 εργοστάσια της ΕΒΖ στην Σερβία, ενώ τα εργοστάσια της Ξάνθης και της Λάρισας, που από το 2007 θα παρήγαγαν βιοαιθανόλη βρίσκονται παροπλισμένα και αναζητούνται νέοι ιδιοκτήτες επενδυτές. Για πολλά μας φταίνε οι άλλοι. Για κάποια όμως που μπορούσαμε εμείς να κάνουμε και δεν τα κάναμε, δεν μας φταίνε οι ξένοι....

 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Ανώτατη «οροφή» τα 70.000 Ευρώ θα είναι από εδώ και πέρα  η αποζημίωση που μπορεί να καταβάλλει ο ΕΛ.Γ.Α. στους δικαιούχους αγρότες,  με βάση τους κανονισμούς ασφάλισης της Φυτικής Παραγωγής και του Ζωικού Κεφαλαίου του ΕΛ.Γ.Α.  Οι  δύο Υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης προβλέπουν επίσης περισσότερους ασφαλιζόμενους κινδύνους και πιο γρήγορη εκτίμηση από τους γεωπόνους και τους κτηνιάτρους του ΕΛΓΑ . Σχετικά με το ζωικό κεφάλαιο η καινοτομία που φέρνει ο νέος Κανονισμός είναι ότι η εκτίμηση της ζημιάς θα γίνεται τουλάχιστον μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που θα ενημερώσει ο κτηνοτρόφος για τη ζημιά . Υποχρέωση του κτηνοτρόφου είναι να διατηρεί τα πτώματα των ζώων και να τα προφυλάσσει από αλλοιώσεις εξωγενών παραγόντων. Πάντως στο παρελθόν είχε στηθεί τρελό πάρτι για κάποιους αγρότες που έπαιρναν αποζημιώσεις πολύ υψηλές και φτάσανε έτσι τον ΕΛΓΑ να χρωστάει 4,5 δις Ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ