ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

«ΤΡΕΧΟΥΝ» ΓΙΑ  ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ
«ΤΡΕΧΟΥΝ» ΓΙΑ  ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ
Με τους ελέγχους να βρίσκονται σε εξέλιξη απτον ΟΠΕΚΕΠΕ και το σύστημα του ΟΣΔΕ να είναι ακόμα ανοιχτό για διορθώσεις, τα στελέχη του οργανισμού  αισιοδοξούν ότι και φέτος θα μπορέσει να πληρωθεί το 50% της ενιαίας ενίσχυσης στο τέλος Οκτωβρίου. Όπως είναι ήδη γνωστό, η Ελλάδα έχει πάρει το πράσινο φως από την Κομισιόν για να προκαταβάλει το «τσεκ» της ενιαίας ενίσχυσης του 2011 από την επομένη της 16ης Οκτωβρίου. Έχοντας ήδη προχωρήσει στους ελέγχους, οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητούν διορθώσεις από όλες τις ΕΑΣ, οι οποίες  ήδη ξεκινήσανε  να επεξεργάζονται τα νέα στοιχεία. Στη συνέχεια, θα γίνει ο  έλεγχος και μαζί με τα αποτελέσματα των επιτόπιων και των ηλεκτρονικών διασταυρωτικών ελέγχων θα διαπιστώσει η Κομισιόν εάν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, ώστε να δοθούν τα χρήματα στους παραγωγούς μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το 50% των δικαιωμάτων είχε κατατεθεί στις 29  Οκτωβρίου. Βέβαια εδώ θα πρέπει να αναφερθεί πως υπάρχει ακόμη σε εκκρεμότητα η πληρωμή-εξόφληση της ενιαίας προηγούμενων χρόνων η οποία επιτέλους θα πρέπει να ολοκληρωθεί οριστικά και αποτελεσματικά και να μην υπάρχει ως μια πληγή για τους αγρότες που περιμένουν να εξυπηρετηθούν!
Ο ΕΛΓΑ ΘΑ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΑΣ ΟΜΩΣ...
Αυξημένα θα είναι φέτος τα έσοδα του ΕΛΓΑ από τις εισφορές των αγροτών οι οποίοι έχουν καταθέσει δηλώσεις καλλιέργειας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα έσοδα – όπως αυτά προκύπτουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αφορούν τα 2/3 των παραγωγών και των στρεμμάτων που οριστικοποιήθηκαν – αγγίζουν τα 145 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα μάλιστα με  τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ  Χρήστο Χατζηαντωνίου ήδη έχει καλυφθεί ο στόχος του οργανισμού για το έτος που ήταν τα 140 εκατ. Ευρώ. Επίσης ανέφερε ότι τα συνολικά περσινά έσοδα του ΕΛΓΑ από τις δηλώσεις καλλιέργειας δεν ξεπέρασαν τα 90 εκατ. Ευρώ.
«Το νέο σύστημα ασφάλισης με την σύνδεση δήλωσης καλλιέργειες και ΟΣΔΕ προχωράει με επιτυχία. Τα στοιχεία που πήραμε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνολικό πλήθος δηλώσεων 640.000 αγροτών μας δίνουν έσοδα 145 εκατ. Ευρώ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πέρσι τα συνολικά μας έσοδα ήταν 90 εκατ. Ευρώ. Με απλά λόγια είμαστε στα 2/3 των παραγωγών και στρεμμάτων που οριστικοποιήθηκαν και είμαστε 50% πάνω»,  όπως αναφέρει ο κ. Χατζηαντωνίου. Μακάρι να ναι έτσι κι επιτέλους να “ανασάνει” ο ΕΛΓΑ, αν και το ζήτημα δεν είναι τι κάνει ο ΕΛΓΑ, αλλά κατά πόσο θα καλύπτονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται!
ΚΟΨΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ!
Θα πληροφορηθήκατε ασφαλώς πως το κράτος θα συνεχίσει να επιχορηγεί τις δύο υπάρχουσες αγροτοσυνδικαλιστικές Οργανώσεις της χώρας μας, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ μόνο για φέτος(το 2011), ενώ από το 2012 είναι υποχρεωμένες να δημιουργήσουν έναν ενιαίο συνδικαλιστικό φορέα και αν αυτό δεν είναι δυνατό, την επιχορήγηση θα λάβει μόνο η οργάνωση που αποδεδειγμένα έχει προσπαθήσει για τη συνένωση. Τουλάχιστον αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από το ρεπορτάζ που υπάρχει.  Δηλ. το κράτος μας, θα συνεχίσει να δίνει έναν σκασμό χρήματα στους αγροτοπατέρες συνδικαλιστές στο όποιο σχήμα προκύψει,  για να εκπροσωπούν άραγε ποιον ή ποιους αγρότες, αφού είναι γνωστό πως η βάση έχει γυρίσει την πλάτη στα θεσμοθετημένα αγροτοσυνδικαλιστικά όργανα; Θεωρώ πως θα πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα, η άνευ λόγου και αιτίας πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση των αγροτοσυνδικαλιστικών Οργανώσεων της χώρας μας, όπου κι αν ανήκουν αυτές, ή σε όποιο σχήμα κι αν καταλήξουν. Αν δεν τα κάνουν είναι συνυπεύθυνοι της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει αυτά τα όργανα!
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ
Ο ΕΛΟΓΑΚ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Τον κίνδυνο αποδιοργάνωσης του ΕΛΟΓΑΚ μέσα από τη διαδικασία της συγχώνευσης των οργανισμών του αγροτικού χώρου που επέλεξε η κυβέρνηση, εκφράζουν  οι άμεσα εμπλεκόμενοι παράγοντες της κτηνοτροφίας και έμπειροι τεχνοκράτες με γνώση της αγοράς. Ανεξάρτητα πάντως από τις  ενστάσεις, αυτό στο οποίο όλοι δείχνουν να συμφωνούν είναι πως ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια πρότυπο λειτουργίας για δημόσιο οργανισμό, καθώς, όχι μόνο έχει καταστεί αυτοχρηματοδοτούμενος (βασίζεται στις εισφορές  κτηνοτρόφων,  μεταποιητών και  εμπόρων) αλλά έχει καταφέρει να θέσει υπό την εποπτεία του πολύ δύσκολες αγορές όπως είναι αυτές του γάλακτος και τους κρέατος και να ισορροπήσει ανάμεσα σε αντιτιθέμενα συμφέροντα ισχυρών επαγγελματικά κλάδων. Μόνο τα ισοζύγια που έχει στην αρμοδιότητά του και υποστηρίζει με συνέπεια ο ΕΛΟΓΑΚ για το γάλα και το κρέας, αποτελούν το ισχυρότερο εργαλείο που έχει στη διάθεσή της η Πολιτεία για την «πάταξη» των ελληνοποιήσεων και την ενίσχυση, όχι μόνο της ταυτότητας αλλά και της υπεραξίας της εγχώριας παραγωγής. Πάντως και μόνο το γεγονός ότι ο ΕΛΟΓΑΚ είναι αυτοχρηματοδοτούμενος Οργανισμός σημαίνει πολλά!

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ
ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΩΝ
Το τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας ανακοινώνει στους καλλιεργητές ακτινιδίων ότι η ημερομηνία έναρξης συγκομιδής των ακτινιδίων για το 2011 θα καθοριστεί από την υπηρεσία, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, έτσι ώστε η συλλογή και διακίνηση των καρπών να πραγματοποιηθεί μετά από την επίτευξη της εμπορικής ωρίμανσης. Για το σκοπό αυτό η υπηρεσία αυτή διενεργεί δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον καθορισμό της βέλτιστης ημερομηνίας έναρξης συγκομιδής. Η ευθύνη για πρόωρη κοπή βαρύνει όλους τους εμπλεκομένους στην εμπορική αλυσίδα διάθεσης των ακτινιδίων, από τον παραγωγό έως τον τελικό διαθέτη. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με επιβολή χρηματικού προστίμου από την επιτροπή επιβολής κυρώσεων της Π.Ε. Πιερίας σύμφωνα με την σχετική  διυπουργική απόφαση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ