ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΜΕΧΡΙ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Η μοναδική δευτεροβάθμια συνεταιριστική Οργάνωση του νομού, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Πιερίας, με σχετική της ανακοίνωση,  γνωστοποιεί σε όλους τους  ακτινιδιοπαραγωγούς του νομού μας ότι: θα πραγματοποιήσει φέτος συγκέντρωση ακτινιδίων για λογαριασμό των αγροτών-παραγωγών στα διαλογητήρια - Ψυγεία Κορινού. Για τον λόγο αυτό η Οργάνωση καλεί τους ενδιαφερόμενους ακτινιδιοπαραγωγούς που θέλουν να συνεργαστούν με αυτήν,   να σπεύσουν και να δηλώσουν  εγκαίρως  τις  ποσότητες ακτινιδίων που θα παραδώσουν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται για τον λόγο αυτό   τα γραφεία της Ε.Α.Σ. Πιερίας, στην Κατερίνη, επί της οδού Χατζόγλου 48,   μέχρι και  το Σάββατο  8 Οκτωβρίου 2011.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι αγρότες ακτινιδιοπαραγωγοί να επικοινωνούν  στα τηλέφωνα 2351046520  και  2351041666. Και βέβαια σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να παραδώσετε τα ακτινίδιά σας στην ΕΑΣ Πιερίας, που αποτελεί τη μοναδική φερέγγυα και αξιόπιστη λύση μέσα στο ομιχλώδες τοπίο του εμπορίου!
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 2016
Την κατάργηση των ποσοστώσεων στην αγορά της ζάχαρης καθώς και της εγγυημένης ελάχιστης τιμής από το 2016 θα προτείνει η Κομισιόν, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σχετικό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. Σύμφωνα με τις προτάσεις που θα τεθούν επί τάπητος τον επόμενο μήνα, το τρέχον σύστημα ποσοστώσεων που λήγει το 2015, θα παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2016 «ώστε να υπάρξει μία εύλογη περίοδος προσαρμογής για όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο» αναφέρει το πρακτορείο. Επίσης στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν προβλέπεται 6,9% αύξηση των εξαγωγών ζάχαρης της Ε.Ε. και 4,7% μείωση των εισαγωγών έως το 2020.Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκλήρωσε τη μεταρρύθμιση της αγοράς ζάχαρης το 2009, μετά από διαπραγματεύσεις με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Όταν το 2010 οι τιμές στη διεθνή αγορά άγγιξαν υψηλό τριετίας, οι παραδοσιακοί προμηθευτές της Ε.Ε. πούλησαν το προϊόν αλλού, προκαλώντας ελλείψεις, ιδίως στην πορτογαλική αγορά, αναγκάζοντας την Κομισιόν να επιτρέψει δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο την πώληση ζάχαρης εκτός ποσοστώσεων αλλά και τις εισαγωγές χωρίς δασμούς.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ
Στο πλαίσιο της Γιορτής του Αγρότη που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην Καρίτσα του Δήμου Δίου Ολύμπου, θα ήταν καλό να διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα, τις οποίες εκτιμώ και πιστεύω ότι θα παρακολουθήσει ο αγροτικός πληθυσμός όχι μόνον του δήμου αυτού αλλά και ολόκληρου του νομού.
Για παράδειγμα θα μπορούσε να διοργανωθεί μια ομιλία από κάποιον διορισμένο παράγοντα του ΕΛΓΑ, ή από κάποιο έμπειρο στέλεχος του Οργανισμού αυτού, αναφορικά με τις αλλαγές που επήλθαν σ’ αυτόν απ τις αρχές του χρόνου, αλλά και να γίνει μια περαιτέρω ενημέρωση για τα αντιχαλαζικά δίχτυα, με την παράλληλη υποβολή ερωτήσεων και αποριών που υπάρχουν από τους άμεσα εμπλεκόμενους και αγρότες της περιοχής μας. Δε νομίζω να χρειάζονται πολλές λεπτομέρειες για να ενταχθούν στην Γιορτή του Αγρότη και αυτού το είδος εκδηλώσεων και αν κινηθούν γρήγορα και έγκαιρα οι διοργανωτές της Έκθεσης αυτής νομίζω ότι μπορεί τελικά  αυτό να υλοποιηθεί!
ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!!
Μια ενδιαφέρουσα παράμετρο επέρχεται με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση στην Βουλή αναφορικά με την χρηματοδότηση των 3 μεγάλων και γνωστών αγροτοσυνεταιριστικών και συνδικαλιστικών Οργανώσεων της χώρας μας.
Με βασική τροπολογία λοιπόν υποχρεώνονται η ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ και ΠΕΝΑ(Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών), να συγχωνευθούν σε μια ενιαία Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος και να δημιουργήσουν έτσι την ΣΑΣΕ. Ειδάλλως δεν έχει φράγκα, δηλ. δεν θα υπάρχει η χρηματοδότηση από τις εισφορές του 1% που πληρώνουν με αίμα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας στον ΕΛΓΑ, η οποία μάλιστα δεν θα μπορεί να ξεπερνά το 1.000.000 Ευρώ παρακαλώ.
Για να δείτε που συνεχίζει να βρίσκεται ο τόπος και σε ποιανών τσέπες συνεχίζουν να μπαίνουν κρατικά χρήματα τα οποία μάλιστα δανειζόμαστε, την ώρα που ο αγροτικός πληθυσμός δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στην στοιχειώδη καθημερινότητά του!
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ  «ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ & ΔΙΑΛΟΓΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΣΠΕΚΟ ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ»
Ο ΣΠΕΚΟ Βροντούς στην Πιερία, προκειμένου να προβεί σε εγκατάσταση 1000τμ. ψυκτικών χώρων και διαλογητηρίου αγροτικών προϊόντων, καλεί τα ενδιαφερόμενα μελετητικά γραφεία να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τη σύνταξη της απαιτούμενης μελέτης
Οι φάκελοι θα γίνονται δεκτοί ώρες γραφείου στα γραφεία του ΣΠΕΚΟ, μέχρι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011.
Για περισσότερες πληροφορίες και ή διευκρινήσεις στα τηλέφωνα: 2351055246 / 46330, φαξ: 2351055922, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ