ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

sekapΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΠΝΟΥ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΤΙΣ ΚΑΠΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Επιστολή στις καπνικές επιχειρήσεις “Μιχαηλίδης”, “ΣΕΚΕ”, “MISSIRIAN” και SOCOTAB απέστειλαν και οι 7 Ομάδες καπνού της Πιερίας.
Στην επιστολή αναφέρουν πως “μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήσαμε (ΕΑΣ Πιερίας, ΣΠΕΚΟ, Λόφο) αποφασίστηκε ότι οι Ομάδες καπνοπαραγωγών αρνούνται να υπογράψουν τα συμβόλαια εσοδείας 2011 διότι: υπάρχουν στην περιοχή μας απλήρωτα καπνά, εξακολουθούμε να έχουμε ενστάσεις για τις τιμές των συμβολαίων και στα συμβόλαια πρέπει να αναγράφεται η ημερομηνία έναρξης και λήξης της αγοράς(16/8/2011 έως 31/12/2011), ο τρόπος βαθμολόγησης, δεματοποίησης και πληρωμής των καπνών.”
Και συνεχίζουν οι Ομάδες Καπνού “εμείς προτείνουμε οι συμβατικές τιμές να είναι 3 στα συμβόλαια, όπως σας προτείναμε στην πρώτη σύσκεψη(6,00-4,00-0,50 ευρώ) τροποποιώντας την δεύτερη τιμή από 4,00 ευρώ στα 3,50 ευρώ. Φυσικά κλειδωμένη θα είναι η παραλαβή-παράδοση καθώς και η πληρωμή των καπνών έως τις 31/12/2011 σύμφωνα με τα δικά σας λεγόμενα. Τα επιμέρους θέματα των συμβολαίων(βαθμολόγηση-στις αποθήκες των παραγωγών-ένσταση και τρόπος πληρωμής να αναφέρονται συγκεκριμένα.” Και καταλήγουν στην επιστολή τους οι Ομάδες Καπνού της Πιερίας “πιστεύουμε να εκτιμήσετε τους ελιγμούς που έκαναν οι Ομάδες Παραγωγών της ποικιλίας Κατερίνης, για να βρεθεί μία λύση στο θέμα των συμβολαίων και να ασχοληθούμε πλέον με την καλλιέργεια και την συγκομιδή μιας βελτιωμένης ποιότητας καπνού, από την οποία ευελπιστούμε και εμείς και εσείς να έχουμε τα προσδοκώμενα κέρδη”.

ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ;

zaxariΣε μια χώρα που παραδοσιακά παρήγαγε ζάχαρη και είχε αυτάρκεια στο είδος αυτό, νοείται σήμερα κάποιοι να έχουν δημιουργήσει τεχνηέντως την έλλειψή της στην αγορά; Κι όμως συμβαίνει και αυτό. Οι επαγγελματίες που χρειάζονται ως πρώτη ύλη την ζάχαρη(ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, εταιρίες τροφίμων κλπ.), το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο να προμηθευτούν την ζάχαρη από τα καταστήματα που την διαθέτουν και την αγοράζουν με το σταγονόμετρο.
Η τεχνητή έλλειψη της ζάχαρης από την αγορά αντιλαμβάνεστε πως επιδιώκεται να επιφέρει αυξήσεις στο είδος αυτό πρώτης ανάγκης και άρα να πλήξει ακόμη περισσότερο το εισόδημα όλων των καταναλωτών. Βλέπετε ο περιορισμός λειτουργίας των εργοστασίων της ΕΒΖ όπου παράγονταν η Ελληνική ζάχαρη έχει τα συνεπακόλουθα αποτελέσματα, μειώνοντας παράλληλα την απασχόληση στον τομέα αυτό που είχε την δική του δυναμική για τους αγρότες μας. Δεν ξέρω αν είναι λύση οι αθρόες εισαγωγές ζάχαρης, αλλά θεωρώ ως απαράδεκτο το γεγονός που συνεχίζει να ταλαιπωρεί και τους επαγγελματίες του χώρου!


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 144

Η πρώτη δόση για 28.500 δικαιούχους καπνοπαραγωγούς του Μέτρου 144 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, ύψους 65 εκατ. ευρώ πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους, την περασμένη Παρασκευή 1 Ιουλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα καταβληθέντα ποσά  ήταν  διαθέσιμα στους λογαριασμούς των παραγωγών από το πρωί του Σαββάτου 2 Ιουλίου. Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ προέβη στην αποστολή του σχετικού αρχείου πληρωμής στην ΑΤΕ, τράπεζα με την οποία συνεργάζεται, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχων από τον Διοικητικό Τομέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων καπνοπαραγωγών του μέτρου 144.  Με την ολοκλήρωση της πληρωμής θα έχουν καταβληθεί, συνολικά, 93 εκατ. ευρώ σε 41.047 δικαιούχους, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μετά κόπων και βασάνων και μετά από συνεχείς παλινωδίες το υπουργείο και η ηγεσία του κάνουν το αυτονόητο: πληρώνουν τους δικαιούχους καπνοπαραγωγούς μας, αφού τους ενέπαιζαν 2 μήνες τώρα!


ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ 7 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ

Πρόστιμα ύψους περίπου 94.000 Ευρώ σε ασυνεπείς μοίρασε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνολικά 7 επιχειρήσεις μεταποίησης της βιομηχανικής τομάτας,-χωρίς να τις κατονομάζει- γιατί στους σχετικούς ελέγχους που έγιναν, υπήρξαν παραβάσεις νομοθεσίας για εκπρόθεσμες πληρωμές σε Ομάδες Παραγωγών ανά την επικράτεια. Η επιβολή αυτών των χρηματικών προστίμων αφορούσε εταιρίες και αγροτοβιομηχανίες που είτε άργησαν να ξοφλήσουν τους αγρότες των Ομάδων Παραγωγών ή και δεν τις έχουν ξοφλήσει ακόμη.
Σημειώστε μάλιστα πως οι 6 από τις 7 επιχειρήσεις αυτές είναι υπότροπες, γιατί τους είχαν επιβληθεί πρόστιμα και στο παρελθόν. Τώρα, δεν ξέρω κατά πόσο κατ΄ αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακαλύπτει τώρα την Αμερική, αφού είναι γνωστό πως αυτή είναι η συνήθης και προσφιλής τακτική των βιομηχανιών του τομέα αυτού...

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ FARMA FAIR ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ 76η ΔΕΘ

Για πρώτη φορά στο πλαίσιο της μεγάλης κλαδικής 76ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2011, η Helexpo δημιουργεί τη νέα θεματική ενότητα Farma Fair κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες που γίνονται μέσα σε μία φάρμα και έχουν σχέση με την παραγωγή ζωοκομικών και φυτικών προϊόντων. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να γνωρίσουν, πέρα από την φυσική παρουσία των ζώων και φυτών, τη διαδικασία παραγωγής των προϊόντων, καθώς και να συμμετέχουν σε κάποιες δραστηριότητες. Παράλληλα, σε ειδική ενότητα θα διοργανωθεί και το Pet Festival. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο εμπλουτίζεται η μεγάλη αυτή Έκθεση με θέμα από τον κτηνοτροφικό τομέα, καθώς είναι γνωστό πως η ΔΕΘ διοργανώνει την AGROTICA ή την ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ ανά δύο χρόνια εναλλάξ και θα μπορούσε εκεί μέσα να εντάξει αυτήν την ενότητα. Υποθέτω πως όλα αυτά γίνονται ως μια ατραξιόν, ως χάπενινγκ για να προσελκύσουν πολλούς περισσότερους επισκέπτες κάτι που σίγουρα έχει την λογική του!


ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ  ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΕΛ.ΒΙ.Ζ.

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη διαδικασία πώλησης Πακέτου Μέτοχων της εταιρίας Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών «ΕΛ.ΒΙ.Ζ.» Α.Ε. έδωσε στη δημοσιότητα η Αγροτική Τράπεζα. Η ΕΛΒΙΖ ιδρύθηκε το 1963 με έδρα στο Πλατύ Ημαθίας και σήμερα διατηρεί 2 εργοστάσια παραγωγής ζωοτροφών στο Πλατύ Ημαθίας και τη Ξάνθη. Τα προϊόντα της Εταιρίας είναι ζωοτροφές, πρώτες ύλες ζωοτροφών και συμπληρώματα ζωοτροφών. Σύμφωνα με τις Ελεγμένες Οικονομικές Καταστάσεις της 31.12.2010, η Εταιρία πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους  10,8 εκατ. Ευρώ  και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων  1,0 εκατ Ευρώ. Κατά την 31.12.2010, η ΕΛΒΙΖ απασχολούσε 104 εργαζόμενους, μειωμένους κατά 22 σε σχέση με την 31.12.2009. Άλλη μια θυγατρική εταιρία της ΑΤΕ , με συνοπτικές διαδικασίες ξεπουλιέται και οδηγείται στα χέρια ιδιωτών επενδυτών, με συνέπειες και στο μέλλον των εργαζομένων της που βλέπουν την κατάσταση να οδηγείται σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ