4 προγράμματα για ανέργους έως 30 ετών για 45.000 νέους

Οι δράσεις αφορούν νέους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες και πτυχιούχους

Ανάσα» σε 45.000 νέους, ανέργους, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, δίνουν τέσσερα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού, το 28,02% των εγγεγραμμένων ανέργων αντιστοιχεί στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών. Το σύνολο το εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 704.818 άτομα, από τους οποίους οι 197.000 είναι νέοι έως 30 ετών. Τα έξι προγράμματα δίνουν κίνητρα σε επιχειρήσεις για να απασχολήσουν νέους από 16 έως 35 ετών. Οι συγκεκριμένες δράσεις αφορούν νέους επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες και πτυχιούχους.

Ειδικό τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 40.000 ανέργων.

Περισσότερες από 17.000 θέσεις προσφέρει το ειδικό τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης, με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 40.000 ανέργων μέχρι 30 ετών. Σκοπός του ειδικού τετραετούς προγράμματος είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με την επιχορήγηση μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, που αντιστοιχεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, ως κίνητρο για την πρόσληψη 40.000 άνεργων, για πλήρη απασχόληση. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση σε νέους έως 30 ετών, ωστόσο δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι ειδικές ομάδες ανέργων (άνεργοι που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης, γυναίκες μακροχρόνια άνεργες, πολύτεκνοι/-νες και τρίτεκνοι/-νες, και αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα, και ιδιαίτερα εκείνες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους κλάδους, όπως η πράσινη οικονομία.Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης, με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.

Σε 6.371 ανέρχονται οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας που απομένουν για πρόσληψη μέσω του ειδικού διετούς προγράμματος προώθησης της απασχόλησης, με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.
Το πρώτο πρόγραμμα είναι διετές, αφορά 25.000 ανέργους και μέχρι στιγμής από τις εταιρείες έχουν υποβληθεί στον ΟΑΕΔ αιτήσεις για 18.629 νέες θέσεις.
Το πρόγραμμα δίνει έμφαση σε νέους έως 30 ετών, ωστόσο δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι ειδικές ομάδες ανέργων (άνεργοι που βρίσκονται στο στάδιο πλησίον της σύνταξης, γυναίκες μακροχρόνια άνεργες, πολύτεκνοι/-νες και τρίτεκνοι/-νες, και αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, με προτεραιότητα στις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 άτομα κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα, και ιδιαίτερα εκείνες που δραστηρι οποιούνται σε καινοτόμους κλάδους, όπως η πράσινη οικονομία.
Τα ωφελούμενα άτομα θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για νέους 16-24 ετών 10.000 νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

Περίπου 8.000 θέσεις παραμένουν «ανοιχτές» στο «Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 16 έως 24 ετών, νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα». Οι προσληφθέντες θα υπογράψουν Σύμβαση Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας, ενώ στόχος του προγράμματος είναι η διευκόλυνση ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας. Η διάρκεια της σύμβασης αυτής μπορεί να ανέρχεται σε 12 μήνες και εφόσον μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας η διάρκεια της επιχορήγησης φτάνει τους 24 μήνες.

Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών - Νέων Επιστημόνων

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το πρόγραμμα επιχορήγησης 6.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ΝΕΕ) - Νέων Επιστημόνων έως 34 ετών. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι έχει ολοκληρωθεί ο αριθμός των θέσεων στις Περιφέρειες Στ. Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ