ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

24 ΕΑΣ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΑΣΕΓΕΣ

Επιστολή καταπέλτη στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου  και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Κώστα Σκανδαλίδη απέστειλαν 25 συνολικά ΕΑΣ από όλη την χώρα, μεταξύ των οποίων και η ΕΑΣ Πιερίας, αναφορικά με το θέμα του ανοικτού διαγωνισμού ανάθεσης των υπηρεσιών συμπλήρωσης συγκέντρωσης και καταχώρησης στη βάση δεδομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ των αλφαριθμητικών και γεωχωρικών στοιχείων για την υποβολή της ενιαίας ενίσχυσης. Η επιστολή κοινοποιήθηκε  στον ΟΠΕΚΕΠΕ  και την ΠΑΣΕΓΕΣ.
Όπως χαρακτηριστικά συνυπογράφουν οι 24 ΕΑΣ  απ΄ όλη την χώρα “αναφερόμαστε σε εσάς, ως τελευταία δυνατότητα προσφυγής, για την προστασία του δημόσιου χρήματος, για την αποτροπή της βλάβης που υφιστάμεθα και των κινδύνων που αντιμετωπίζουμε ως ΕΑΣ και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, πριν υποχρεωθούμε, τις αμέσως επόμενες ημέρες, να προσφύγουμε με κάθε νόμιμο μέσο στα δικαστήρια, τα όργανα και της Αρχές της Ε.Ε.”
Στον κατάλογο των ΕΑΣ που συνυπογράφουν εκτός της Πιερίας, είναι: η ΕΑΣ Διδυμοτείχου, Ξάνθης, Βέροιας, Κιλκίς, Σερρών, Λαγκαδά, Βισαλτίας, Έδεσσας-Σκύδρας, Νάουσας, Αρναίας, Κοζάνης-Σερβίων, Εορδαίας, Γρεβενών, Βοίου, Βόλου, Λάρισας-Τυρνάβου-Αγιάς, Πηλίου-Βορείων Σποράδων, Τρικάλων, Φαρσάλων, Αλμυρού, Ελασσόνας, Λευκάδας και Κεφαλληνίας-Ιθάκης.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ
ΜΕΤΡΟΥ 144 ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ

Επειδή υπήρξε μια λανθασμένη εντύπωση ή και μια μάλλον κακή ενημέρωση από τους καπνοπαραγωγούς μας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που δικαιούνται την ενίσχυση του 50% του εισοδήματος που έχασαν από την απώλεια των επιδοτήσεων του 2009, του Μέτρου 144(δηλ. το περιβόητο εννιαχίλιαρο), θα πρέπει να επαναλάβω πως η ενίσχυση αυτή δίνεται στα 3 καπνοπαραγωγικά έτη: 2011, 2012 και 2013 αντίστοιχα, ως εξής: φέτος, το 2011 δίνεται το 25% της συνολικής απώλειας σε σχέση με το 2009, χωρίς το ποσό αυτό να ξεπερνάει τα 4500 Ευρώ.
Το 2012, θα καταβληθεί το 17% της συνολικής απώλειας σε σχέση με το 2009 και το ποσό αυτό δεν θα ξεπερνάει τα 3000 Ευρώ ανά δικαιούχο.
Τέλος, το 2013, θα καταβληθεί το υπόλοιπο 8% της συνολικής απώλειας του 2009, και το ποσό που θα δοθεί δεν θα ξεπερνάει τα 1500 Ευρώ ανά δικαιούχο καπνοπαραγωγό.
Αυτά λοιπόν, για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις ή λάθος πληροφορίες στους φίλους καπνοπαραγωγούς μας που δικαιούνται αυτήν την ενίσχυση!


ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΙΝΗΤΟ
ΤΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για το ακίνητο που διαθέτει στη Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης προχωράει στις 15 Ιουνίου η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), σύμφωνα με το έγκυρο διαδικτυακό site Agronews. Πρόκειται για ένα ημιτελές κτίριο αποτελούμενο από οκτώ ορόφους, ισόγειο και δύο υπόγεια συνολικής επιφάνειας 6.282 τ. μ σε οικόπεδο επιφάνειας 1.019,79 τ. μέτρα. Η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού έχει οριστεί στα 18,8 εκατ. ευρώ. Η ακίνητη περιουσία της ΕΒΖ αποτιμάται περίπου στα 100 εκατ. ευρώ ωστόσο στο σύνολό της σχεδόν είναι προσημειωμένη. Προφανώς η κίνηση αυτή είναι ενταγμένη στην πολιτική της Ελληνικής Βιομηχανίας  Ζάχαρης να προχωρήσει στο ξεπούλημα  ή καλύτερα στην...αξιοποίηση των ακινήτων αυτού του πάλαι ποτέ αγροτοβιομηχανικού κολοσσού, πειθαρχώντας στις αρχές και τις προτροπές της τρόικας και των παραγόντων που έχουν βαλθεί να ξεπουλήσουν τον ιδρώτα και τον κόπο του αγροτικού κόσμου!


ΚΑΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ...ΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ;;;

Αύξηση των ποσοστώσεων στην ζάχαρη για επαναφορά των αγροτών στο τεύτλο, ζήτησαν Πολωνοί και Έλληνες στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. Το θέμα ξεκίνησε η Πολωνία που ζήτησε αύξηση 15% των ποσοστώσεων παραγωγής ζάχαρης, γιατί παρά τις δυνατότητες παραγωγής ζάχαρης μέσα στις χώρες της Ε.Ε. γίνεται αθρόα εισαγωγή τρίτων. Το λόγο πήρε ο δικός μας υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Κουτσούκος, που αναφέρθηκε στην αποτυχημένη μεταρρύθμιση του 2006, που μας οδήγησε στη σημερινή τραγική κατάσταση για το τεύτλο. Ζήτησε μάλιστα να υπάρξουν κίνητρα στη νέα ΚΑΠ για να μείνουν οι αγρότες μας στην τευτλοπαραγωγή, αφού πλέον η χώρα μας, από επαρκής, αδυνατεί να πιάσει ακόμη και την προβλεπόμενη ποσόστωση , που είναι -50% στην παραγωγή της ζάχαρης. Εν τω μεταξύ στην Ελληνική αγορά η πρώτη ύλη της ζάχαρης τείνει να γίνει είδος εν ανεπαρκεία.  Κάποιοι εν τω μεταξύ συνεχίζουν να δημιουργούν κερδοσκοπικά παιχνίδια εξαφανίζοντας την ζάχαρη από την αγορά, δίνοντάς την με...λίστα παρακαλώ στους επαγγελματίες, γεμίζοντας τις τσέπες τους με χρήματα στην υγεία των κερδοσκόπων ανά την υφήλιο!

 

ΣΕΚΑΠ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ

Το πρώτο βήμα για την αλλαγή του συνεταιριστικού χαρακτήρα και την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στη ΣΕΚΑΠ έγινε στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Παρασκευής 13 Μαΐου, καθώς η Αγροτική Τράπεζα πέτυχε να «περάσει», την τροποποίηση του καταστατικού που επιτρέπει πλέον και σε ιδιώτες-φυσικά πρόσωπα να κατέχουν μετοχές της καπνοβιομηχανίας. Δεν κατάφερε, ωστόσο, να κάνει το ίδιο και με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ύψους 25 εκατ. ευρώ), ούτε και με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της εταιρείας που προβλέπει σημαντικές περικοπές στο λειτουργικό κόστος. Αμφότερα τα δύο θέματα παραπέμπονται στην επόμενη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί σε περίπου ένα μήνα από τώρα.
Αυτό σημαίνει ότι αναβάλλονται και τα «αποκαλυπτήρια» των επίδοξων «μνηστήρων» της ΣΕΚΑΠ οι οποίοι θα επιχειρήσουν (μέσω της συμμετοχής στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δεδομένου ότι ούτε η ΑΤΕ αλλά και ούτε η ΣΕΚΕ θα εισφέρουν κεφάλαια) να αποκτήσουν τον έλεγχο της εταιρείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ