ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

aktinidioΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ
ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑΣ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  με επείγον έγγραφό του προς τις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες της χώρας (Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και Περιφερειακά Κέντρα) εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκομένων για τη νέα σοβαρή απειλή για την καλλιέργεια της ακτινιδιάς, από το βακτήριο Pseudomonas.
Το βακτήριο εντοπίστηκε σε φυτά ακτινιδιάς που διακινήθηκαν από την Ιταλία προς την Πορτογαλία, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο των πορτογαλικών αρχών.
Το Υπουργείο καλεί τις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες να ελέγχουν σχολαστικά τα φυτά ακτινιδιάς προς φύτευση, προέλευσης Ιταλίας και να ενημερώσουν όλους τους εμπλεκόμενους για την πιθανότητα διάδοσης του βακτηρίου στην Ελλάδα.  Επαναλαμβάνω πως το θέμα αυτό πρέπει να μας απασχολήσει όλους πολύ πολύ σοβαρά, μιας και το βακτήριο αυτό αποτελεί τεράστια απειλή για τις ακτινιδιές και είναι απόλυτα σίγουρο πως θα το βρούμε αργά ή σύντομα και στην περιοχή μας!

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ
ΤΟΥ ΤΖΑΝΕΤΟΥ ΚΑΡΑΜΙΧΑ ΣΤΗΝ ΠΑΣΕΓΕΣ, ΑΛΛΑ...

Πολλά και περίεργα παιχνίδια παίζονται και θα παιχτούν και στην συνέχεια, στο θέμα εκλογής του νέου Προέδρου της κορυφαίας αγροτοσυνεταιριστικής Οργάνωσης των αγροτών της χώρας μας, της ΠΑΣΕΓΕΣ, όπου ο σημερινός Πρόεδρος Τζανέτος Καραμίχας, υπενθυμίζεται, έχει εκλεγεί με την σύμπραξη των εκπροσώπων των δυο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, διαθέτοντας την απόλυτη πλειοψηφία στους 21 συνολικά συμβούλους.
Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι ο απόλυτος άρχοντας του παιχνιδιού και οι μέχρι σήμερα κινήσεις και πρωτοβουλίες του, προεξοφλούν πως και στο τέλος του 2011, οπότε θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες όλων των συνεταιριστικών Οργανώσεων της χώρας, θα επανεκλεγεί ξανά στην θέση του Προέδρου, αφού άλλωστε αυτό επιθυμεί και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με την οποία είναι ένας καλός συνομιλητής-διαπραγματευτής για λογαριασμό των συνεταιρισμένων αγροτών όλης της χώρας. Βέβαια, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε το τι θα πράξουν οι εκπρόσωποι των σημερινών δευτεροβάθμιων συνεταιριστικών Οργανώσεων, μετά την στάση της ΠΑΣΕΓΕΣ απέναντι στο θέμα του έργου του ΟΣΔΕ που ανατέθηκε-όπως ανατέθηκε- στην Συνομοσπονδία!

 

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ 10,6 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΕΛΓΑ

Μπόλικο χρήμα υπό τη μορφή αποζημιώσεων είχανε την ευκαιρία να εισπράξουνε την περασμένη Παρασκευή 20 Μαΐου, πολλοί αγρότες-παραγωγοί και της Πιερίας, που επλήγησαν από καιρικά φαινόμενα το 2ο εξάμηνο του 2010. Ειδικότερα λοιπόν, την Παρασκευή 20 Μαΐου πιστώθηκαν από τον ΕΛΓΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς συνολικά 10.029 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις φυτικού ύψους 10,6 εκατ. Ευρώ. Η καταβολή αφορούσε ζημιές που επήλθαν από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετό, χαλάζι, βροχόπτωση, ανεμοθύελλα κλπ) την χρονική περίοδο Ιούλιος 2010 - Δεκέμβριος 2010, εκτός των καλλιεργειών εσπεριδοειδών και φθινοπωρινής πατάτας στους νομούς, μεταξύ των άλλων : Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης,  Κιλκίς, Κοζάνης, Λάρισας,  Σερρών, Χαλκιδικής κλπ. και πρόκειται για χρήματα που έχουν ήδη καθυστερήσει κατά πολύ και τα οποία περιμένανε με αγωνία οι αγρότες του νομού μας!

 

28 ΚΑΙ  29 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ Η 3η ΠΙΕΡΙΚΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών(ΣΕΟ) Κατερίνης, ο Σύλλογος “Φίλοι του Περιβάλλοντος” Κατερίνης και οι μανιταρόφιλοι Πιερίας, συνδιοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου εκδήλωση, με θέμα  “τα άγρια μανιτάρια”.
Ειδικότερα, το Σάββατο 28 Μαΐου θα γίνει συλλογή μανιταριών, με συγκέντρωση και εξόρμηση, απ΄ την Εκάβη, στις 8.00 το πρωί, ομάδων μανιταρόφιλων σε περιοχές του Ολύμπου και των Πιερίων. Την Κυριακή 29 Μαΐου, στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα της Εκάβης θα γίνει η ταυτοποίηση και καταγραφή των συλλεχθέντων μανιταριών από ειδικό μυκητολόγο.
Θα ακολουθήσουν δυο εισηγήσεις: από τον κ. Άγγελο Παπαδημητρίου, ερευνητή μυκοχλωρίδας και τέως Πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με θέμα “δηλητηριώδη μανιτάρια”. Επίσης, από τον κ. Κώστα Κατσάρα, πρώην Πανεπιστημιακό και Ερευνητή Μικροβιολογίας, Βιοχημείας, Διατροφής στην Γερμανία, με θέμα “τα δημοφιλέστερα φαγώσιμα μανιτάρια”.
Μετά απ΄ όλα αυτά θα διεξαχθεί συζήτηση και στο τέλος μάλιστα της όλης εκδήλωσης θα προσφερθεί μανιταρόπιτα στους παρευρισκόμενους!

 

ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
ΕΝΩΤΙΑ  ΤΩΝ   ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που παρέχει στους κτηνοτρόφους την εναλλακτική λύση της εισαγωγής ηλεκτρονικού ενωτίου αντί ηλεκτρονικού βώλου στα αιγοπρόβατα, εκτός από την τοποθέτηση του συμβατικού ενωτίου το οποίο μέχρι σήμερα έφεραν, σε πλήρη συμμόρφωση προς τους όρους που θέτει η Ε.Ε. για την αναγνώριση και καταγραφή των αιγοπροβάτων. Πρόκειται για την κοινή υπουργική απόφαση «Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του συστήματος αναγνώρισης και καταγραφής των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και του ζωικού τους κεφαλαίου σε εφαρμογή του σχετικού Κανονισμού. Όπως έχει δηλώσει σχετικά η  υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, με τη διαδικασία αυτή ενισχύεται η προσπάθεια των ελεγκτικών μηχανισμών να καταπολεμηθεί η πρακτική των «ελληνοποιήσεων». Παράλληλα, θα είναι ευκολότερη και αποτελεσματικότερη η επιτήρηση και καταπολέμηση των ασθενειών των αιγοπροβάτων. Το μέτρο  εντάσσεται στην προσπάθεια τήρησης της ιχνηλασιμότητας του ζωικού κεφαλαίου της χώρας και εξυγίανσης της αγοράς κρέατος από παράνομες πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ζώων και κατ’ επέκταση τη δημόσια υγεία και στρέφονται σε βάρος της προστασίας τόσο των κτηνοτρόφων όσο και των καταναλωτών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ