Τέλος Μαΐου οι αιτήσεις για 4.000 πυροσβέστες

pyrosvestesΑπό μέρα σε μέρα αναμένεται η δημοσίευση της προκήρυξης που αφορά στην πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς θητείας.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν απλοί πολίτες αλλά και εποχικοί πυροσβέστες, οι οποίοι θα καταλάβουν την πλειονότητα των θέσεων. Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει μέσα στον μήνα, ενώ για να διευκολυνθούν όλοι στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, αλλά κυρίως για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αποφοιτήσουν φέτος από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας να καταθέσουν και εκείνοι τα χαρτιά τους, η λήξη υποβολής των δικαιολογητικών θα οριστεί μέχρι τις 10 Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτελέσματα της προκήρυξης θα εκδοθούν το προσεχές φθινόπωρο, πριν από τις 31 Οκτωβρίου, ημερομηνία λήξης του εξαμήνου απασχόλησης των εποχικών της αντιπυρικής περιόδου 2011. Από την 1η Νοεμβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δίμηνη προβλεπόμενη εκπαίδευση για τους επιτυχόντες στην προκήρυξη εποχικούς δασοπυροσβέστες και από 1/1/2012 θα αναλάβουν υπηρεσία ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Κριτήρια πρόσληψης για τους υποψηφίους αποτελούν ο βαθμός του απαιτούμενου τίτλου σπουδών, η κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας, η επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ’ κατηγορίας και άνω, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης, ο χρόνος προϋπηρεσίας ως εποχικού πυροσβέστη ή εποχικού εργατοτεχνικού προσωπικού, ή εθελοντή πυροσβέστη του Πυροσβεστικού Σώματος. Για τους υποψηφίους που ανήκουν στην κατηγορία των εποχικών πυροσβεστών ισχύουν τα ίδια κριτήρια, πλην του βαθμού του τίτλου σπουδών.


Πρόσθετα προσόντα για όλους τους υποψηφίους αποτελούν η γνώση ξένης γλώσσας και η κατοχή πτυχίου ΙΕΚ ειδικότητας «Ειδικός δασικής προστασίας». Μοριοδότηση δικαιούνται επίσης οι υποψήφιοι που είναι γονείς τριών τέκνων και τα τέκνα τους, καθώς και τα τέκνα προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση υπηρεσίας και εξαιτίας αυτής.
Τα νέα όρια ηλικίας
Οι νέες θέσεις θα καλυφθούν από συμβασιούχους πυροσβέστες, από εθελοντές πυροσβέστες αλλά και απλούς πολίτες, ηλικίας έως και 29 ετών. Το 60% των περίπου 500 θέσεων της τελευταίας κατηγορίας καλύπτεται από υποψηφίους οι οποίοι κατέχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ’ Κατηγορίας και άνω.
Σε ό,τι αφορά τους εποχικούς πυροσβέστες θα καταλάβουν περί τις 3.500 θέσεις και θα είναι Ελληνες πολίτες που δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους, κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης και έχουν εργαστεί σε ορισμένες από τις αντιπυρικές περιόδους από το 2000 έως και το 2010. Ειδικά αυξημένα όρια προβλέπονται για όσους εποχικούς πυροσβέστες έχουν εργαστεί σε πολλές από τις αντιπυρικές περιόδους της τελευταίας δεκαετίας.


30 θέσεις στα Τέμπη

Η έκδοση της προκήρυξης απομένει, μετά και την έγκριση του ΑΣΕΠ, για την κάλυψη 30 θέσεων εποχικού προσωπικού στον Δ. Τεμπών.
Οι θέσεις είναι δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης και κατανέμονται ως εξής:
- ΔΕ Ηλεκτρολόγος (Αδεια Α’ ειδικότητας οποιασδήποτε κατηγορίας), 1 θέση
- ΔΕ Οδηγοί Απορ/φόρου (Γ’ κατηγορίας), 2 θέσεις
- ΔΕ Οδηγός Απορ/φόρου (Γ’ κατηγορίας με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου), 4 θέσεις
- ΔΕ Τεχνίτης υδραυλικός (Α’ τάξης ειδικότητας 1ης), 5 θέσεις
- ΥΕ Εργάτες (συνοδοί απορ/φόρων), 4 θέσεις
- ΥΕ Εργάτες καθαριότητας,
10 θέσεις
- ΥΕ Εργάτες ύδρευσης,
4 θέσεις.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2495035105.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ