ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

imagesΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ 144

Έστω και καθυστερημένα άρχισε η πληρωμή των συνολικά 42.000 δικαιούχων καπνοπαραγωγών του Μέτρου 144, ανά την επικράτεια, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία  Κοινοτικών πόρων και υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τα χρήματα ήταν έτοιμα να δοθούν λίγο πριν τις γιορτές του Πάσχα αλλά, για λόγους γραφειοκρατικούς άρχισαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων καπνοπαραγωγών τις προηγούμενες ημέρες και η όλη διαδικασία εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Θέλω να πιστεύω πως η διαδικασία πληρωμής της προκαταβολής αυτής της δόσης στους δικαιούχους καπνοπαραγωγούς της Πιερίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας θα γίνουν χωρίς άλλα εμπόδια και θα ολοκληρωθεί χωρίς εξαιρέσεις για κανέναν, όπως δεν είχε γίνει με την απόδοση πληρωμής της ενιαίας ενίσχυσης. Και μάλιστα καλό θα ήταν οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι να ενημέρωναν καλύτερα για το τι θα συμβεί....

ΟΛΑ ΣΤΟ “ΣΦΥΡΙ”  ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΕ: ΔΩΔΩΝΗ, Ε.Β.Ζ., ΕΛ.ΒΙ.Ζ. ΚΑΙ Σ.Ε.ΚΑΠ.

«Πέρασε», -όπως άλλωστε αναμενότανε- και από την Γενική Συνέλευση των μετόχων η πώληση όλων των μη χρηματοπιστωτικών θυγατρικών της ΑΤΕ, ήτοι: Δωδώνη, ΕΒΖ, ΕΛΒΙΖ και ΣΕΚΑΠ,  βγαίνουν στην αγορά για αναζήτηση αγοραστών με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό και με σύμβουλο πώλησης. Ήδη ανακοινώθηκε ο σύμβουλος για την πώληση της Δωδώνη που είναι η Eurobank. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,26 δισ. Ευρώ και η πώληση των μη χρηματοπιστωτικών θυγατρικών αποτελούν τους δύο πυλώνες του 4ετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης της τράπεζας που αλλάζει χαρακτήρα μετά το 2013, όπως έχει υπαγορευτεί από Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΕΚΤ και γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι λοιπόν απλά υλοποιείται η πολιτική βούληση της ΑΤΕ να τα βγάλει όλα στα σφυρί. Κι όταν λέμε ΟΛΑ, εννοούμε ΟΛΑ. Δηλαδή, πουλάει όλες εκείνες τις οργανώσεις και βιομηχανίες φιλέτα που παρουσίαζαν τεράστιους τζίρους, βοηθούσαν τους αγρότες-παραγωγούς ανά την χώρα, άρα και την Εθνική μας οικονομία,  και ρύθμιζαν τις τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων έναντι των ανταγωνιστών που λυμαίνονταν την αγορά!

 

kapna_ergatriaΜΕΧΡΙ 6 ΜΑΗ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΠΝΟΥ

Το σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις στο πλαίσιο της Δράσης 2.3 «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού», του Μέτρου 214 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την προσεχή Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, στην ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του εν λόγω προγράμματος. Δικαιούχοι μπορούν να κριθούν καπνοπαραγωγοί, φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι οποίοι έχουν ενεργοποιήσει, το 2009, δικαιώματα καπνού στις περιοχές παρέμβασης και εντάσσουν την καλλιέργεια τους στο σύστημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης. H δράση θα εφαρμοστεί στις καπνοπαραγωγικές περιοχές όπως αυτές αναφέρονται στο Κεφάλαιο 5 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, σε περίπου 12.800 εκτάρια. Η ενίσχυση ανέρχεται σε 936Ευρώ/εκτάριο ετησίως(δηλ. 93,6 Ευρώ/στρέμμα) και χορηγείται σε ετήσια βάση με τη διαδικασία του άρθρου 16.


kiwiΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ
ΤΟ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ, ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ!

Το φρούτο του Ολύμπου, όπως λέγεται το ακτινίδιο, είναι ένας καρπός πολύ υψηλής διατροφικής αξίας, μια «βόμβα» βιταμινών που έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Ο καρπός του ακτινιδίου είναι πλούσιος σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Διαθέτει περισσότερη βιταμίνη C σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο φρούτο και καταναλώνεται αμέσως μετά την κοπή για να μη χαθούν οι βιταμίνες. Η ύπαρξη πολλών βιταμινών καθιστά το ακτινίδιο, ως το καλύτερο μέσο για την άμυνα κατά των μικροβίων. Απομακρύνει τον κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα. Διασφαλίζει τη σωστή πέψη και την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Πλούσιο σε λουτεΐνη, μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που συντελεί στη βελτίωση της όρασης. Και τέλος, βρίσκεται σε μεγάλη αφθονία και καλλιεργητική ποικιλία στην Πιερία και την ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας μικρούς και μεγάλους να το γνωρίσουν, να το απολαύσουν και να το βάλλουν στην υγιεινή διατροφή τους!


ΕΠΛΗΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ!!

Η ετήσια ντόπια παραγωγή του κρασιού στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 13% τα δυο προηγούμενα χρόνια, (2009 και 2010) , μετά την αύξηση κατά 10,2% την περίοδο 2008 και 2009, όπως αναφέρουν ειδικές έρευνες της ICAP. Η παραγωγή του κρασιού αυξήθηκε ετησίως κατά 7,3% από το 2000 μέχρι και το 2005, ενώ στην συνέχει η πορεία ήταν μάλλον πτωτική.
Όμως θα πρέπει εδώ να τονίσω πως ο κλάδος της οινοποιίας αποτελεί έναν απ τους σημαντικότερους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας γιατί αφορά, την ανάπτυξη και την προώθηση των Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού. Στην χώρα μας υπάρχουν πολλές οινοποιητικές μονάδες που στην πλειονότητά τους είναι μικρομεσαίες, ενώ οι μεγάλες είναι πολύ λίγες αλλά καλύπτουν σημαντικό μέρος της παραγωγής.
Και βέβαια όσον αφορά την τελική παραγόμενη ποιότητα των κρασιών που παράγουμε ουδείς λόγος γίνεται καθώς είναι κρασιά που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτε τα αντίστοιχα εισαγόμενα και για τα οποία δυστυχώς οι οινοποιοί παλεύουν από μόνοι τους στα να τα αναδείξουν ή και να τα καθιερώσουν στις μεγάλες ξένες αγορές!

 

_ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  
ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!!!

Εδώ και μερικές ημέρες, όπως θα καταλάβατε, άρχισε η συγκομιδή από τους ελάχιστους εναπομείναντες φραουλοπαραγωγούς της περιοχής μας, που βρίσκονται κυρίως στον Σβορώνο και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης. Θεωρώ πως έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε έμπρακτα τους συντοπίτες μας φραουλοπαραγωγούς προτιμώντας το ντόπιο αυτό προϊόν, που έχει την δική του ιστορία και που χωρίς αμφιβολία δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει από την φράουλα της νότιας Ελλάδας. Είναι μια εξαιρετικής ποιότητας φράουλα, νοστιμότατη και πολύ υγιεινή που έχει πλείστες όσες ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία όλων μας, απαλλαγμένη από τα κάθε μορφής φυτοφάρμακα που παράγεται με πολύ αγάπη και μεράκι από τους ελάχιστους φραουλοπαραγωγούς που περιμένουν την στήριξη όλων μας. Στις αγορές σας επιμένετε να ζητάτε την ντόπια φράουλα. Αγοράστε και προγραμματίστε να αγοράζετε από τους πάγκους που στήνουν έξω από τα μανάβικα του Σβορώνου και χαρείτε ένα πραγματικά υπέροχο φρούτο εποχής, γνωρίζοντας ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο βοηθάτε τους συντοπίτες μας, αλλά συγχρόνως απολαμβάνετε ένα εξαιρετικής ποιότητας εποχιακό φρούτο!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ