757 εποχικοί για αναπληρώσεις Κατανέμονται από τις έξι Υγειονομικές Περιφέρειες

Νέο πακέτο νοσηλευτικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων «έρχεται» στα Νοσοκομεία. Οπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης το 2011, τα νοσοκομεία θα ενισχυθούν με 663 εποχικούς.
Συγκεκριμένα, το ΥΥΚΑ περιμένει την κατανομή 757 θέσεων ανά ειδικότητα και νοσηλευτικό ίδρυμα από τις κατά τόπους ΔΥΠΕ (Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών), προκειμένου να ξεκινήσουν μέχρι το καλοκαίρι οι προκηρύξεις των νοσοκομείων. Επιπλέον, το ΥΥΚΑ έχει ζητήσει την πρόσληψη 106 ατόμων, η οποία βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για έγκριση. Οι ειδικότητες αφορούν όλο το φάσμα των νοσηλευτικού και παραϊατρικού κλάδου, όπως ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, ΤΕ Μαιευτικής, ΔΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, ΔΕ Παρασκευαστών, Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών, ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Συσκευών, ΔΕ Χειριστών Ιατρικών Μηχανημάτων, ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, καθώς και Κοινωνικών Λειτουργών, Φυσιοθεραπευτών, Βρεφονηπιοκόμων, Εργοθεραπευτών, Κοινωνικών Επιμελητών, Λογοθεραπευτών κ.ά. Ολοι οι υποψήφιοι για τις θέσεις Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης θα πρέπει να μπορούν να χειριστούν Η/Υ, ενώ όσοι επιθυμούν να καλύψουν κάποια από τις θέσεις: Νοσηλευτών, Επισκεπτών Υγείας, Φυσιοθεραπευτών, Εργοθεραπευτών, Μαιών και Βοηθών Νοσηλευτών θα πρέπει να διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Επιπλέον, από τα βασικά κριτήρια επιλογής των υποψηφίων είναι η εμπειρία, ο χρόνος ανεργίας, η εντοπιότητα και φυσικά οι τίτλοι σπουδών. Ακόμη, σημαντικό ρόλο παίζουν η πολυτεκνία, τα ανήλικα τέκνα, αλλά και η γνώση ξένης γλώσσας.
Ενδεικτικά, για τις θέσεις ΠΕ Νοσηλευτικής οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν:
Πτυχίο ή δίπλωμα Νοσηλευτικής ΑΕΙ ή
Ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ΑΕΙ.
Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού, αντίστοιχης ειδικότητας.
Αδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Οσοι επιθυμούν να καλύψουν θέση ΔΕ Νοσηλευτών θα πρέπει κατέχουν:
Πτυχίο, δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Σχολής ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής αντίστοιχης ειδικότητας.
Αδεια ασκήσεως επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή.
22 οργανικές θέσεις στο Αιγινήτειο
Στην έκδοση προκήρυξης για την κάλυψη 22 κενών οργανικών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού θα προχωρήσει το προσεχές χρονικό διάστημα το Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Ο φορέας αναμένεται να «ζητήσει» διάφορες ειδικότητες νοσηλευτικού και βοηθητικού νοσηλευτικού προσωπικού, ωστόσο η πλειονότητα των θέσεων αφορά την ειδικότητα ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων. Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες, εκδόθηκε και Υπουργική Απόφαση, η οποία καθορίζει τον αριθμό των ατόμων που θα προσληφθούν βάσει του Νόμου 2643/1998 για τα άτομα ειδικών κατηγοριών. Η απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 58314.04.2001, τεύχος Β΄, προβλέπει την κάλυψη μίας θέση προσωπικού κατηγορίας Έμμεσης ΑμεΑ.
Κέντρο Στήριξης ΑμεΑ
Στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την κάλυψη οκτώ θέσεων στο Κέντρο Στήριξης Ατόμων με Αναπηρία Aμφισσας προχώρησαν, την περασμένη εβδομάδα, οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Υγείας και Εσωτερικών. Η ΚΥΑ, η οποία αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 14 Απριλίου, την κατανομή των θέσεων σε επτά ειδικότητες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ωστόσο μένει να καθοριστεί η σχέση εργασίας με την οποία θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις. Oσον αφορά την κατανομή των θέσεων, δύο αφορούν την ειδικότητα ΤΕ Φυσιοθεραπείας, ενώ από μία κατανέμεται στις ειδικότητες: ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού, ΠΕ Ψυχολόγου - Παιδοψυχολόγου, ΤΕ Λογοθεραπείας, ΤΕ Εργοθεραπείας, ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας και ΤΕ Νοσηλευτικής.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ