ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

 

_2ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ
ΣΥΝΕΤΑΡΙΣΜΟΣ  ΡΟΔΙΟΥ “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ”

Τον δικό τους Αγροτικό Συνεταιρισμό συνέστησαν στην περιοχή μας παραγωγοί ροδιών, με την επωνυμία Αγροτικός Συνεταιρισμός Ροδιού “ο Όλυμπος”.  Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ήδη ένας αξιόλογος αριθμός περί τους 60 καλλιεργητές ροδιών από κάθε σημείο του νομού Πιερίας,  παράγουν περί τα 900 στρέμματα και καθημερινά  όλα δείχνουν  πως οι αριθμοί αυτοί θα αυξηθούν κατά πολύ.  Το άσχημο βέβαια στην όλη υπόθεση είναι πως εκλείπει τελείως απ΄ την όλη προσπάθεια η προστασία και καθοδήγηση από τους γεωτεχνικούς του κράτους, αλλά θεωρώ πως το όλο εγχείρημα μπορεί και πρέπει να πετύχει χωρίς την συνδρομή τους, η οποία αναμφισβήτητα θα ήταν σημαντική.
Και σαφέστατα θεωρώ πως όλοι μας μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για το που και πως βαδίζει το μέλλον της γεωργίας στον τόπο μας, αφού για πολλοστή φορά η ιδιωτική πρωτοβουλία και το συνεταιριστικό κίνημα μπαίνουν μπροστά και οδηγούν τις εξελίξεις, ενώ οι παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περί άλλων τυρβάζουν για μια ακόμη φορά!

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΡΟΜΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!

Όπως διαβάσαμε σε διαδικτυακό site άρχισε η ενημερωτική καμπάνια υπέρ των τοπικών προϊόντων και υπέρ των τοπικών επιχειρήσεων, που είχε προαναγγείλει η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σε συνεργασία και με άλλους φορείς της περιοχής. Μάλιστα για τον λόγο αυτό οι φορείς της Καρδίτσας(Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι του νομού, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, σύμβουλοι κλπ.) επισκέφτηκαν την λαϊκή τους αγορά και μοίρασαν σχετικό ενημερωτικό υλικό. Ιδού λοιπόν μια πολύ καλή ιδέα που μπορεί να υλοποιηθεί και στην Πιερία από την Περιφερειακή Ενότητα, δεδομένου μάλιστα ότι η περιοχή μας διαθέτει πολύ μεγαλύτερη γκάμα αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων που μπορεί να προμοτάρει άνετα. Θεωρώ πως και οι επιχειρηματίες, όλοι μαζί από τον χώρο των τροφίμων και ποτών που παράγει η μάνα γη, θα υποστηρίξουν έμπρακτα το όλο εγχείρημα, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει. Μην περιμένουμε λοιπόν λύσεις από τον ουρανό  ή κάποιο θαύμα και επιτέλους οι Καρδιτσιώτες διαθέτουν περισσότερο μυαλό από εμάς;

 

ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΟΓΑ
ΣΕ 20 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ


Σε μια ακόμα ευνοϊκή ρύθμιση καθυστερούμενενων ασφαλιστικών εισφορών για τους απασχολούμενους οφειλέτες του κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ προχωρά η κυβέρνηση. Αυτή τη φορά η δυνατότητα δίνεται μέσω του νέου φορολογικού νόμου  που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται εκτενής αναφορά στη νέα ρύθμιση η οποία για οφειλές άνω των 600 ευρώ προβλέπει έως 20 τριμηνιαίες δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης 150 ευρώ. Παράλληλα, καταργείται το παράβολο των 20 ευρώ για τους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους. Πιο αναλυτικά: Στους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, που οφείλουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές ποσού 600 ευρώ και άνω, παρέχεται και κατά παρέκκλιση των διατάξεων η ευχέρεια εξόφλησης σε δόσεις των καθυστερούμενων οφειλών τους, υπό την προϋπόθεση της εμπρόθεσμης καταβολής των τρεχουσών εισφορών τους:  Προβλέπονται έως 20 τριμηνιαίες δόσεις, ελάχιστου ποσού 150 ευρώ έκαστη. Η πρώτη δόση προκαταβάλλεται μαζί με τις τρέχουσες εισφορές κατά την έναρξη της ρυθμίσεως. Η μη εμπρόθεσμη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων, καθώς και η μη καταβολή των τρεχουσών εισφορών συνεπάγεται την έκπτωση από τη ρύθμιση και καθιστά άμεσα απαιτητό το σύνολο του οφειλόμενου ποσού. Στους οφειλέτες που υπάγονται στην παρούσα ρύθμιση και τηρούν τους όρους αυτής χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας διάρκειας έως έξι μηνών. Στην παρούσα ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και όσοι έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους με άλλες διατάξεις, όσον αφορά στο μέρος της οφειλής που δεν έχει εισπραχθεί. Και τέλος  με την υπαγωγή τους στην πρόβλεψη της παραγράφου αυτής αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης εναντίον τους.

 

Αδιαφορία για την ενημέρωσή τους
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΧΝΟΝΤΑΙΚΑΙ ΡΩΤΟΥΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΙΠΠΟΦΑΕΣ

Την έντονη αγωνία και ανησυχία τους εκφράζουν εκατοντάδες αγρότες της Πιερίας αναφορικά με την ενημέρωση που επιζητούν για τις νέες μορφές καλλιεργειών που μπορούν να τους προσφέρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα.
Για παράδειγμα, οι αγρότες, κυρίως καπνοπαραγωγικών περιοχών του νομού μας, ρωτούν τι γίνεται με τη νέα καλλιέργεια του ιπποφαούς που αναπτύσσεται τελευταία σε αγροτικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και αν μπορούν να κάνουν κάτι παρόμοιο στην Πιερία.
Βέβαια απαντήσεις μάλλον δεν πρόκειται να λάβουν από εκεί που τις περιμένουν, καθώς η άγνοια ζει και βασιλεύει και το να πάρει κάποιος μια τέτοια πρωτοβουλία να ενημερώσει τους αγρότες μας θεωρείται μάλλον κάτι… εξτρίμ ή παρατραβηγμένο!
Εν πάσει περιπτώσει θα φροντίσω-για πολλοστή φορά- να δώσω περισσότερα στοιχεία για την νέα αυτή καλλιέργεια, το ιπποφαές και οι φίλοι αγρότες της Πιερίας να είναι βέβαιοι πως θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο για την υπεύθυνη ενημέρωσή τους, αφού, όπως προανέφερα αυτοί που θα ‘πρεπε να το κάνουν περί άλλων τυρβάζουν!

 

ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
Ο  ΦΟΥΡΝΟΣ  ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Η μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών δείχνει να εμπιστεύεται τον «φούρνο της γειτονιάς», ενώ ακόμα οι μεγάλες επιχειρήσεις, δεν έχουν διεισδύσει σε μεγάλο βαθμό στον κλάδο της αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής. Αυτό προκύπτει από την κλαδική μελέτη της ICAP, σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις ζαχαροπλαστικής είναι κερδοφόρες. Ειδικότερα, την τριετία 2007-2009 η αξία της εγχώριας αγοράς των βιοτεχνικών αρτοποιείων αυξήθηκε με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,3%, όμως το 2009 σε σύγκριση με το 2008 ο ρυθμός μεταβολής εμφάνισε επιβράδυνση κατά 1,3%. Η αξία της εγχώριας αγοράς των εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής αυξήθηκε κατά 2,9% το 2009 σε σχέση με το 2008, ενώ το 2008 σε σχέση με το 2007 η αντίστοιχη αύξηση είχε διαμορφωθεί στο 7,1%.Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα του κλάδου της βιοτεχνικής αρτοποιίας σε σύνολο 34 επιχειρήσεων καταγράφτηκε αύξηση των συνολικών πωλήσεων κατά 16,12% το 2008 σε σύγκριση με το 2007, ενώ το μεικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 21,25%. Στο σύνολο 50 βιοτεχνιών ζαχαροπλαστικής προκύπτει για το ίδιο διάστημα ότι οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8,43% και το μεικτό κέρδος κατά 9,34%.


ΜΕΧΡΙ 27 ΜΑΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ
ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΥΣ & ΙΔΙΩΤΕΣ

Στην επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε πρόσφατα η απόφαση του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών την οποία υπογράφει ο υφυπουργός, Φίλιππος Σαχινίδης, για τον καθορισμό των δικαιολογητικών, χορήγησης άτοκου δανείου για την παραλαβή της σταφυλικής παραγωγής περιόδου 2010/2011. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική απόφαση το ύψος του άτοκου δανείου ανέρχεται σε 15.000.000 ευρώ και δικαιούχοι είναι οι οινοποιητικοί συνεταιρισμοί για δάνειο μέχρι του ποσού των 250.000 ευρώ και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις για ποσό μέχρι 25.000 ευρώ. Την προσοχή σας ενδιαφερόμενοι όμως, γιατί  τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μέχρι την 27η Μαΐου του 2011, οπότε μην καθυστερείτε καθόλου και σπεύσατε άμεσα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ