ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

agrotisa_sto_trakterΜΗΝ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΕΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ!

Είναι αλήθεια πως οι αγροτικοί συνεταιρισμοί στην χώρα μας υπήρξαν η κινητήρια δύναμη για την ουσιαστική ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, πολύ πιο ουσιαστική από ότι η λεγόμενη ιδιωτική οικονομία. Στην κορύφωσή τους, την χρονική περίοδο 1975-85 οι αγροτοσυνεταιριστικές  μονάδες έφτασαν τις 1000 στην χώρα μας, αλλά έκτοτε η πορεία του συνεταιριστικού κινήματος ήταν καθοδική, ενώ δεν θα πρέπει να μην παραβλέψουμε την προσπάθεια κάποιων ΕΑΣ ανά την επικράτεια που κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να απαντήσουν στις προκλήσεις του ανταγωνισμού παίζοντας καθοριστικό ρόλο στον καθορισμό των τιμών παραγωγού. Ο οικονομικός στραγγαλισμός που εσχάτως επιχειρείται στο πλαίσιο της όποιας εξυγίανσης των επιχειρήσεων του χώρου δεν γνωρίζω κατά πόσο εξυπηρετεί το ξεκαθάρισμα της “ήρας από το στάρι”, που επιχειρεί να επιβάλει η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Θέλω να πιστεύω πως το συνεταιριστικό κίνημα θα συνεχίσει να παίζει σημαίνοντα ρόλο στην ανάπτυξη της Εθνικής μας οικονομίας, αρκεί βεβαίως οι αλλαγές που θέλει να επιβάλει η κεντρική εξουσία να έχουν ως γνώμονα αυτό καθεαυτό και όχι να αποτελέσει πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, ή και επιβολής αγροτοσυνεταιριστών που δεν έχουν σχέση με τον χώρο!


ΠΟΙΟΙ  ΤΟΜΕΙΣ  ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ


Επειδή υπάρχει μια σχετική άγνοια που αφορά στην ενημέρωση του αγροτικού κόσμου αναφορικά με το τι επενδύσεις ενισχύονται στα λεγόμενα μεγάλη Σχέδια Βελτίωσης, θα πρέπει να αναφέρω πως είναι: Μετεγκατάσταση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Υγιεινή και καλή διαβίωση ζώων. Προστασία δημόσιας υγείας, εδάφους και των υδάτων και άμβλυνση  των κλιματικών αλλαγών.
Υποκατάσταση ορυκτών καυσίμων, μείωση εκπομπών μεθανίου, διοξειδίου του άνθρακα και οξειδίου του αζώτου. Ασφάλεια στον χώρο εργασίας. Υιοθέτηση καινοτομιών και τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών. Βελτίωση και παρακολούθηση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων. Βελτίωση της εφαρμογής και παρακολούθησης της πολλαπλής συμμόρφωσης(αγροτοπεριβαλλοντικά μέτρα της νέας ΚΑΠ). Βελτίωση  της διαχειριστικής και επιχειρησιακής ικανότητας της γεωργικής κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης.
Και τέλος βελτίωση της παραγωγής της εκμετάλλευσης μέσω της επέκτασης ή της αντικατάστασης υφιστάμενων κλάδων παραγωγής, που τα προϊόντα τους δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα διάθεσης....

 

ΚΟΨΤΕ  ΤΗΝ  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ
ΑΓΡΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΓΕΣΑΣΕ & ΣΥΔΑΣΕ!

Σε μια περίοδο που οι αγρότες μας-όπως όλες οι παραγωγικές τάξεις του τόπου- υποχρεούνται να σφίξουν ακόμη περισσότερο το ζωνάρι τους, θεωρώ πως είναι απαράδεκτο μέσω του η ΕΛΓΑ η επίσημη πολιτεία να θεσμοθετεί πόρους για την λειτουργία αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων «φαντασμάτων» που ελάχιστα έως καθόλου προσφέρουν πλέον στην απλή βάση, στους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς μας. Το αναφέρω καθώς διαμέσου του ΕΛΓΑ από τις εισφορές που υπήρχαν και έχουν αναπροσαρμοστεί κατά πολύ, Οργανώσεις τύπου ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, που δεν εκπροσωπούν παρά μια απειροελάχιστη μερίδα κομματικών αγροτοπατέρων θα εισπράξουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά ως οικονομική στήριξη για τη… λειτουργία τους.
Και ειλικρινά απορώ για ποια «λειτουργία τους» εννοούν οι κυβερνώντες, όταν είναι γνωστό πως η βάση του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της χώρας μας,  τους έχει γυρίσει την πλάτη με τον πλέον ξεκάθαρο  τρόπο.
Τολμήστε και κόψτε τους αυτήν την χρηματοδότηση κ.κ. συναρμόδιοι υπουργοί και να είστε βέβαιοι πως και δικαιοσύνη θα αποδώσετε, αλλά και πως η συντριπτική πλειοψηφία του αγροτικού κόσμου θα σας αποδώσει τα εύσημα!

 

ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΛΙΕΙΣ
ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ  ΜΑΣ  κ. ΣΟΦΙΑ  ΜΑΥΡΙΔΟΥ!!!

Στην σωστή κατεύθυνση και η δεύτερη κατά σειρά σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, την περασμένη Τρίτη 5 Απριλίου, για το θέμα της αλιείας στην περιοχή μας , που έχει αναμφισβήτητα την δική της δυναμική και ιστορία στον τομέα αυτό. Τα 70 και πλέον χιλιόμετρα ακτών της Πιερίας διαθέτουν πολλές μικρομεσαίες κυρίως μονάδες που ασχολούνται με την αλιεία και την οστρακοκαλλιέργεια και τροφοδοτούν τη ντόπια αλλά και την εξωτερική αγορά με αλιευτικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Ορθώς η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, με τους συνεργάτες της, αφουγκράστηκε τα προβλήματα και τα ζητήματα των εκπροσώπων των αλιευτικών συλλόγων, συνεταιρισμών και λοιπών οργανώσεων, που μέχρι σήμερα παρέμεναν σκόρπιοι και χωρίς την ουσιαστική συμπαράσταση ή στήριξη από την θεσμοθετημένη πολιτεία. Με τα εργαλεία που διαθέτει η κ. Μαυρίδου(είτε αυτά λέγονται LEADER αλιείας, είτε ΠΟΑΥ, είτε οτιδήποτε άλλο), οι εναπομείναντες μικρομεσαίοι αλιείς μας που δεν διανύουν τις καλύτερες περιόδους, στρέφουν πλέον τις ελπίδες τους για την συνέχιση της επαγγελματικής τους ενασχόλησης στο πρόσωπό της.
Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικά. Περιμένουμε  όμως, όλοι μας να δούμε ένταση και κορύφωση στην όλη προσπάθεια!


Ο ΣΠΕΚΟ ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 12/4
ΣΤΙΣ 8.00 μ.μ. ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Ο αγροτικός συνεταιρισμός ΣΠΕΚΟ που βρίσκεται στην Βροντού Πιερίας και η εταιρία AGRIPRO HELLAS SA, με ανακοίνωσή τους προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους αγρότες-παραγωγούς,  σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου 2011 στις 8.00 το βράδυ, στον φιλόξενο χώρο του  Πνευματικού Κέντρου Βροντούς, όπου θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα:   «Υπέρπυκνο Γραμμικό Σύστημα Ελαιοκαλλιέργειας με πλήρη εκμηχάνιση». Ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Αλέξανδρος Παπαχατζής, Καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Λάρισας – επιστημονικός υπεύθυνος του υπέρπυκνου συστήματος ελιάς για την Ελλάδα.
Η ημερίδα απευθύνεται σε αγρότες- παραγωγούς  και σε όσους σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την ελαιοκαλλιέργεια και καλόν είναι να ανταποκριθούν δεόντως οι φίλοι ελαιοκαλλιεργητές, όχι μόνον της Βροντούς ή της Πιερίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, όπου η ελιά είναι μια πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια που γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση και μεγάλο ενδιαφέρον από τους αγρότες μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ