ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

xrimataΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗΣ
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ;

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Βασίλης  Έξαρχος επεσήμανε πρόσφατα στον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον Οργανισμό με αποτέλεσμα η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης να καθυστερήσει. Από την πλευρά του ο κ. Κορασίδης αναφορικά με την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους, ανέφερε ότι στόχος του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν να γίνει η πληρωμή πριν από το Πάσχα δηλαδή νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό που προέβλεπε την πληρωμή για Μάιο – Ιούνιο 2011. Ο στόχος αυτός, όμως, είναι δύσκολο να επιτευχθεί γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτή τη στιγμή μόνο το 45% των δικαιούχων κτηνοτρόφων από όλη τη χώρα έχει καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δικαιολογητικών και τον απαιτούμενο διοικητικό έλεγχο, το ποσό που θα καταβληθεί στους κτηνοτρόφους για την ειδική στήριξη βόειου κρέατος ανέρχεται στα 13 εκατ. ευρώ και για την ειδική στήριξη αιγοπρόβειου κρέατος στα 26 εκατ. ευρώ.

ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ  ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ “ΨΑΞΙΜΟ”;;


Την ώρα που στην γειτονική Κοζάνη οι φορείς και οι αγρότες διοργανώνουν ενημερωτικού χαρακτήρα ημερίδες για το άγνωστο φυτό ιπποφαές,  συνεχίζω αναποτελεσματικά να ψάχνω στοιχεία και πληροφορίες για την καλλιέργεια αυτή, καθώς οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι που θα έπρεπε να ενημερώσουν τον αγροτικό πληθυσμό αρκούνται σε κλασσικές μεθόδους ενημέρωσης.
Η είδηση τα λέει όλα από μόνη της: την προσεχή Κυριακή 10 Απριλίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πολυδύναμων Φυτών Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει ημερίδα για το ιπποφαές στο αρχαιολογικό μουσείο Αιανής Κοζάνης, με ομιλητές-εισηγητές συνολικά 11 τον αριθμό, ειδικούς επιστήμονες (γεωπόνους, γεωλόγους κλπ) στο θέμα.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 3.00 το μεσημέρι, με την σύνοψη συμπερασμάτων και ερωτήσεις, τοποθετήσεις από τους συμμετέχοντες.
Προφανώς οι γείτονες  Κοζανίτες είναι πολύ πιο ικανοί ή και πιο έξυπνοι από εμάς εδώ στην Πιερία και άρα μην προσδοκούμε πολλά περισσότερα για το άγνωστο αυτό ιπποφαές, που η τύχη του εδώ στο νομό μας συνεχίζει να το θέλει να παραμένει άγνωστο για τους ενδιαφερόμενους να το καλλιεργήσουν συντοπίτες μας αγρότες!


ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΑ
ΚΑΙ Η ΕΒΖ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ;

Στο κόκκινο βρίσκεται η κατάσταση στο θέμα της τευτλοκαλλιέργειας αλλά και της συνέχισης λειτουργίας της ΕΒΖ. Η αδιαφορία των τευτλοκαλλιεργητών ενισχύει ακόμη περισσότερο το ζοφερό-αλλά πολύ ρεαλιστικό σενάριο- κλεισίματος των ζαχαρουργείων της πάλαι ποτέ μεγαλύτερης αγροτικής βιομηχανίας της χώρας μας.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, τα στρέμματα που θα καλλιεργηθούν φέτος είναι πολύ λιγότερα από κάθε άλλη φορά και ειδικότερα, στην περιοχή του Πλατέος Ημαθίας δεν θα ξεπεράσουν τα 21.000 στρέμματα.
Στις Σέρρες τα 17.000 στρέμματα και στην ακριτική Ορεστιάδα τα 15.000 στρέμματα. Έτσι λοιπόν έχουμε ένα σύνολο 53.000 στρεμμάτων ανά την επικράτεια απέχουν πολύ από το επιθυμητό που έβαζε η Διοίκηση της ΕΒΖ και ήταν 150.000 στρέμματα.
Όλα αυτά δείχνουν κάτι που η Διοίκηση της ΕΒΖ θα πρέπει να δει το τι θα κάνει άμεσα, καθώς υπήρχε διάθεση για να καλλιεργήσουν τεύτλα από την πλευρά των αγροτών-παραγωγών, αλλά οι μόνοι που δεν φταίνε για την όλη κατάσταση είναι οι τευτλοκαλλιεργητές...


ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΠΟΥ
ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΕ!

Πολύ κακό για το τίποτα η κουβέντα που ξεκίνησε για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ. Η συγκεκριμένη τράπεζα εδώ και 20 χρόνια έχει πάψει να είναι το αποκούμπι του Έλληνα αγρότη, του αγροτικού συνεταιρισμού, του ταλαίπωρου κτηνοτρόφου που τον στριμώξανε όλοι τους σε μια γωνιά και τον χτυπάνε αλύπητα. Η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, ουσιαστικά η μη στήριξη του Ελληνικού δημοσίου στην τράπεζα αυτή είναι αναπόφευκτη και φυσικά ουδεμία σύγκριση μπορεί να γίνει με την Agrecol credit που διαπρέπει στην Ευρώπη. H ATE  είναι και σήμερα μια ιδιωτική τράπεζα, που δεν ασκεί κοινωνική πολιτική ή προστατευτισμό στον Έλληνα αγρότη. Θα πρέπει όμως εγκαίρως οι αγροτικοί συνεταιρισμοί ανά την επικράτεια να προσέξουν το τι θα κάνουν με τα δούναι και λαβείν που έχουν με το εν λόγω τραπεζικό ίδρυμα σε περίπτωση που περάσει στα χέρια ξένων επενδυτών. Εκεί ανοίγουν κερκόπορτες που έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες στο αγροτοσυνεταιριστικό μας κίνημα και αυτό οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι να το διαφυλάξουν, γιατί γι αυτό δώσανε το αίμα, την ψυχή και το «είναι» τους οι πατεράδες και οι παππούδες μας!


Η  Π.Α.ΣΥ. ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Μια πολύ έξυπνη, ξεκάθαρη και προσοδοφόρα ιδέα είχε η ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, που ως γνωστόν πρόσκειται στο ΚΚΕ), για να τονώσει τα οικονομικά της, χωρίς να προσδοκά να υποστηριχθεί από κανέναν χορηγό ή ευεργέτη: καθιέρωσε, λοιπόν η ΠΑΣΥ,  λαχειοφόρο αγορά για την οικονομική ενίσχυση της, για την ενίσχυση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Θα κληρωθούν 6 ταξίδια και συγκεκριμένα: Τρία τριήμερα ταξίδια στις Βρυξέλλες, για 2 άτομα το κάθε ταξίδι. Επίσης,  τρία τριήμερα ταξίδια στο Στρασβούργο, για 2 άτομα το κάθε ταξίδι.(Πληρωμένα: Μεταφορά - ξενοδοχεία - πρωινό).Οι λαχνοί που θα κερδίσουν θ’ αντιστοιχούν στα τέσσερα τελευταία στοιχεία των 6 πρώτων λαχνών της 12ης Ιούλη 2011. Ο κάθε λαχνός στοιχίζει 5 Ευρώ και διατίθενται από τις τοπικές Γραμματείες της ΠΑΣΥ, σε όλην τη χώρα. Μακάρι το παράδειγμα της ΠΑΣΥ να ακολουθήσουν και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς του τόπου μας, που έχουν ταυτιστεί ή που κατηγορούνται  για συναλλαγή με τις κάθε μορφής εξουσίες!

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΙΕΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 5/4, ΣΤΙΣ 12.30 μ.μ.

Σύσκεψη για τον τομέα της Αλιείας θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (αίθουσα συνεδριάσεων) σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου 2011 και ώρα 12.30 το μεσημέρι,  με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  Σοφίας Μαυρίδου.     Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν τα διοικητικά συμβούλια των αλιευτικών συλλόγων της Πιερίας, του Συνεταιρισμού Οστρακοκαλλιεργητών Μακρυγιάλου, της Ομοσπονδίας Παράκτιων Αλιέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και  εκπρόσωποι των τριών Δήμων της Πιερίας. Κεντρικό θέμα και ζητούμενο της σύσκεψης είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της Αλιείας  και η κατάθεση σχετικών προτάσεων για την επίλυσή τους, στα πλαίσια της ορθολογικότερης διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου στη σημερινή πραγματικότητα, με στόχο τη βιωσιμότητα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην αλιεία και υδατοκαλλιέργεια. Σημειώνεται πως είναι η 2η κατά σειρά σύσκεψη που διοργανώνει η κ. Μαυρίδου, μετά την προ μηνός σύσκεψη με τους παράγοντες του αγροτικού τομέα του νομού μας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ