ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

kapna_demataΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
ΠΟΥ «ΕΤΡΕΞΑΝ» ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

Ολοκληρωμένη διαχείριση με 93,5 Ευρώ το στρέμμα για όσους καπνοπαραγωγούς επιμένουν, 60 ευρώ το στρέμμα για όσους έχουν εγκαταλείψει, αλλά θέλουν να εφαρμόσουν αμειψισπορά και 5.000 Ευρώ ετησίως, για όσους θέλουν να βγουν στη σύνταξη, προβλέπουν 3 νέα Κοινοτικά προγράμματα, που προκηρύσσονται μέχρι το τέλος Απριλίου. Ήδη έχει ολοκληρωθεί στις 7 Μαρτίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα που επιστρέφει έως 9.000 Ευρώ (το γνωστό πλέον σε όλους  «εννιαχίλιαρο» του Μέτρου 144) σε όποιον πρώην και νυν καπνοπαραγωγό έχει υποστεί μείωση άνω του 25% των άμεσων ενισχύσεών του. Η ανταπόκριση ήταν περισσότερο από μαζική, ενώ βοήθησαν και οι καπνοπαραγωγικές ΕΑΣ, όπως φυσικά και η τοπική μας ΕΑΣ Πιερίας, που έτρεξαν να συμμετέχουν στη σύνταξη των αιτήσεων, με απόλυτη επιτυχία. Από δω και πέρα, όμως, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ετοιμάζει την προκήρυξη άλλων τριών προγραμμάτων, τα οποία έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τα οποία θα σας ενημερώσω εγκαίρως και υπευθύνως όταν θα «τρέξουνε», μέσα από την στήλη αυτή...


ΤΕΛΗ ΜΑΙΟΥ Η ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Περί τα τέλη Μαΐου αναμένεται να επαναπροκηρυχθούν τα Μεγάλα Σχέδια Βελτίωσης, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Διβάρη. Σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα, οι αγρότες- παραγωγοί που ενδιαφέρονται να καταθέσουν τους φακέλους τους παίρνουν παράταση σχεδόν 2 μήνες, λόγω καθυστέρησης της έκδοσης των σχετικών αποφάσεων. Οπότε μην ανησυχείτε και μην αγχώνεστε ενδιαφερόμενοι αγρότες-παραγωγοί, αφού στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλιάς οι παρατάσεις είναι απόλυτα φυσιολογικό φαινόμενο. Επίσης, μην το δέσετε και κόμπο πως ΔΕΝ θα δοθεί και νέα παράταση στην προθεσμία, αφού όπως τα κάνανε οι κυβερνώντες, αναζητούνται ενδιαφερόμενοι για τα μεγάλα Σχέδια Βελτίωσης!

 

ktinotrofoiΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις που είχαν προαναγγείλει οι κτηνοτρόφοι ανά την χώρα. Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν καλύτερες τιμές σε γάλα και κρέας, εντατικοποίηση των ελέγχων για πάταξη των Ελληνοποιήσεων, ιδίως ενόψει των επικείμενων εορτών του Πάσχα, και μέτρα ουσιαστικής στήριξης και ενίσχυσης της κτηνοτροφίας, ενώ διαμαρτύρονται και για την κατακόρυφο άνοδο του κόστους των ζωοτροφών. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων ανά την επικράτεια, συνεχίζεται ως εξής: Αύριο Τετάρτη 30 Μαρτίου στην γειτονική Λάρισα, την Παρασκευή 1η Απριλίου οι κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων μεταφέρονται στις περιοχές της Μαγνησίας και της Λαμίας, την 4η Απριλίου πάνε στην Αιτωλοακαρνανία και τέλος  την Τετάρτη 6 Απριλίου θα γίνουν κινητοποιήσεις αντίστοιχα στην Ηλεία και την Πρέβεζα. Το γεγονός ότι στην Κατερίνη ή την Πιερία δεν προγραμματίστηκαν κινητοποιήσεις από τους κτηνοτρόφους μας επιδέχεται μιας κάποιας ερμηνείας, αλλά τον σχολιασμό και τα συμπεράσματα τα αφήνω σε σας!


ΑΛΕΞ. ΚΟΝΤΟΣ: ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ

«Οι βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς είναι αντισυνταγματικές και ανέφικτο να εφαρμοστούν», δήλωσε ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ και πρώην υπουργός Γεωργίας, Αλέξανδρος Κοντός, σχετικά με το υπό κατάθεση στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.«Θα περίμενε κανείς η κυβέρνηση του Μνημονίου να αντιληφθεί ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για όλους τους έλληνες πολίτες δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και πισωγυρίσματα σε κανένα τομέα, πόσο μάλλον στον αγροτικό. Οι έλληνες αγρότες έχουν, ήδη, περιέλθει σε δεινή θέση εξαιτίας της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής κι έχουν πλέον εξαντλήσει τα όρια της ανοχής και της αντοχής τους. Αντί να τους στηρίξει η κυβέρνηση Παπανδρέου, τι κάνει; Ρωτάει ο Αλέξανδρος Κοντός και συνεχίζει «προωθεί νομοσχέδια, που  έχουν στόχο να υποχρεώσουν τον αγροτικό κόσμο της χώρας σε πισωγυρίσματα, τα οποία έχουν αποδειχθεί καταστροφικά για τον αγροτικό τομέα.
Οι βασικές προβλέψεις του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς είναι αντισυνταγματικές και ανέφικτο να εφαρμοστούν.» Και καταλήγει ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης «πέραν αυτού στο εν λόγω νομοσχέδιο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ουσιαστικής στήριξης των Συνεταιρισμών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, γεγονός που μαρτυρά την αντιαγροτική και αντισυνεταιριστική φιλοσοφία της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αλέξανδρος Κοντός.

 

Μέχρι την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
ΣΙΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ  ΔΗΛΩΣΤΕ
ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΣΑΣ

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε  όσους  αγρότες-παραγωγούς έσπειραν σκληρό σίτο και το δήλωσαν στην Οργάνωση αυτή, πως είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στα γραφεία της ΕΑΣ Πιερίας, που βρίσκονται στην οδό Χατζόγλου 48, στην Κατερίνη, για να δηλώσουν αναλυτικά τα αγροτεμάχιά τους.
Θα πρέπει όμως να σπεύσουν άμεσα οι αγρότες-σιτοπαραγωγοί στην ΕΑΣ, καθώς η προθεσμία δήλωσης είναι μέχρι την προσεχή Παρασκευή 1 Απριλίου 2011. Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία αυτή μπορούν να πάρουν οι υπόχρεοι αγρότες από τους αρμόδιους υπαλλήλους της ΕΑΣ Πιερίας, στα τηλέφωνα 23510-46528, 46529 και στο 23510-23421.

 

biodieselΚΑΤ.ΜΠΑΤΖΕΛΗ:ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΒΙΟΝΤΗΖΕΛ

Την πιθανότητα δημιουργίας κερδοσκοπικών φαινομένων και αθέμιτων πρακτικών εις βάρος της εξέλιξης της Εθνικής οικονομίας και των ίδιων των αγροτών μας, από την καθυστέρηση στην απόφαση ανακατανομής ποσοτήτων βιοντίζελ σημειώνει μια ακόμα φορά η Βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, με ερώτησή της προς τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης. Και βέβαια το γεγονός ότι την τοποθέτηση-ερώτηση αυτή, την κάνει η πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θα πρέπει ακόμη περισσότερο να ευαισθητοποιήσει αλλά και να ενεργοποιήσει την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς της, καθώς η κ. Μπατζελή γνωρίζει εκ των έσω την όλη κατάσταση και δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τα αντανακλαστικά των ανθρώπων που μας κυβερνούν, που σίγουρα θα πρέπει να εντείνουν τις ενέργειες και τις προσπάθειές τους στην κατεύθυνση αυτή!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ