ΣΤΑΡΑΤΑ & ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

gountarassΗ ΕΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΡΟΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με αφορμή την ενημερωτική εκστρατεία των προηγούμενων ημερών, που έγινε με πρωτοβουλία της ΕΑΣ Πιερίας και της Ομάδας Καπνού της Οργάνωσης, που ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο Γενικός Διευθυντής της Θανάσης Γκουντάρας, αναφορικά με τα Μέτρα 144, Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, Πρόωρης Συνταξιοδότησης κλπ., θα πρέπει να τονίσω πως είχα την ευκαιρία να ζήσω από κοντά μια πρωτόγνωρη εμπειρία, από την οποία θεωρώ πως μόνον κέρδος είχαν όσοι την βίωσαν από κοντά.
Η ΕΑΣ Πιερίας επιβεβαίωσε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τον ρόλο της ως κορυφαία συνεταιριστική Οργάνωση του νομού μας, που δεν είναι άλλος από το και να καθοδηγεί τον αγρότη, να βρίσκεται έμπρακτα κοντά του, ενημερώνοντάς τον, συζητώντας και ακούγοντάς τον. Αυτό έκανε λοιπόν ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας και το έκανε με ζήλο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο…
Θέλω να πιστεύω τέλος, πως η δέσμευση της ΕΑΣ Πιερίας να συνεχιστεί αυτός ο τρόπος επαφής, ενημέρωσης και επικοινωνίας με τον αγροτικό κόσμο που αποδεικνύεται ότι τον έχει τόσο πολύ ανάγκη, θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο και στο μέλλον!


ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 144 ΓΙΑ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Σιωπηρή παράταση μέχρι την προσεχή Τετάρτη 9 Μαρτίου, δόθηκε από το υπουργείο     Αγροτικής Ανάπτυξης και προσωπικά από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου, αρμόδιο Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, Βαγγέλη Διβάρη, για το θέμα της υποβολής του Επιχειρηματικού Σχεδίου, του Μέτρου 144, το οποίο ως γνωστόν, επρόκειτο να λήξει την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011 και αφορά αποκλειστικά τους καπνοπαραγωγούς μας. Αυτό δήλωσε στον υπογράφοντα ο κ. Βαγγέλης Διβάρης, ο οποίος μάλιστα απέκλεισε οιασδήποτε μορφής επίσημη παράταση, πέραν της Τετάρτης 9 Μαρτίου 2011.  Οπότε οι ενδιαφερόμενοι και πληρούντες τις προϋποθέσεις καπνοπαραγωγοί του νομού μας, ας σπεύσουν να εκμεταλλευτούν αυτήν την -έστω σιωπηρή-παράταση που έδωσε ο αρμόδιος για το θέμα Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης...


Στην ΕΑΣ Πιερίας
ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ  ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Η ΕΑΣ Πιερίας ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους αγρότες του νομού, πως μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την μεταβίβαση των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2011, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 4 Απριλίου 2011, στα γραφεία της ΕΑΣ που βρίσκονται ως γνωστόν, επί της οδού Χατζόγλου 48, στην Κατερίνη.  Προσοχή όμως, καθώς αποκλείονται όσοι αγρότες καπνοπαραγωγοί του νομού μας, εντάσσονται στο γνωστό Μέτρο 144. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα επικοινωνίας της ΕΑΣ Πιερίας: 23510-46528 και 23510-46529. Σπεύσατε λοιπόν στην Οργάνωσή σας για να μην ταλαιπωρείστε και για να μπορέσετε να κάνετε την δουλειά σας με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο!

 

ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ 1 ΜΑΡΤΗ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΒΑΜΒΑΚΙΑ, ΒΙΟΜ. ΤΟΜΑΤΕΣ & ΤΕΥΤΛΑ

Πάμε και σε μια καλή είδηση, την οποία βεβαίως ανέμεναν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί: στους λογαριασμούς των 53.385 δικαιούχων αγροτών βρίσκονται από την Τρίτη 1 Μαρτίου, οι πληρωμές των ειδικών ενισχύσεων του βαμβακιού, της βιομηχανικής τομάτας και των τεύτλων για το 2010, που γίνονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω της ΑΤΕ. Όμως δεν θα πάρουν αυτήν την ενίσχυση 3.489 βαμβακοπαραγωγοί, που είχαν εκτακτικά δικαιώματα και αποκλείονται είτε επειδή φούσκωσαν τα στοιχεία ή εξαιτίας λαθών που έκαναν οι ίδιοι ή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πάντως για τα λάθη αυτά θα δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης μέσω διοικητικών πράξεων.
Κατά προϊόν, πληρώθηκαν: 47.644 βαμβακοπαραγωγοί με 188,1 εκατ. Ευρώ, 1860 τοματοπαραγωγοί με 10 εκατ. Ευρώ και 3881 τευτλοπαραγωγοί με περίπου 3,5 εκατ. Ευρώ. Τέλος, για το βαμβάκι έγιναν πρόσθετοι έλεγχοι με την χρήση τηλεπισκόπησης και την συνδρομή του ΕΛΓΑ και υπήρξαν ευρήματα.


ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΣΔΕ ΣΤΟ 1540

Την αίτηση της ενιαίας ενίσχυσης και δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ 2011 χωρίς μεταβολές στοιχείων σε σχέση με την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης έτους 2010, μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες στον τηλεφωνικό αριθμό 1540. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, για την τηλεφωνική υποβολή της αίτησης: Καλείτε απευθείας από σταθερό τηλέφωνο το τετραψήφιο 1540.
Ακολουθώντας τις οδηγίες, η υποβολή της αίτησης δεν διαρκεί περισσότερο από 4 λεπτά. Η χρέωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι μιας αστικής κλήσης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Καλώντας το 1540 απαιτείται για την τηλεφωνική υποβολή ο ΑΦΜ και ο μοναδικός αριθμός ειδοποίησης του εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2009. Εντός 15 ημερών επισκεφτείτε οποιοδήποτε γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ ή του ΕΛΓΑ για να υπογράψετε και να λάβετε επικυρωμένο αντίγραφο της αίτησης και της δήλωσης καλλιέργειας ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής για το 2011. Η μη υπογραφή και παραλαβή του επικυρωμένου αντιγράφου εντός 15 ημερών έχει ως συνέπεια την απαίτηση της εκ νέου υποβολή της αίτησης.


Μέχρι την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011
ΣΙΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ  ΝΟΜΟΥ  ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΣΑΣ

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε  όσους  αγρότες-παραγωγούς έσπειραν σκληρό σίτο και το δήλωσαν στην Οργάνωση αυτή, πως είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν στα γραφεία της ΕΑΣ Πιερίας, που βρίσκονται στην οδό Χατζόγλου 48, στην Κατερίνη, για να δηλώσουν αναλυτικά τα αγροτεμάχιά τους. Θα πρέπει όμως να σπεύσουν άμεσα οι αγρότες-σιτοπαραγωγοί στην ΕΑΣ, καθώς η προθεσμία δήλωσης είναι μέχρι την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011.  Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία αυτή μπορούν να πάρουν οι υπόχρεοι αγρότες από τον αρμόδιο υπάλληλο της ΕΑΣ, στα τηλέφωνα: 23510-46528, 46529 και στο 23510-23421.

 

11-14 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΔΕΘ Η 21η ΔΕΤΡΟΠ ΔΙΕΘΝΗ  ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

Από την προσεχή Παρασκευή  11 μέχρι  και την  Δευτέρα  14 Μαρτίου 2011 η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Εξοπλισμού και Μηχανημάτων  η γνωστή ως Detrop, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην συμπρωτεύουσα, θα λάβει χώρα για 21η φορά στο φιλόξενο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι 20 επιτυχημένες διοργανώσεις της, την κατατάσσουν μεταξύ των δυναμικότερων Ευρωπαϊκών Εκθέσεων Τροφίμων και Ποτών. Στόχος της Έκθεσης είναι να αναδείξει την ασφάλεια, την υγιεινή, την αξιοπιστία των διατροφικών προϊόντων της ελληνικής βιομηχανίας και να προωθήσει την επέκτασή τους στις διεθνείς αγορές. Πιερικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων η «Αμβροσιάδης ΑΒΒΕ- Κοτόπουλα Εξοχής», οι «ΑΛΦΑ Γεύση Σαλάτες», θα συμμετάσχουν στην έκθεση αυτή, που θεωρείται η πιο σπουδαία και σημαντική στον Ελλαδικό χώρο, με πολύ υψηλή επισκεψιμότητα και αντιστοίχως υψηλή  αποτελεσματικότητα….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ