ΣΤΑΡΑΤΑ & ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Υποβολή ηλεκτρονική 18/2-18/4-2011
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ
ΕΝΤΑΧΘΕΙΤΕ  ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Πονοκέφαλο σε αγρότες και γεωτεχνικούς προκαλεί η διαδικασία ένταξης στα μεγάλα Σχέδια Βελτίωσης, ύψους 285 εκατ. Ευρώ η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα μεγάλων αγροτικών επενδύσεων και λήγει στις 18 Απριλίου 2011. Βλέπετε είναι αρκετά περίπλοκη και αφήνει αρκετούς αγρότες εκτός διαδικασίας και τους συνεταιρισμούς στον αέρα.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης απ΄ την πλευρά του λέει πως θα υπάρξουν βελτιώσεις, ενώ απ΄ την Κομισιόν εξαρτάται αν θα αυξηθεί η προκαταβολή από το 20 στο 50%, με την προϋπόθεση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής από τον δικαιούχο, μέσω της τράπεζάς του.
Ποιοι δικαιούνται να ενταχθούν στα Σχέδια Βελτίωσης; Νέοι και παλιοί αγρότες, 18-60 ετών, αρχηγοί και νόμιμοι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων(με 1 χρόνο στην γεωργία). Αγρότες ενδιαφερόμενοι για εκσυγχρονισμό εκμεταλλεύσεών τους. Όσοι θέλουν να ασχοληθούν με ενεργειακά φυτά και παραγωγή βιομάζας. Φυσικά καπνοπαραγωγοί που ενεργοποίησαν δικαιώματα το 2009, νομικά πρόσωπα. Όσοι ενδιαφέρονται για καθετοποίηση της παραγωγής τους. Νέοι-παλιοί αγρότες μπορούν να επιδοτηθούν με 75% αν ζουν σε μικρά νησιά. Νέοι αγρότες επιδοτούνται με 60% αν ζουν σε ορεινές, ημιορεινές, μειονεκτικές κλπ περιοχές, ενώ οι υπόλοιποι επιδοτούνται με 50% και τέλος, στις υπόλοιπες περιοχές νέοι αγρότες επιδοτούνται με 50% και οι υπόλοιποι δικαιούχοι με 40%...

 

_4-3-2011ΘΑΝ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ: «ΑΛΛΑΞΑΜΕ 6 ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ  ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΣΕ  6 ΧΡΟΝΙΑ !!!»

Πως να μπορέσει να παραχθεί μια συγκεκριμένη, συγκροτημένη και με συνέχεια αγροτική πολιτική στον τόπο μας, όταν μόνον τα τελευταία 6 χρόνια(από το 2004) έχουν αλλάξει συνολικά 6 υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης στο εν λόγω υπουργείο;
Το ερώτημα, είναι ουδόλως φιλοσοφικό, αλλά συγκεκριμένο και το θέτει ένας άνθρωπος που υπηρετεί τον αγροτικό τομέα της περιοχής μας και έχει να επιδείξει ιδιαίτερες περγαμηνές και επιτυχίες στον χώρο: ο διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας Θανάσης Γκουντάρας, που στις ομιλίες του στις καπνοπαραγωγικές περιοχές του νομού, αυτήν την περίοδο, βάζει αυτόν τον προβληματισμό, σε γενόμενες ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους.
Πραγματικά, από το 2004, αν ανατρέξουμε μέχρι και σήμερα, υπενθυμίζω τους διατελέσαντες υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης: Σάββας Τσιτουρίδης, Βαγγέλης Μπασιάκος, Αλέξανδρος Κοντός, Σωτήρης Χατζηγάκης, Κατερίνα Μπατζελή και εσχάτως ο Κώστας Σκανδαλίδης, που έρχονται και φεύγουν σε ρυθμούς αστραπής. Χώρια τους συνεργάτες τους που τους συνοδεύουν και πηγαινοέρχονται συνοδεύοντάς τους!

ΕΤΣΙ  ΝΟΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ  ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΜΑΣ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ;;;

Πράσινη ανάπτυξη χωρίς βιολογικά προϊόντα δεν νοείται. Κι όμως η κυβέρνησή μας θα το καταφέρει και αυτό, μέσω της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών να μπουν ταμειακές μηχανές και στις βιολογικές αγορές, όπου εν πάσει περιπτώσει υπάρχουν. Όπως μάλιστα υποστηρίζει ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών «Δήμητρα»: «θέλουν να μας φορολογήσουν διπλά και ως παραγωγούς, αλλά και ως  πωλητές, παρ΄ όλο που ήδη φορολογούμαστε για το σύνολο της παραγωγής μας, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που πουλάμε στις αγορές. Έτσι οι τιμές των βιολογικών προϊόντων θα αυξηθούν κι άλλο, οι δε μικροί βιοκαλλιεργητές θα εξαφανιστούν, ενώ το χαράτσι θα το πληρώσεις φυσικά ο καταναλωτής. Αφήστε που έχουν μεγαλώσει υπερβολικά τα κόστη παραγωγής και πιστοποίησης»….
Βλέπετε εδώ και πολύ καιρό οι ταλαίπωροι οι βιοκαλλιεργητές επιζητούν να συναντηθούν με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, χωρίς να γίνεται αυτό κατορθωτό. Και μόλις τον περασμένο Οκτώβριο ο σεβαστός πρωθυπουργός μας, ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλούσε με έμφαση και πάθος για την «σημασία ανάπτυξης των βιολογικών προϊόντων». Μόνον στα λόγια και για το θεαθήναι υποθέτω!

 

Η ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ!!

Πόσα νομίζετε πως  γνωρίζετε για την δυναμική και την προοπτική της Ελληνικής κτηνοτροφίας;
Πάμε λοιπόν να δούμε κάποια αριθμητικά δεδομένα που σίγουρα θα σας αφήσουν με ανοιχτό το στόμα, και που αποδεικνύουν τις απύθμενες δυνατότητες της κτηνοτροφίας μας.  Έχουμε και λέμε: στον κλάδο της Ελληνικής κτηνοτροφίας υπάρχουν 140.000 αγροτικά νοικοκυριά και συνολικά 300.000 κτηνοτρόφοι ή πτηνοτρόφοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν : 9.000.000 πρόβατα και 4.500.000 γίδια, ανά την επικράτεια. Παράγονται 500.000 τόνοι κρέατος και 1.500.000 τόνοι γάλακτος, εκ των οποίων οι 686.000 τόνοι είναι αγελαδινό.
Στον χώρο εργάζονται 100.000 άτομα, σε συνολικά 15.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις(στη μεταποίηση, εμπορία και τις μεταφορές). Είναι καταγεγραμμένες 24 συνεταιριστικές γαλακτοβιομηχανίες-βιοτεχνίες και τέλος η Ελληνική κτηνοτροφία διαθέτει σήμερα 26 Ελληνικές φυλές προβάτων από τις οποίες οι 6 είναι εξαφανισμένες.
Ο κλάδος απαιτείται να στηριχθεί ενεργά και ουσιαστικά από την πολιτεία που μέχρι σήμερα δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Κι αν συνεχίσει κατ αυτόν τον τρόπο  το μέλλον προδιαγράφεται περισσότερο από ζοφερό!

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΑ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ
ΣΗΜΑ SOS ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΑΥΤΟΣ!!!

Η Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας, μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, διοργάνωσε συγκέντρωση χοιροτρόφων από όλη την χώρα, που έγινε μέσα σε βαρύ κλίμα λόγω της πολύ σοβαρής κατάστασης του κλάδου και της φόρτισης απ΄ τις φωνές των παραγωγών που δεν βρίσκουν ζωοτροφές για να ταΐσουν τα ζώα τους. Η εγχώρια αγορά δημητριακών έχει πλέον τα χαρακτηριστικά της μαύρης αγοράς, όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδας, οι δε τιμές αλλάζουν και τα αποθέματα εξαφανίζονται, ενώ οι συναλλαγές γίνονται μετρητής.  Όσον αφορά τις εισαγόμενες ζωοτροφές κι εκεί υπάρχει στενότητα και οι πιστώσεις μειώθηκαν σημαντικά. Τόσο ο Πρόεδρος, όσο και οι παραγωγοί ζητούν άμεσα την λήψη μέτρων για την προμήθεια ζωοτροφών επειγόντως, γιατί διαφορετικά η χοιροτροφία θα αφανιστεί απ΄ την χώρα. Ζητούνται λοιπόν: 1. Άμεση οικονομική ενίσχυση με οποιοδήποτε τρόπο για την προμήθεια ζωοτροφών, 2. Να παταχθούν οι Ελληνοποιήσεις, 3. Να επιτραπεί η θεώρηση Δελτίων Αποστολής και Τιμολογίων λόγω έκτακτων συνθηκών χωρίς ενημερότητες και 4. Να ληφθούν τα κατάλληλα οικονομικά και διαρθρωτικά μέτρα για να μπορέσει ο κλάδος να επιβιώσει...


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΤΟΥ ΟΓΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Ο ΟΓΑ δίνει τη δυνατότητα σε ένα μικρό αριθμό συνταξιούχων του ΟΓΑ (περίπου 20.000 άτομα), που δεν πρόλαβαν να απογραφούν και να ενταχθούν στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων του ΟΓΑ μέσα στις οριζόμενες ημερομηνίες (μέχρι τις  11-02-2011), να καταθέσουν το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ, σε Κατάστημα Τράπεζας ή στα ΕΛΤΑ που επιθυμούν να καταβάλλεται η σύνταξή τους μέχρι και την Παρασκευή  11 Μαρτίου 2011. Σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός ενημερώνει τους συνταξιούχους του ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέραν της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας, για την ένταξή τους στο νέο σύστημα πληρωμής των συντάξεων του ΟΓΑ, οπότε οι ενδιαφερόμενοι αγρότες σπεύστε μέχρι τις 11 Μαρτίου να υποβάλετε το σχετικό σας απογραφικό Δελτίο στα ΕΛΤΑ ή στο κατάστημα της Τράπεζάς σας….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ