ΕΛ.ΑΣ.: Πρώτη προκήρυξη για 165 ειδικούς φρουρούς

Αλλαγές στα κριτήρια πρόσληψης

Νέα προκήρυξη θέσεων Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία πρόκειται να εκδώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέσα στο επόμενο διάστημα.

Οι επιτακτικές ανάγκες ενίσχυσης της ΕΛ.ΑΣ. με προσωπικό ανάγκασαν το υπουργείο Εσωτερικών να εξαιρέσει τις προσλήψεις ένστολων από το γενικότερο «πάγωμα» των προσλήψεων στο Δημόσιο, ενώ έχει δοθεί προτεραιότητα σε ό,τι αφορά την αναλογία 1:5.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 165 νέες οργανικές θέσεις (113 Συμπληρωματικών του 2010 και 52 Τακτικών του 2011) πρόκειται να καλυφθούν στο επόμενο τρίμηνο, σε 52 αστυνομικές διευθύνσεις ανά την επικράτεια.

Πέραν αυτών των θέσεων, προβλέπεται η έκδοση και νέας προκήρυξης μετά το καλοκαίρι που θα αφορά και πάλι μικρό αριθμό θέσεων (πέρυσι προκηρύχθηκαν συνολικά 500 θέσεις) λόγω της δεινής οικονομικής συγκυρίας.

Ο τελικός αριθμός των Φρουρών που θα προσληφθούν φέτος εξαρτάται από τα περιθώρια του προϋπολογισμού.

Πάντως, οι υποψήφιοι Ειδικοί Φρουροί θα πρέπει να είναι Ελληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), απόφοιτοι Λυκείου, με εκπληρωμένες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (οι άντρες), με ανάστημα άνω του 1,70 μ. και να μην υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 9 του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, κριτήρια πρόσληψης των Ειδικών Φρουρών αποτελούν:

- Ο γενικός βαθμός απολυτηρίου λυκείου.

- Η γνώση ξένης γλώσσας.

- Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως Εφεδρων Αξιωματικών, ή σε Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ή στην Προεδρική Φρουρά, ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης, ή επαγγελματιών οπλιτών.

- Η κατοχή άδειας ικανότητας οδηγού μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου. Η κατοχή πτυχίου δημοσίου ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».

- Ο υποψήφιος να είναι γονιός ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

- Ο υποψήφιος να είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει δολοφονηθεί ή τραυματιστεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ή εξαιτίας αυτού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22 Νοέμβριος 2017, 14.05
2017-11-22-12-07-14Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν - Η τοποθεσία, τα ευρήματα και οι αρχαίοι πολιτισμοί που αναπτύχθηκαν...
22 Νοέμβριος 2017, 14.03
bloomberg--------21--- Η καταιγίδα που προκάλεσε τον θάνατο 21 ανθρώπων στην Ελλάδα ήταν ένα φαινόμενο τροπικού είδους που αναπτύχθηκε στα ύδατα της Μεσογείου και...
22 Νοέμβριος 2017, 14.01
-17--------- Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 17χρονη -που έχει κάνει και απόπειρα αυτοκτονίας πριν έναν χρόνο-, εκμυστηρεύτηκε τα όσα άσχημα της συνέβαιναν στην ψυχολόγο...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ