Ετοιμάζεται προκήρυξη για 100 αξιωματικούς στο Λιμενικό

Υπό κατάρτιση είναι η προκήρυξη κατάταξης 100 περίπου Αξιωματικών (ανδρών και γυναικών) στο Λιμενικό Σώμα.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σκοπεύει να ενισχύσει το Λιμενικό Σώμα με Αξιωματικούς, αποφοίτους ΑΕΙ, κυρίως οικονομικών σχολών, Νομικής, τμημάτων του Πολυτεχνείου (π.χ. Ναυπηγών) αλλά και Σχολών του Εμπορικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή θα καταταγούν τουλάχιστον 30 Τεχνικοί Αξιωματικοί, οι οποίοι θα στελεχώσουν την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων, 15-20 Αξιωματικοί ειδικότητας Νομικού και ακόμη 50 Αξιωματικοί που θα ενισχύσουν οικονομικές και άλλες υπηρεσίες.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους υποψηφίους είναι η καλή γνώση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας, ενώ θεσπίζεται ως όριο ηλικίας το 35ο έτος.

Η κατάταξη των νέων Αξιωματικών κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να ενισχυθεί το Λιμενικό με νέα στελέχη, μετά το «κύμα» αποχωρήσεων με συνταξιοδότηση ανωτέρων αξιωματικών, λόγω Ασφαλιστικού.

Ειδικά για τους Αξιωματικούς ειδικότητας Νομικού, προβλέπεται αύξηση των οργανικών θέσεων του Λ.Σ. κατά 25, εκ των οποίων οι 15 αφορούν Υποπλοίαρχους-Ανθυποπλοίαρχους και οι 4 Πλωτάρχες. Oσοι επιλεγούν θα κατατάσσονται κατ’ ευθείαν στο Λ.Σ. με τον βαθμό του Ανθυποπλοίαρχου Νομικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως πτυχιούχοι ΑΕΙ κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σε οικονομικά ή νομικά θέματα, ηλικίας μέχρι 35 ετών, οι οποίοι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να βρίσκονται νομίμως εκτός στρατεύματος, μπορούν να κατατάσσονται απ’ ευθείας στο Λ.Σ. χωρίς κατατακτήριες εξετάσεις, με τον βαθμό του Ανθυποπλοίαρχου Οικονομικού ή Νομικού αντίστοιχα.

Μετά το καλοκαίρι θα κριθεί αν θα ακολουθήσει και νέα προκήρυξη για Λιμενοφύλακες και Αρχικελευστές, η διαδικασία πρόσληψης των οποίων θα είναι στο εξής με το σύστημα μορίων, χωρίς γραπτές εξετάσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ