Νέος κύκλος πρόσληψης ωρομίσθιων & εποχικών

Από τις ωρομίσθιες στις εξάμηνες συμβάσεις στο Yπ. Πολιτισμού  - Επαναπροκήρυξη θέσεων μετά τη μικρή προσέλευση  στις ειδικότητες φύλαξης και καθαριότητας


Νέος κύκλος προκηρύξεων πρόσληψης ωρομίσθιων και εποχικών υπαλλήλων στο υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού, μετά την απουσία ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους που επέλεξαν την ανεργία από την ωρομίσθια εργασία για έναν και ενάμιση μήνα στις ανασκαφές.

Τα κενά δεν καλύφθηκαν και κατά συνέπεια δεκάδες φορείς επαναπροκήρυξαν θέσεις (κυρίως Φύλαξης και Καθαρισμού), με το δικαιολογητικό ότι οι συμμετέχοντες στις πρώτες προκηρύξεις δεν... πληρούσαν τα απαραίτητα προσόντα.

Υπό την πίεση της θερινής περιόδου που πλησιάζει και προκειμένου να μην μείνουν κλειστοί για ακόμη μια χρονιά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι ανά την επικράτεια, το υπουργείο Πολιτισμού έσπευσε να προκηρύξει εκ νέου τις θέσεις που έμειναν ακάλυπτες, αυτή τη φορά με μεγαλύτερες χρονικά συμβάσεις. Η διαφορά των νέων συμβάσεων είναι ότι εξελίσσονται έως τις 31/12/2010 και είναι για χρονικό διάστημα από 990 έως 1.320 ώρες, ενώ αρκετές φορές αφορούν και διάστημα 6 μηνών. Η απασχόληση θα είναι ανάλογα 5νθήμερη ή 6ήμερη και δεν θα υπερβαίνει τις 37 1/2 ώρες την εβδομάδα.

Οι υποψήφιοι

Σύμφωνα με τα νέα κριτήρια που όρισε το υπουργείο για τις προσλήψεις των ωρομίσθιων, οι υποψήφιοι πρέπει:

α) να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες κράτους της Ε.Ε.

β) να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών

γ) να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν.

δ) να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα

ε) Να μην έχουν συμπληρώσει συνολικά 24 μήνες υπηρεσίας στο ΥΠ.ΠΟ.Τ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 164/2004 (ΦΕΚ 134 Α/19.7.2004) Οι υποψήφιοι κατατάσσονται σε πίνακα κατά κλάδο ή ειδικότητα με τη σειρά του βαθμού εντοπιότητας (α’, β’, γ’ κ.ο.κ.).

Η σειρά κατάταξης μεταξύ αυτών που έχουν τα ίδια προσόντα γίνεται με βάση τη βαθμολογία που συγκεντρώνουν στα βαθμολογούμενα κριτήρια (χρόνος ανεργίας, αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας, αριθμός ανηλίκων τέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, εμπειρία).

Δικαιολογητικά

Προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν στον αρμόδιο φορέα:

- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δύο όψεων αστυνομικής ταυτότητας.

- Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών.  Εφόσον πρόκειται για πτυχίο εξωτερικού, πρέπει να είναι μεταφρασμένο στα Ελληνικά και επικυρωμένο από δικηγόρο και να συνοδεύεται από τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα ως προς την ισοτιμία του.

- Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. - Πιστοποιητικό του οικείου Δήμου / Κοινότητας για την εντοπιότητα.

- Πιστοποιητικό για τη μόνιμη κατοικία. - Βεβαίωση ΑΣΠΕ (για το κριτήριο της πολυτεκνίας).

- Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

- Υπεύθυνη Δήλωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ