Ο δεκάγλωσσος Κατερινιώτης Γιώργος Κυραϊλίδης, ο πρώτος Έλληνας μέλος του HYPIA!

«ΠΑΡΟΤΙ ΜΙΛΩ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΞΕΝΕΣ  ΓΛΩΣΣΕΣ, ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ»


Έφηβος από την Κατερίνη, γνώστης δέκα (!) γλωσσών, αναδεικνύεται ως το πιο μικρό μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Υπερπολύγλωσσων (Hyperpolyglot International Association - HYPIA) και είναι ο πρώτος Έλληνας – μέχρι στιγμής ο μοναδικός υπερπολύγλωσσος Έλληνας – που είναι μέλος του HYPIA. Πρόκειται για τον 16χρονο Γιώργο Κυραϊλίδη, παιδί πολύτεκνης οικογένειας, μαθητή της Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, που μιλά Ελληνικά, Αρχαία Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Ρωσικά, Εβραϊκά, Αραβικά, Σουηδικά, Ινδικά και Εσπεράντο.
Μάλιστα αυτό το διάστημα ο Γιώργος μαθαίνει Κινέζικα, Ιαπωνικά, Σουαχίλι, Νοηματική, Γαλλικά, Ισπανικά και Ιταλικά, οπότε στο μέλλον αναμένεται να προσθέσει στο βιογραφικό του επτά επιπλέον γλώσσες, δηλαδή συνολικά θα μιλά 17 γλώσσες! Ο HYPIA ιδρύθηκε το 2016 από τον Usman Chohav. Έχει ως βασικό του σκοπό να αντιπροσωπεύει τον μοναδικό και συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό των υπερπολύγλωσσων καθώς επίσης και να προωθεί τα μέλη του σε διάφορες περιοχές τού κόσμου. Προκειμένου να γίνει μέλος του HYPIA ο Γιώργος Κυραϊλίδης κατέθεσε στις 28 Οκτωβρίου 2017 μια αίτηση μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πιστοποιητικά.

Από την πλευρά του, ο Διεθνής Οργανισμός Υπερπολύγλωσσων, αφού εξέτασε ενδελεχώς τα στοιχεία φακέλου του 16χρονου, έλαβε θετική απόφαση και ανακοίνωσε την 1η Δεκεμβρίου 2017 ότι τον δέχεται επίσημα ως μέλος του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την 1η Δεκεμβρίου 2017 ο Γιώργος Κυραϊλίδης ήταν μόλις 15,5 ετών! Μάλιστα σε συνέντευξή του στον HYPIA (https://www.polyglotassociation.org/george-kyrailidis), ο Γιώργος Κυραϊλίδης, αν και έφηβος, αποδεικνύεται τελικά ότι είναι αρκετά ώριμος χωρίς όμως να χάνει τη φρεσκάδα, τη δυναμικότητα και τα νεανικά όνειρα ενός παιδιού τής ηλικίας του. Πρόκειται για μια συνέντευξη όπου ο Γιώργος αποφεύγει τα πολλά λόγια και δίνει λιτές αλλά περιεκτικές και σαφείς απαντήσεις. Είναι όμως και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή, σε ορισμένα σημεία της, οι απαντήσεις που δίνει είναι βαθιά φιλοσοφημένες!
«Θα ήθελα να σπουδάσω γλωσσολογία»
Όπως ο ίδιος λέει μιλώντας στον δημοσιογράφο Ανδρέα Γαλανό και την ιστοσελίδα www.stalagmaties.blogspot.gr, μέσα από τη γρήγορη και συνεχή εκμάθηση ξένων γλωσσών αισθάνεται μεν πολίτης του κόσμου, όμως έχει ιδιαίτερη αγάπη στην Ελλάδα και στην ελληνική γλώσσα, αγαπά την Κατερίνη, που είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε, και τη Μακεδονία ως την ευρύτερη περιοχή καταγωγής του. Νιώθει λοιπόν Έλληνας και πολίτης του κόσμου, αποκλείει ωστόσο το ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν, κάποια μέρα, πολλές από τις υπάρχουσες γλώσσες να σβήσουν από τον παγκόσμιο χάρτη ή και να περιοριστούν δραστικά.
Κατά την άποψή του, αυτό δεν θα ήταν λογικό, επειδή οι γλώσσες δεν είναι μόνο απλά γλωσσικές επικοινωνίες μεταξύ των ανθρώπων αλλά είναι και τρόποι σκέψης και ζωής στο ιστορικό γίγνεσθαι, είναι μυρίπνοα και πολύχρωμα άνθη στον κήπο του παγκόσμιου πολιτισμού. Επίσης ο Γιώργος Κυραϊλίδης αποκαλύπτει τί θα ήθελε να ασκήσει ως επάγγελμα τα επόμενα χρόνια; «Θα ήθελα να σπουδάσω γλωσσολογία, διότι είναι μια επιστήμη, η οποία ασχολείται με τη μελέτη της ανθρώπινης γλώσσας ως καθολικό φαινόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Διαβάζοντας το Ευαγγέλιο στα Αραβικά,
Υπάρχει μια παράδοση στην Ορθόδοξη Εκκλησία, κατά την οποία ανήμερα του Πάσχα, το απόγευμα, στον Εσπερινό της Αγάπης, διαβάζεται το Ιερό Ευαγγέλιο όχι μόνο στα Αρχαία Ελληνικά αλλά και σε διάφορες ξένες γλώσσες. Αυτή η παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας για ανάγνωση του Ιερού Κειμένου σε διάφορες ξένες γλώσσες σχετίζεται με το γεγονός ότι το Ευαγγέλιο, αν και γράφτηκε στα αρχαία ελληνικά, δεν αφορά μόνο τους Έλληνες αλλά είναι ένα κείμενο σωτηρίας που αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Το απόγευμα του φετινού Πάσχα ο Γιώργος Κυραϊλίδης ήταν στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννας στην Κατερίνη. Εκεί ο 16χρονος μαθητής συμμετείχε στον Εσπερινό της Αγάπης και διάβασε το Ευαγγέλιο στα Αραβικά! Τα Αραβικά είναι μια από τις πλέον δύσκολες γλώσσες του κόσμου. Και ο έφηβος Γιώργος όχι απλώς διάβασε το Ευαγγέλιο σε αυτή τη γλώσσα αλλά οι πιστοί διαπίστωσαν ότι διάβαζε το κείμενο με αραβική προφορά!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03 Μάιος 2018, 09.55
-46-----Έγινε ελάχιστα αισθητός από τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα...
03 Μάιος 2018, 09.53
-------17Ποιοι κινδυνεύουν να πάρουν δίπλωμα στα 20 έτη Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την οδήγηση, αλλά και τις ποινές για τυχόν εμπλοκή του 17χρονου σε...
03 Μάιος 2018, 09.51
--------48---- Η σορός του εντοπίστηκε σε υπαίθριο χώρο απέναντι από το ΟΑΚΑ Νεκρός εντοπίστηκε ο Μάριος Καλομοίρης, που αγνοείτο από τις 30 Απριλίου. Ο 48χρονος...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ