ΣΤΑΡΑΤΑ & ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

_4-3-2011Αύριο Τετάρτη 9/2, 6.30 μ.μ. π. Δημαρχείο Δίου
Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Θ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ
ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΑΣ

Μετά την πετυχημένη διοργάνωση στην ΕΑΣ Πιερίας για τους καπνοπαραγωγούς μας, η Ομάδα Καπνού της οργάνωσης, όπως είχε δεσμευθεί, πρόκειται να βρεθεί σε κάθε σημείο του νομού για να ενημερώσει αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τους ενδιαφερόμενους καπνοπαραγωγούς αναφορικά με τον περιβόητο Κανονισμό 144 και την ενίσχυση που δικαιούνται οι παραγωγοί της τριετία 2011, 2012 και 2013 η οποία ανέρχεται το ανώτατο στα 9.000 Ευρώ, ως αντιστάθμισμα της απώλειας των επιδοτήσεών τους, την περίοδο του 2010, καθώς για τα υπόλοιπα μέτρα που υπάρχουν για την στήριξη του αγροτικού κόσμου.
Για τον λόγο αυτό ο κατ εξοχήν αρμόδιος και ειδήμων για το θέμα, Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας κ. Θανάσης Γκουντάρας, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του ομιλία αύριο Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στον χώρο του πρώην Δημαρχείου του Δίου, στην Κονταριώτισσα και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να την παρακολουθήσουν, όπου θα έχουν παράλληλα και την ευκαιρία να υποβάλλουν και τα σχετικά τους ερωτήματα...

ΕΑΣ Πιερίας και Ομάδες Καπνού της Πιερίας
ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ  ΑΠΟΤΗΝ  ΠΑΣΕΓΕΣ & ΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


«Θέλουμε συνεταιρισμούς στα πλαίσια των διεθνών συνεταιριστικών αρχών», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, σε ημερίδα που διοργάνωσε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, το πρωί, η ΠΑΣΕΓΕΣ σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τους καπνοπαραγωγούς στην Κατερίνη, στην αίθουσα συνελεύσεων της ΕΑΣ Πιερίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότερα από 400 στελέχη και απλοί καπνοπαραγωγοί της περιοχής, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο και προσδοκία των διοργανωτών. Στους παρευρισκόμενους  μεταξύ των άλλων ήταν, εκτός της Διοίκησης της ΕΑΣ Πιερίας, τα Προεδρεία των Ομάδων Καπνού στο νομό μας μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες,  ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Παπαγεωργίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δημήτρης Τσιμήτρης και  Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας Κολινδρού Γιώργος Πολυχρονίδης, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Νίκος Μπουρονίκος και ο Αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου Πέτρος Κιάφας.
Ο Ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Διβάρης αναφέρθηκε επιγραμματικά στα μέτρα υπέρ των καπνοπαραγωγών, που έλαβε το Υπουργείο προκειμένου να αποδοθούν σε αυτούς τα 568,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπηρεσιακά στελέχη παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους αναλυτικά τις δράσεις υπέρ των περιοχών καπνοπαραγωγής, με έμφαση στο Μέτρο 144 και στα σχέδια βελτίωσης. «Προτιμήσαμε την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης ενίσχυσης - πρώτης δόσης πληρωμής» για το μέτρο 144, προς όφελος των καπνοπαραγωγών», τονίστηκε, ενώ οι παρευρισκόμενοι καπνοπαραγωγοί βομβάρδισαν τον κ. Διβάρη με τα ερωτήματά τους!

 

ΤΟ ΦΤΗΝΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ (ΔΕΝ) ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΙ;;

Στο ενδεχόμενο να δοθεί και πάλι η δυνατότητα προμήθειας ειδικού φτηνού πετρελαίου κίνησης στους Έλληνες αγρότες αναφέρθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης. Η πιθανότητα αυτή έχει να κάνει με την υλοποίηση της υπουργικής εξαγγελίας για εξομοίωση της φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις Σκανδαλίδη, η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση στο κόστος καλλιέργειας των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, που έχει εκτιναχθεί στα ουράνια. Κι άντε τώρα να μην  μιλήσουνε κάποιοι ξανά για ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, που μπορεί κανένας να μην θέλει-και να μην τις «επιτρέπει» η περιβόητη τρόικα-, αλλά για το οποίο καλού κακού χρησιμοποιούνται κάποια «καλά και δυνατά χαρτιά» για να αναστρέψουν το πολύ κακό κλίμα μέσα στο οποίο πορεύονται και οι αγρότες μας!

 

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 16/2
ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, επανέλαβε την δέσμευσή του για ταχεία προώθηση της καταβολής των εξατομικευμένων αποζημιώσεων στους βαμβακοκαλλιεργητές για ζημιές από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις. Η οριστικοποίηση των αιτήσεων αναμένεται μέχρι την Τετάρτη  16 Φεβρουαρίου, που ολοκληρώνονται οι παραδόσεις βάμβακος, και οι αποζημιώσεις θα γίνουν από τον ΕΛΓΑ για τις βροχοπτώσεις και από τα ΠΣΕΑ για το σκουλήκι. Σύμφωνα με τον υπουργό, η πληρωμή στους παραγωγούς αναμένεται το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο του 2011. Παράλληλα, εντός του έτους θα κλίσουν και όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις αποζημιώσεων με το παλαιό καθεστώς του ΕΛΓΑ. Και βέβαια δεν θα πρέπει να έχουν κανέναν λόγο να μην πιστεύουν οι βαμβακοπαραγωγοί μας την δέσμευση του αρμόδιου υπουργού, αλλά στην Ελλάδα ζούμε κι όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει!

 

ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ

Παρατάθηκε  μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου, η διαδικασία Απογραφής (άνοιγμα Τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού ΕΛ.ΤΑ) των συνταξιούχων του ΟΓΑ, η οποία έληξε χτες Δευτέρα 31 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΓΑ, η Απογραφή γίνεται προκειμένου η καταβολή των συντάξεων να γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛ.ΤΑ. Η καταβολή των συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2011, για όσους δεν έχουν απογραφεί θα γίνει με το ισχύον ως σήμερα σύστημα πληρωμής των συντάξεων, μέσω ΕΛ.ΤΑ, (ταχυδρομικές επιταγές). Σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός ενημερώνει τους συνταξιούχους του ότι οι συντάξεις του μηνός Μαρτίου 2011 θα καταβληθούν αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό των ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει. Για το λόγο αυτό ενημερώνουμε ότι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα θα πρέπει να καταθέσουν το «Απογραφικό Δελτίο» που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο Κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛ.ΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται η σύνταξή τους μέχρι και 11 Φεβρουαρίου 2011.

 

20 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΤΑ ΛΕΕΙ «ΣΤΑΡΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ»

Είκοσι συναπτά χρόνια παρουσίας κλείνει στις 12 Φεβρουαρίου η στήλη «Σταράτα Και Ποιμενικά». Ήταν 12 Φεβρουαρίου του 1991 όταν δειλά δειλά άρχισα την αρθρογραφία μου βαφτίζοντας την στήλη μου «Σταράτα και Ποιμενικά».  20 χρόνια έμπρακτα και αποδεδειγμένα στην υπηρεσία ενημέρωσης του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου του νομού μας, που ειδικά τα τελευταία χρόνια την έχει ακόμη περισσότερο ανάγκη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η στήλη αυτή βρίσκεται κοντά σας μέσα από την εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας και ζητάει ακόμη περισσότερο από όλους τους φίλους αγρότες του νομού μας, την έμπρακτη και ενεργή στήριξη.
20 χρόνια τα λέμε λοιπόν «Σταράτα Και Ποιμενικά» και να είστε βέβαιοι πως πολλά μπορεί να αλλάξουν αλλά την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας στην στήλη αυτή δεν πρόκειται να την πουλήσω για κανέναν λόγο. Στις δύσκολες περιόδους που έχουμε εισέλθει και για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας, είναι εμφανέστατο πως πολλά έχουμε να πούμε, να ενημερώσουμε και να κάνουμε μέσα από αυτήν εδώ την σελίδα, που δεν είναι τίποτε άλλο από το σημείο αναφοράς της πλέον υπεύθυνης, ουσιαστικής, έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των αγροτών της Πιερίας. Στην πορεία στον μέλλον, που δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα, αλλά με… γαϊδουράγκαθα, σας θέλω ακόμη περισσότερο κοντά μου. Εκ προοιμίου σας ευχαριστώ για την συνέχιση εμπιστοσύνης που μου δείχνετε και υπόσχομαι να ανταποκριθώ σε αυτήν….

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ