Παρουσίαση του βιβλίου «Το Τραύμα» της Φάνυ Κουντουριανού - Μανωλοπούλου στην Κονταριώτισσα

Η Εφορεία Λογοτεχνίας & Εικαστικών Τεχνών του Kέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, την Κυριακή 4 Μαρτίου, παρουσίασε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του πρώην Δημαρχείου Κονταριώτισσας, το βιβλίο της συγγραφέα Φάνυ Κουντουριανού-Μανωλοπούλου, «Το τραύμα», από τις εκδόσεις Λεξίτυπον.  Πρόκειται για μια διοργάνωση του Kέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας «Πίερες» και του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.
Την παρουσίαση συντόνιζε ο Θάνος Κόσυβας, συγγραφέας, Έφορος Λογοτεχνίας και Εικαστικών. Για το βιβλίο μίλησαν ο δάσκαλος, διευθυντής του 2ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης και Διδάκτορας Τοπικής Ιστορίας, Νίκος Ναχόπουλος, ο οποίος έκανε μια εμπεριστατωμένη ιστορική ανάλυση του βιβλίου και η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου Φάνυ Κουντουριανού-Μανωλοπούλου.
Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν μοναδικά: ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Γιώργος Χανδόλιας και η φιλόλογος Κάτια Παπακώστα, γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας «Πίερες».
Μουσικά επένδυσαν την εκδήλωση μέλη της Ορχήστρας Νέων Δίου, η οποία απαρτίζεται από παιδιά και είναι το καμάρι του Kέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Έπαιξαν τα εξαιρετικά ταλαντούχα παιδιά: Λαούτο-Πασχάλης Κωνσταντίνος, Βιολί-Παπαγεωργίου Πελαγία, Μπάσο-Ψωμιάδου Μαρία, Φωνές-Αλεξάνδρα Καρυπίδου και Γεωργία Μαρινοπούλου.
Ενώ ακούστηκαν μικρασιάτικα τραγούδια από την υπέροχη Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, η οποία, μαζί με την ορχήστρα, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου για την υπέροχη ερμηνεία των παραδοσιακών Μικρασιάτικων τραγουδιών.
Τη μουσική επιμέλεια είχε ο μαέστρος Νίκος Πατρής.
Πολλές δεκάδες φίλων του βιβλίου πλημμύρισαν στην κυριολεξία το χώρο παρουσίασης του βιβλίου, πολλοί εξ αυτών όρθιοι. Παρόντες ο Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Πούλιος Γιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Φόλιος Διονύσης, Δημητριάδης Κώστας, η πρόεδρος Τ. Κοινότητας Κονταριώτισσας κα Νάτσιου Παρασκευή, ο πρόεδρος του Kέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου κ. Παπαχρήστος Γρηγόρης και μέλη του Δ.Σ., ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας κ. Μπογιατζής Αναστάσιος και μέλη του Δ.Σ., η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας «Πίερες» κα Μαρία Γκρίμουλα και μέλη του Δ.Σ., ο κ. Φώντας Μπαραλιάκος, ο κ. Νταντάμης Γιώργος, ο καθηγητής-συγγραφέας κ. Μπίντας Θανάσης και η συγγραφέας κα Γεωργία Κακαλοπούλου.
Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Δίου-Ολύμπου και τον Αντιδήμαρχο Δίου κ. Γιάννη Πούλιο για την παραχώρηση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου για την παρουσίαση.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους παρευρισκόμενους που μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση.Φωτογραφίες: Στέλλα Τζιτζιλή. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15 Μάρτιος 2018, 14.03
2018-03-15-12-04-30Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες Μπροστά σε ένα νέο τοπίο για την κυκλοφορία στους δρόμους και τις παραβάσεις...
15 Μάρτιος 2018, 13.59
-------40--Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σταμάτα, με άνδρα που σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν σημειώθηκε τα...
15 Μάρτιος 2018, 13.58
2018-03-15-11-59-26 Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα καθώς και σε «πάγωμα» των τουριστικών επισκέψεων στη γείτονα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ