Η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου στον εορτασμό των 140 χρόνων από την Επανάσταση του Ολύμπου

ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ – ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ «ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» με δωδεκαμελή ορχήστρα, συμμετέχοντας στον εορτασμό των 140 χρόνων από την Επανάσταση του Ολύμπου, που διοργάνωσε ο Δήμος Δίου – Ολύμπου, παρουσίασε το ιστορικό-φιλολογικό-μουσικό αφιέρωμα «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία». Ένα αφιέρωμα που με συνοδεία αφηγήσεων και προβολών οπτικοαστικού υλικού, παρουσίασε την ιστορία του έθνους μας από την εποχή του Ρήγα Φεραίου μέχρι τις μέρες μας.
Στον σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Χορωδίας Παναγιώτη Χρυσικού τονίστηκε η αξία της επανάστασης του Ολύμπου το 1878, η οποία αποτελεί συνέχεια των αγώνων του 1821 και της δράσης των δικών μας αρματολών, των Λαζαίων, που έδρασαν στον Όλυμπο και τα Πιέρια, σηματοδοτεί δε την αρχή του σαραντάχρονου Μακεδονικού αγώνα, που κορυφώθηκε από το 1904 μέχρι το 1908.
Την εκδήλωση, που έγινε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου, παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Δήμου Δίου – Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Νίκος Λάππας, ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης Γερμασόγιας Κύπρου Κυριάκος Ξυδιάς με μέλη του συμβουλίου του, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αικατερίνη Φωτίου-Κλιτσινίκου, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολείων, Πρόεδροι Συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, που τόνισε πολύ επιγραμματικά τη σημασία της επανάστασης του Ολύμπου και αναφέρθηκε στα μηνύματα της ομιλίας της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλόπουλου, ο οποίος παραβρέθηκε στο Λιτόχωρο για την 140ή επέτειο. Χαιρετισμό επίσης απήυθυνε ο Δήμαρχος της Γερμασόγιας Κυριάκος Ξυδιάς, τονίζοντας τη σπουδαιότητα των κοινών αγώνων Ελλήνων και Κυπρίων διαχρονικά.
Επαιξαν οι μουσικοί:
Αλέξανδρος Γιαγκούσης – φλάουτο, Χρύσα Γιαννικώτσιου – πιάνο, Ηλίας Γκογκίδης – κρουστά, Γεώργιος Γκουτζαμάνης – κλαρινέτο, Ορέστης Κεραμιδιώτης – κιθάρα, Απόστολος Κουτσιμανής – μπουζούκι, Γεώργιος Λολίδης – ηλεκτρικό μπάσο, Φανή Παπαντωνίου – κρουστά, Δήμητρα Παρρή-Νίκα – βιολί, Γεράσιμος Σκληρός – τρομπέτα, Χρήστος Τσίρος – ντραμς, Μαρίκα Φωτοπούλου – βιολί.
Σολίστ –Τραγούδι: Περικλής Μπονοβόλιας, Νικόλαος Φαρμάκης, Χρύσα Φωτοπούλου, Γεώργιος Χασαμπένης
Ηλεκτρονική υποστήριξη: Αθανάσιος Παπαμιχαήλ
Αφήγηση: Ιωάννης Τσίντσιφας
Διεύθυνση: Ευθύμιος Μαυρίδης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15 Μάρτιος 2018, 14.03
2018-03-15-12-04-30Για ποιες παραβάσεις αφαιρείται άμεσα το δίπλωμα οδήγησης και οι πινακίδες Μπροστά σε ένα νέο τοπίο για την κυκλοφορία στους δρόμους και τις παραβάσεις...
15 Μάρτιος 2018, 13.59
-------40--Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Σταμάτα, με άνδρα που σκότωσε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το συμβάν σημειώθηκε τα...
15 Μάρτιος 2018, 13.58
2018-03-15-11-59-26 Οι διαδηλωτές κάλεσαν σε μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα καθώς και σε «πάγωμα» των τουριστικών επισκέψεων στη γείτονα Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ