ΣΤΑΡΑΤΑ & ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

KAPNA_7-1-2011ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΥΠΟΒΑΛΤΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΑΣ

Μόλις 1 στους 6 καπνοπαραγωγούς μας, σε όλη την χώρα, που θίγονται από την Κοινοτική πολιτική για τον καπνό, κατέθεσε μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αίτηση για ένταξη στο 3ετές πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας.
Από τις 14 Ιανουαρίου 2011 που ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, μέχρι την περασμένη Παρασκευή, είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά περί τις 8.000 αιτήσεις, στους 22 καπνοπαραγωγικούς νομούς της χώρας μας, εκ των οποίων σαφέστατα και ο νομός Πιερίας.
Στο γνωστό πλέον πρόγραμμα, ύψους 568 Εκατ. Ευρώ, μπορούν να ενταχθούν μέχρι 44.000 καπνοπαραγωγοί, οι οποίοι ενεργοποίησαν δικαιώματα για τον καπνό που καλλιεργούσαν το 2009. Υπενθυμίζω σε όλους τους ενδιαφερόμενους καπνοπαραγωγούς της Πιερίας, αλλά και της Ημαθίας, της Χαλκιδικής, της Κοζάνης, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και άλλων καπνοπαραγωγικών νομών της χώρας, πως η υποβολή αιτήσεων λήγει την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011, οπότε μην το αμελείτε καθόλου και σπεύσατε να ανταποκριθείτε δεόντως!

Την Πέμπτη 3 Φλεβάρη, στις 10.30 π.μ., στην ΕΑΣ Πιερίας
ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΑΣΕΓΕΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Την προσεχή Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί, κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με επικεφαλής τον Ειδικό Γραμματέα Βαγγέλη Διβάρη, τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτο Καραμίχα, και άλλα στελέχη του συνεταιριστικού Κινήματος της χώρας μας, όπως ο Γενικός Διευθυντής της κορυφαίας τριτοβάθμιας ΠΑΣΕΓΕΣ, ο  Γιάννης Κολυβάς, θα βρεθούν στην Κατερίνη και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Πιερίας, για να ενημερώσουν τους καπνοπαραγωγούς του νομού, αλλά και όλους τους αγρότες για το τι θα πρέπει να κάνουν για να εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τις ενισχύσεις που δικαιούνται από το συνολικό πακέτο των 568 Εκατ. Ευρώ. Παρόμοιες εκδηλώσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ που έχει επιφορτιστεί αυτόν τον ρόλο στις καπνοπαραγωγικές περιοχές, έχουν προηγηθεί και σε άλλες περιοχές.
Πάντως εδώ θα πρέπει να αναφέρω πως ήδη η ΕΑΣ Πιερίας, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Οργάνωσης κ. Θανάση Γκουντάρα, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι σημαντικές λεπτομέρειες αυτού του θέματος, έχει σχεδιάσει να βρεθεί σε κάθε γωνιά του νομού μας, διοργανώνοντας ομιλίες, προκειμένου να ενημερώσει όλους τους αγρότες-καπνοπαραγωγούς οι οποίοι στην συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσουν στις διαδικασίες που προβλέπονται μέχρι και τις 7 Μαρτίου 2011, για να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις τους….

 

3-6 Φεβρουαρίου, στην ΔΕΘ
ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΚΩΝΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  ΣΤΗΝ 7η ΖΩΟΤΕΧΝΙΑ

 

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ζωοτεχνία αυτήν την εβδομάδα.
Η 7η Έκθεση Ζωοτεχνία, η εξειδικευμένη κορυφαία έκθεση για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία στην χώρα μας, δίχως αμφιβολία, θα κλέψει την παράσταση από την προσεχή Πέμπτη 3 μέχρι την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, στις γνωστές εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη.
Κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι, κτηνίατροι, αγρότες αλλά και όλοι οι λοιποί εμπλεκόμενοι καλούνται να βρεθούν στην 7η Ζωοτεχνία, στην Θεσσαλονίκη και να γνωρίσουν από κοντά τα επιτεύγματα, τις εξελίξεις, τις αλλαγές και τα νεότερα στον κλάδο αυτό που διανύει πραγματικά δύσκολες ημέρες, αλλά που χωρίς αμφιβολία έχει τεράστιες προοπτικές.
Και βέβαια η 7η Ζωοτεχνία έχει και την έντονη παρουσία των επιχειρηματιών της Πιερίας, που εκθέτουν τα προϊόντα τους, όπως είναι η επιχείρηση ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΤΟΚΑΣ ΑΕ, του κ. Κώστα Τόκα, η ΕΦ-ΕΝΑ ΕΛΛΑΣ του κ. Γιώργου Ποντίκη και η ΒΙΟΖΩΚΑΤ ΑΕ του κ. Δημήτρη Τριανταφύλλου, από όπου οπωσδήποτε πρέπει να περάσετε!

ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (2009&10)

Απίθανη και σίγουρα μάλλον απίστευτη η είδηση που ακολουθεί και που στέλνει μηνύματα σε πολλούς, σε πάρα πολλούς αποδέκτες (πολιτικούς, βουλευτές, δημάρχους και λοιπούς παράγοντες του τόπου μας): Από το 1950 ο αγροτικός πληθυσμός στην Ελλάδα, μειωνόταν σταθερά. Τα δυο τελευταία χρόνια όμως (ήτοι το 2009 και το 2010 αντίστοιχα), ο αριθμός των αγροτών μας παρουσιάζει αύξηση, παρότι βέβαια το αγροτικό εισόδημα, συνεχίζει να παρουσιάζει, μια ασταμάτητη φθίνουσα πορεία. Πάνω από 50.000 νέοι αγρότες προστέθηκαν την χρονική περίοδο 2009-2010, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έρευνας, της κατ εξοχήν Οργάνωσης των αγροτών της χώρας μας, της ΠΑΣΕΓΕΣ, στο παραγωγικό δυναμικό της..
Ορισμένοι από αυτούς τους αγρότες είναι περισσότερο από σίγουρο πως θα εκπληρώσουν το όνειρο της ζωής τους. Για τους περισσότερους όμως η επιστροφή στην γεωργία είναι μια λύση ανάγκης, όσο κι αν αυτό ακούγεται, αν μη τι άλλο, περίεργο ή και υπερβολικό!
Ευχή κι ελπίδα τέλος, να αξιοποιηθεί  κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο αυτή η αύξηση του αριθμού των αγροτών, από τους πολιτικούς μας ταγούς, με το δεδομένο ότι η γεωργία στον τόπο μας μπορεί να αποτελέσει μια λύση στους ανθρώπους να μην εγκαταλείψουν την επαρχία!

 

Την Κυριακή 13 Φλεβάρη, 10.00 π.μ.
ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΟΙ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΠΝΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Γενική Συνέλευση και εκλογές στον πρωτοβάθμιο Καπνικό Συνεταιρισμό Κολινδρού, γνωστό ως ΝΕΟΚΟΠΑΚ, διοργανώνει για την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011, στις 10.00 το πρωί, στον χώρο του Πολιτιστικού κέντρου του Κολινδρού,  ο εν λόγω συνεταιρισμός.
Για το λόγο αυτόν λοιπόν, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους στα γραφεία της Ομάδας Καπνού, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011, στις 2.00 το μεσημέρι.
Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε πως σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση των μελών της Ομάδας  Καπνού Κολινδρού, θα γίνει την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου με οποιοδήποτε αριθμό παρευρισκομένων μελών....


ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ’ ΑΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΦΙΛΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!

Αυτό που συμβαίνει με την δημιουργία νέων Ομάδων Παραγωγών αγροτικών προϊόντων στο νομό μας θεωρώ πως δεν συμφέρει τον αγωνιζόμενο αγρότη-παραγωγό.
Ο πολυκερματισμός των οργανώσεων αυτών δεν βοηθάει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του τομέα, δεδομένου ότι ισχύει το “η ισχύς εν τη ενώσει”, αλλά αυτό μάλλον έχει παραμείνει ένα ξεθωριασμένο σύνθημα του αγροτοσυνεταιριστικού κινήματος της χώρας μας.
Σε μια περίοδο ύφεσης και κρίσης, τεράστιοι οικονομικοί κολοσσοί βλέπουμε να συνενώνονται και να συγχωνεύονται, δημιουργώντας αντίστοιχα μεγαθήρια που στέκονται επάξια μόνον απέναντι στις πολυεθνικές εταιρίες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται δημιουργία-σύσταση και νέων τέτοιων ομάδων παραγωγών, που θα διαχειρίζονται την παραγωγή και εμπορία αγροτικών προϊόντων, χωρίς επί του παρόντος να γνωρίζω κάτι περισσότερο.
Θα πρέπει λοιπόν να προσέξουμε όλοι γιατί έχουμε μπει-και τον διανύουμε ήδη- έναν δρόμο στρωμένο με πολλά πολλά γαϊδουράγκαθα. Οι ευκαιρίες για να γίνει κάτι από όλους μαζί δεν πρέπει να χαθούν. Αν και όταν χρειαστεί για το θέμα θα επανέλθω...


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ