ΣΤΑΡΑΤΑ & ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ

Με τον Γιάννη Τσιμπονίδη

 

kapna-syllogiΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ
ΤΑ 9.000 ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΤΗ 2011, 2012 ΚΑΙ 2013

Διευκρινίσεις στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας σχετικά με την υποβολή αιτήσεων δικαιούχων – καπνοπαραγωγών στο Καθεστώς ενισχύσεων του μέτρου 144 «Εκμεταλλεύσεις υπό αναδιάρθρωση λόγω μεταρρύθμισης Κοινής Οργάνωσης Αγοράς μέσω μεταβατικής στήριξης για τα έτη 2011, 2012, 2013, απέστειλε η ΠΑΣΕΓΕΣ. Η επιστολή προς όλες τις ΕΑΣ αναφέρει: Σας ενημερώνουμε ότι, οριστικοποιήθηκε το Μέτρο 144 που αφορά ενισχύσεις δικαιούχων με εκμεταλλεύσεις υπό αναδιάρθρωση λόγω μεταρρύθμισης Κοινής Οργάνωσης Αγοράς, μέσω μεταβατικής στήριξης για τα έτη 2011, 2012, 2013.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ, http://www.opekepe.gr/kapnos.asp, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011.
Και συνεχίζει στην επιστολή της η ΠΑΣΕΓΕΣ: “Για να μπορέσετε να εξυπηρετήσετε τους δικαιούχους παραγωγούς της περιοχής σας, θα πρέπει να ορίσετε υπεύθυνο στέλεχός σας, για τον οποίο θα πρέπει να μας ενημερώσετε, ο οποίος θα υποστηρίζει το πρόγραμμα, θα ενημερώνει τους δικαιούχους και θα βοηθήσει στην συμπλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου κάθε καπνοπαραγωγού και στην υποβολή της αίτησης του.”

 

ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ;;

Νέες μορφές παίρνουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, αφήνοντας στην μπάντα το κλείσιμο των Εθνικών οδών και των περιβόητων κόμβων (Τέμπη, Μάλγαρα κλπ.), εκτός από το κλείσιμο των Εθνικών οδών στα σημεία όπου υπάρχουν διόδια και σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το νέο φαινόμενο, η νέα μόδα που λανσάρουν από τον αστικό πληθυσμό που αρέσκετο να ασκεί δριμεία κριτική όταν κλείνανε τις Εθνικές οδούς ή όταν «έκοβαν την Ελλάδα στα δύο», όπως ανέφεραν οι πηχυαίοι τίτλοι των ΜΜΕ!
Τέλος λοιπόν στο έσχατο μέσο του κλεισίματος των Εθνικών οδών από τους κόκκινους ή τους γαλάζιους αγρότες και σειρά παίρνουν-πολύ σωστά- Τραπεζικά ιδρύματα, ή άλλες υπηρεσίες ή φορείς(υποκαταστήματα ΕΛΓΑ, περιφέρειες κλπ.) που έχουν άμεση σχέση με τον αγροτικό κόσμο. Θέλω να πιστεύω πως θα τύχουν θερμής υποδοχής απ΄ τον κόσμο και πως θα φέρουν το τελικό αποτέλεσμα, αν και δεν βλέπω από άλλες χειρότερης μορφής αγώνων να ιδρώνει το αυτί των κυβερνώντων!

 

5503  ευρώ  Ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ  ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ Ε.Β.Ζ.!!


EBZΤην ώρα που οι τευτλοπαραγωγοί μας δέχονται συνεχή χτυπήματα στο εισόδημά τους, το οποίο διαρκώς μειώνεται από τα δυσανάλογα υψηλά κόστη παραγωγής τους, είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση για την καθαρή αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου της μεγαλύτερης αγροτικής βιομηχανίας της Βόρειας Ελλάδας, της ΕΒΖ, του κ. Λάμπρου Χαραλάμπους, που σύμφωνα και με την σχετική απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας,  της 28ης Νοεμβρίου 2010, την οποία πρέπει να γνωρίζουν οι αγρότες μας.
Σύμφωνα λοιπόν, με το διαδικτυακό AGRONEWS, ο κ. Λάμπρου Χαράλαμπος λαμβάνει μηνιαίως το καθαρό ποσό των 5.503 Ευρώ ανά μήνα και δεν ξέρω αν θα πρέπει να προσθέσω τίποτα περισσότερο πάνω στο θέμα αυτό, σε μια περίοδο που υποστηρίζουν όλοι πως θα πρέπει να περικόψουν για να σωθούμε από την καταστροφή, από την πτώχευση.
Τα συμπεράσματα δικά σας φίλες και φίλοι τευτλοπαραγωγοί και αγρότες της ευρύτερης περιοχής...


ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 18.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ
“ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ”

KotopoulaAmvrosiadisΠαρά την  κρίση επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ μέχρι το 2013 και την είσοδο στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων προγραμματίζει η βιομηχανία πουλερικών, νωπών κατεψυγμένων κρεατοσκευασμάτων «Αμβροσιάδης ΑΒΕΕ-Κοτόπουλα Εξοχής», που έχει την έδρα της στην πόλη μας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μάκης Αμβροσιάδης, επεσήμανε ότι οι νέες επενδύσεις συμβάλλουν στην περαιτέρω καθετοποίηση της επιχείρησης, ενώ ο συνεχής εκσυγχρονισμός έφερε το θετικό αποτέλεσμα  για την Αμβροσιάδης να συμπεριλαμβάνεται σήμερα στο top 5 των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου.
Οι συνεχείς επενδύσεις, τονίζει, αποτελούν το moto της επιχείρησης, καθώς την προηγούμενη πενταετία η επιχείρηση υλοποίησε επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, που αφορούσαν την επέκταση των δραστηριοτήτων της και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας περιλαμβάνει τη δημιουργία άλλων επτά πτηνοτροφικών θαλάμων στην περιοχή του Κορινού Πιερίας, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. Το 2011 θα ξεκινήσει η κατασκευή εκκολαπτηρίου ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για το οποίο θα επιδιωχθεί η αξιοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου. Θα ακολουθήσει η δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής ζωοτροφών προϋπολογιζόμενης δαπάνης 3,5 εκατ. ευρώ, νέας γραμμής παραγωγής βιολογικών κοτόπουλων 5,5 εκατ. ευρώ.
Στο πλαίσιο των επενδύσεων θα προστεθούν σιλό σιτηρών, αερόψυξη και η επέκταση του χώρου τεμαχισμού των κοτόπουλων. Επίσης στα σχέδια της εταιρίας εντάσσεται η δημιουργία υποκαταστήματος στην Πελοπόννησο στο πλαίσιο περαιτέρω εδραίωσης των προϊόντων της εταιρείας. Σήμερα τα Κοτόπουλα  Εξοχής Αμβροσιάδη διαθέτουν υποκαταστήματα με ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κομοτηνή και φυσικά στην Κατερίνη. Επίσης διαθέτει ένα στόλο 70 φορτηγών ψυγείων από τα οποία τα 55 είναι ψυκτικά. Ο κ. Αμβροσιάδης εκτιμά ότι με την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος θα αυξηθεί περαιτέρω η παραγωγικότητα, η δυναμικότητα και η ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης, η οποία θα επιτύχει την πλήρη καθετοποίησή της.
Η ελληνική αγορά καταναλώνει 10.000.000 κοτόπουλα το μήνα και από αυτά το 30% των αναγκών της ελληνικής αγοράς σε νωπά κοτόπουλα είναι εισαγόμενα, λόγω χαμηλής τιμής, αναφέρει ο κ. Αμβροσιάδης. Εκτιμά ότι η κρίση θα κρατήσει ακόμη 2-3 χρόνια και μετά θα επέλθει ανάκαμψη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε οι πωλήσεις της εταιρείας  δεν επηρεάστηκαν μέχρι στιγμής από την κρίση, καθώς αυξήθηκαν  κατά 10%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ το 2009 ανήλθαν σε 28,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη σε 970.000 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση περί το 10% σε σχέση με το 2008.

 

ΤΑ ΤΕΥΤΛΑ ΤΗΣ ΠΙΚΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ
ΓΥΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Θέλουν εκεί στην ΕΒΖ να....αναστήσουν την τευτλοκαλλιέργεια με επικοινωνιακά τεχνάσματα, τερτίπια και άλλα τινά αλλά δεν τους βγαίνει. Με ειδική συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της ΕΒΖ κάλεσε όλους τους τευτλοπαραγωγούς να μην αποθαρρυνθούν από τις περσινές κακές-κάκιστες θα προσέθετα εγώ- αποδόσεις, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, γιατί όπως τόνισε ο ίδιος “το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα πάρουν ενίσχυση οι τευτλοπαραγωγοί μας, 34 Ευρώ ανά στρέμμα” και από το 2012 μέχρι το 2016, επειδή το προϊόν τους θα υπαχθεί στο καθεστώς της Ολοκληρωμένης διαχείρισης, θα επιδοτούνται με 55-60 Ευρώ ανά στρέμμα!!!
Δεν ξέρω κατά πόσο μετέπεισε τους απογοητευμένους τευτλοπαραγωγούς να ασχοληθούν ξανά με τα τεύτλα που τους έχουν ποτίσει με πολύ πίκρα και απογοήτευση, αλλά ευτυχώς υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, όπως λέει ο λαός μας και βέβαια αναφέρομαι στις αθρόες εισαγωγές που κάνει η ΕΒΖ από την Σερβία.
Τα συμπεράσματα δικά σας για το κατά πόσο εννοούν έμπρακτα οι Διοικούντες την ΕΒΖ να στηρίξουν πραγματικά το εισόδημα των τευτλοπαραγωγών της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13 Απρίλιος 2018, 12.56
power-of-love------------instagram-Το κοινό τους θέλει μαζί! Η Αθηνά Χρυσαντίδου και ο Δώρος Παναγίδης είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Power of love, γι'αυτό και η ανάρτηση...
13 Απρίλιος 2018, 12.50
---------7--------pics Η θάλασσα ξέβρασε τη νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη. Το μήκος της ξεπερνούσε τα 9 μέτρα. Οι νέες εικόνες από το Ακρωτήρι κάνουν το γύρο του...
13 Απρίλιος 2018, 12.47
--15------------21- Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε πανελλήνιο, όταν 21 16χρονοι μαθητές, από το Μακροχώρι Ημαθίας, άφησαν την...
real-estate
pharmacy
ktel
phones
steile-arthro
astra
san-simera
Ο ΚΑΙΡΟΣ
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ